Jump to content

Лаптоп - странен звук

Препоръчан пост

Това е лаптопа. http://forum.laptop....401

Звукът е кратък за около 3-4 секунди ,състои се от два тона (наподобява пеещи коледни лампички) висок последван от нисък и завършва с щракане. Обикновено се чува веднъж седмично като няма определена ситуация при която се чува (поне аз не съм го свързал с предизвикването му от действие или бездействие). Докато си работя просто изсвирва без да предизвиква никакъв проблем в работата на лаптопа. Тъй като го чувах само веднъж седмично и нямаше последствия от него не предприемах нищо. Днес не изключвах лаптопа както обикновено правя след като не ми е нужен ,а просто го затварях а той заспиваше и така докато ми потрябва пак. Стори ми се подозрително ,че точно днес изсвири 3 пъти точно толкова пъти колкото го затворих (звукът няма точно определено време или период в който се чува всеки път е различно) Щракането с което завършва звука наподобява затварянето на за записвачка. Също така звукът от щракване се чува в лявата половина на лаптопа. Ако някои е имал подобен проблем или знае каква може да е причината за това изсвирване последвано от щракане.... надявам се да ми кажете ,че е нещо нормално за да не се налага да предприемам по сериозни действия като сервиз. Благодаря предварително за всяка информация която ще споделите и ми би била от полза.

Сподели другаде

P.S Е няма как да ти се каже че е нещо нормално...защото не е така,не спомена с каква операционна система си,ако искаш спри звуците на windows да се елеминира това като възможност,но не мисля че ще мине без преглед от техник..
Сподели другаде

На 3 от общо 4 "power plan" е зададено изключване след определен период. На този на който съм в момента не е зададено ( не съм много сигурен , но записа на звука го направих именно на този план на който не е зададено изключване)
Сподели другаде