ddiakoff Публикувано Февруари 14, 2012 Report Share Публикувано Февруари 14, 2012 Здравейте , имам следния проблем със записването на Windows Xp Proffesional Service pak 3 на диск ( CD ) . Използвам Nero Express за записване на буутващ диск . Добавям файла в неро който искам да запиша ( Windows xp ) който е записан във ( ISO ) . Натискам burn зарежда до 100% . И проверих в диска там ли са файловете на Windows xp ГЛЕДАМ : ( НЯМА НИЩО ) . Въпроси : 1 . Защо няма нищо в диска след като го запиша ? 2 . Случайно да не е проблема във записвачката Една жена ( компютърна специалистка ) ми каза че трябва да маутна Iso файла . Маутвам го и ми излиза Setup . exe на WIndows xp и ми е в : G локален диск Въпрос : 1 . Ако избера от неро файловете който са в : G виртуален диск и избера те да се запишат ще се запишат ли ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
valyo_93 Публикувано Февруари 14, 2012 Report Share Публикувано Февруари 14, 2012 През Nero Burning ROM: кликаш File -> Open, избираш си ISO файла, после си избираш скоростта и режима на запис, както обикновено и записваш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ba4o_kiro Публикувано Февруари 14, 2012 Report Share Публикувано Февруари 14, 2012 Предлагам ти да не маунтваш нищо.Можеш да пробваш на някой друг диск да запишеш нещо елементарно, може и някоя mp3. Ако не се запише отново значи сменяй записвачката. Ако се запише сменяш нерото. Вариянт със което можеш да го смениш е това: http://forums.softvisia.com/index.php/topic/7055-%D1%80%D1%8A%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D1%80%D1%8A%D1%87%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%D0%B7%D0%B0-%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%B0-%D1%81-imgburn/ Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Февруари 14, 2012 Report Share Публикувано Февруари 14, 2012 Вместо да добавиш .iso файла, трябва да го отвориш (File -> Open...) с програмата.Изпревариха ме. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ddiakoff Публикувано Февруари 14, 2012 Author Report Share Публикувано Февруари 14, 2012 През Nero Burning ROM: кликаш File -> Open, избираш си ISO файла, после си избираш скоростта и режима на запис, както обикновено и записваш. Да , но няма да се запише буутващ , от къде да съм сигурен че като направя това диска със XP ще е буутващ ? Вместо да добавиш .iso файла, трябва да го отвориш (File -> Open...) с програмата.Изпревариха ме. От къде да знам дали ще е бутващ диска когато направя това ? ( ИНАЧЕ НЕ СЪМ ПРОБВАЛ ТОВА КЪДЕТО ГО ПИШЕШ ) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Февруари 14, 2012 Report Share Публикувано Февруари 14, 2012 Ако .iso файлът е boot-ващ, и диска ще бъде такъв. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ddiakoff Публикувано Февруари 14, 2012 Author Report Share Публикувано Февруари 14, 2012 Предлагам ти да не маунтваш нищо.Можеш да пробваш на някой друг диск да запишеш нещо елементарно, може и някоя mp3. Ако не се запише отново значи сменяй записвачката. Ако се запише сменяш нерото. Вариянт със което можеш да го смениш е това: http://forums.softvi...%D1%81-imgburn/ Имам Imgburn , не съм правил точно всички стъпки както е описано във форума само 2 стъпки . Видях в някакъв сайт че трябва да избера Iso файла й да го запиша точно това й направих . Зареди до 100 % , записа се и пак празен диск . Но в тези описани стъпки във форума за ползване на imgburn във всички стъпки той избира някакви файлове й аз незнам кой са . Ако .iso файлът е boot-ващ, и диска ще бъде такъв. Как да знам дали Iso файла е бутващ ? Аз в неро като вляза избирам CD ROM boot . Ако знаеш някой готов бутващ windows xp sp3 ако може да ми дадеш линк ( не от заму ... ) . Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
valyo_93 Публикувано Февруари 14, 2012 Report Share Публикувано Февруари 14, 2012 Ако знаеш някой готов бутващ windows xp sp3 ако може да ми дадеш линк ( не от заму ... ) . ПРАВИЛАТА НА ФОРУМА ГО ЗАБРАНЯВА.а на 2 въпрос Panevdd вече ти отговори Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост newnickname Публикувано Февруари 14, 2012 Report Share Публикувано Февруари 14, 2012 @ddiakoff Ако през Неро отвориш файла, програмата е достатъчно интелигентна да отвори кореспондиращото меню за запис за разширение ISO, тоест за буутващ диск.Или по-кратко написано - вече са ти отговорили: През Nero Burning ROM: кликаш File -> Open, избираш си ISO файла, после си избираш скоростта и режима на запис, както обикновено и записваш. Ако пак имаш проблеми, възможно е да е от версията на Неро (някаква пиратска недодялка) или Win XP ISO файла или от записвачката ти. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ddiakoff Публикувано Февруари 14, 2012 Author Report Share Публикувано Февруари 14, 2012 @ddiakoff Ако през Неро отвориш файла, програмата е достатъчно интелигентна да отвори кореспондиращото меню за запис за разширение ISO, тоест за буутващ диск.Или по-кратко написано - вече са ти отговорили: Ако пак имаш проблеми, възможно е да е от версията на Неро (някаква пиратска недодялка) или Win XP ISO файла или от записвачката ти. Лаптопа е на поне 1г и няколко месеца . Операционната му система както й програмите са инсталирани от комп.специалист и не вярвам че Nero то е пиратско или пък бъгаво , а за Xp Iso съм пробвал и със други iso-та и пак същия проблем . Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ba4o_kiro Публикувано Февруари 14, 2012 Report Share Публикувано Февруари 14, 2012 Можеш да пробваш на някой друг диск да запишеш нещо елементарно, може и някоя mp3. http://forums.softvi...%D1%81-imgburn/А това има ли начин да го разберем.Някакъв тест да сме сигурни във зписвачката.Има доста евтини дискове, на които можеш да пробваш, или ти ако имаш презаписваем диск.Просто да сме сигурни че не е тя. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост newnickname Публикувано Февруари 14, 2012 Report Share Публикувано Февруари 14, 2012 Твърдиш, че си пробвал и с други ISO-та, плюс факта че и с ImgBurn не става, остава проблема да е в записвачката или ОС. Нещо записвали си с тази записвачка или за първи път я ползваш от една година насам? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост newnickname Публикувано Февруари 14, 2012 Report Share Публикувано Февруари 14, 2012 Start - Run (Изпълнение) или уиндоус бутона + R, пишеш в диалоговия прозорец services.msc и натискаш OK.Намираш IMAPI CD-Burning COM Service и на startup Type трябва да е ManualАко не е била услугата на Manual след нагласянето й запазваш промените и правиш рестарт.След рестарта проверяваш дали всичко е постарому или е на Manual.После от My Computer на съответния драйв, който отговаря за записвачката трябва да дадеш десен бутон - Properties (свойства), кликаш на Recording таба и слагаш отметка наEnable CD Recording on this drive - Apply - OK.Профилактичен рестарт и пробвай да бърнеш ISO-файла, без да го маутваш. От Нерото го избери (File-Open). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
jelio_jelev Публикувано Февруари 15, 2012 Report Share Публикувано Февруари 15, 2012 Аз в неро като вляза избирам CD ROM bootМай оттук идва проблема. Не трябва да избираш CD ROM boot а "Запиши изображение на диск". На английски мисля, че беше "Burn image to disk" ако не греша. Като избереш тази опция ти дава да избереш и ISO файла. Избираш го, избираш си и скорост на запис (колкото по-малка толкова по-добре) и записваш. Това е правилният начин. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост