Jump to content

Не стартира лаптоп Тошиба А205

Препоръчан пост

Здравейте ! Може ли за помощ .. Тошиба Сателит А205-S5000 се и изключва когато си иска .Сложих програма за проверка температура -поцесорът не превишаваше 52градуса.Помислих че ме от вентилатора на процесорът . след разглобяване се оказа доста чист и нямаше прах. На практика след старт на бутона тръгва вентилатора и после спира - не знам дали така трябва да е зарежда операционата има няма 2 мин. и изгасва лаптопа. След сглобяване на ново -сега след като натисна бутана за пускане светва лампичката за включване . завърта вентилаторът .. екрана е черен и това е --индикаторът на хардиска не премигва-- задържам бутона 5 сек. и го исключвам - идикаторът на харда премигва и гаснее.. Помагайте какво може да е ..?? След като го отворих не съм слагал паста само разглобих и сглобих а сега не иска и да се стартира ...? Как да го тествам за да разбера от какво е - процесор , видео дъно , ветилатор ... ИМА ЛИ НЯКОЙ СХОДЕН ПРОБЛЕМ И ИДЕИ...? МОЛЯ СПОДЕЛЕТЕ И ПОМАГАЙТЕ!!!!
Сподели другаде

Преди това да се случи, т.е. да не иска да се включи, лаптопа показвал ли е сини екрани? Сигурен ли си, че си свързал всичко правилно? Не разбрах обаче, дали си отлепял радиатора от процесора? Въобще ли не излизат надписи за БИОС и т.н.?
Сподели другаде

Преди това да се случи, т.е. да не иска да се включи, лаптопа показвал ли е сини екрани? Сигурен ли си, че си свързал всичко правилно? Не разбрах обаче, дали си отлепял радиатора от процесора? Въобще ли не излизат надписи за БИОС и т.н.?

Благодаря за отзичивостта !!! Ами не е показвал син екран -отначало стартираше Уиндоуса и гаснееше ей така след около няколко минути.. различно .. сега не ще да тръгне свети индикаторът на захранването но няма на екрана нищо или се излключва .. Отлепих и вентилаторът той се с алуминиев кожух и после пак го сложих.. така натискам бутона за вкл. светва синята лампа на захр. завърта вентилатора за около 3 секунди и спира и не се появява нищо нито лого нищо само леко вижда че дисплея пресветва и това .. свети си лампичката но няма никой .. задържам бутона и го изкл. Ккаво да правя моля за съвети да установа от къде е -- сега сядам да го разглобявам пак ..

Сподели другаде

На първо време ще ти кажа, че при махане на радиатора е много силно препоръчително премахването на старата паста и слагане на нова, защото рискуваш повреда на процесора от прегряване. Ще помисля за някакви идеи по проблема, а междувременно може да се включи и някой в темата, който да се сети нещо.
Сподели другаде

Благодаря ти ! Мисля че не му остава време на процесора да прегрее ..аз вкл. и след завъртане на вентилатора се гаси напълно или остава да свети синия индикатор на захр. но няма никаква активност.. преди малко тръгна и зреди наполовин ОС и и и се изключи... Моля и аз някой да се бкл. с идеи какво да правя --сега съм го разпарчатосал и не знам какво да правя..?
Сподели другаде

Няма да е лошо да направиш снимка на разположението на частите в лаптопа/нали така и така пак ще го отваряш/,съмнява ме,че алуминиевият кожух на вентилатора по всяка вероятност играе ролята и на допълнителен радиатор.Някъде по радиаторите за охлаждане на процесор,видео карта нямаш добро топлоотдаване и се задейства защитата от прегряване/засега/ - затова не стига до зареждане на ОС.Това е моето неангажиращо мнение.
Сподели другаде

Ми ше видя по късно да направя снимка ..-- ако е от това че няма добро топлоотдаване ше емай по добре и може би ше се реши ама какво да направя -- благодаря ти за идеите ... моля ако има и други идеи и съвети ПОМАГАЙТЕ..!!
Сподели другаде

Не те разбрах....Пробвах го на батерия и вкл. към ел. мрежата ..не съм вадил батерията..

Така .. нека споделя какво стана—намазах със сива паста и капнах вазелиново масло на вентилатора, сглобих и той взе че тръгна .. но, реших да сложа чиста ОС – тръгнах да инсталирам ХР по реме на инсталацията се изключих и се отчаях ... опитах да сложа WIN 7 но в момента в който копира файловите първоначално след изписването на лого се изключи ПАК...така няколко пъти на същото място гаснеше ..:((( Опитах още веднъж и взе че ме пусна и инсталира цялата ОС. Но в момента в който слагам антивирус Есентал се изключи отново , повторно опитах –ПАК...:(( инсталирах останали неща и си викам за сега няма да слагам антивирусна.. ама по късно опитах и взе че се инсталира – после при сканирането на Есентал пак се изключи.. направо побеснях и се отчаях..температурите на процесор не превишаваше повече от 54градуса...пуснах клип HD да го натоваря – процесора отиде на 100% не се изключи пуснах друг – сега пък се изключи .. направи ми впечатление че ВЕТИЛАТОРА се включва прави няколко оборота спира .. няма и 2секунди пак се включва пак спира , пак се вкл и така е постоянно . ... та не знам ТАКА ли трябва да е –( на другия ми лаптоп който е НР вентилатора постоянно върти – не спира въобще ).. НЕЗНАМ кажете така ли трябва да е ..а и за 3 години нямаше никакъв прах след като го отворих вчера - не знам може да е нормално така да се върти и да спира и пак да тръгва – просто ако някой знае при Тошибите така ли трябва да се върти вентилатора..?? АКО има някаква програма с която може да се тества.. МОЛЯ КАЖЕТЕ да се установи от къде идва това ИЗКЛЮЧВАНЕ..!! Сега от сутринта съм го включил и вече около час работи и не спирал , но аз не го натоварвам оставил съм го така..!! Моля помагайте...

Сега реших да сканирам с Есентал .. не беше се изключвал около час и след като тръгна да сканира ---БАМ директно се ИЗКЛЮЧИ.. баси.. :(

Сподели другаде

Важно е да се следи за прегряване не само на процесора, но и на другите компоненти. Сигурен ли си, че радиатора е поставен както трябва и навсякъде, където трябва да има термопаста си сложил ?
Сподели другаде

Казваш, че при натоварване се изключва, особено при работа с твърдия диск и паметта (инсталация, сканиране).

Виж дали ще можеш да направиш по един тест на паметта (с GoldMemory) и на твърдия диск (с MHDD или софтуер на производителя).

Другия вариант е прегряване на някой компонент на дъното.

Сподели другаде