Jump to content

Преинсталация на Windows 7

Pe7u

Препоръчан пост

Здравейте , на всеки 3 месеца си преинсталирам Windowsa като винаги форматирам и 2-та диска. Дали това пречи до някъква степен на самия компютър или не. Относно автоматичните ъпдейти да го направя ли да се обновява или като е пиратска версия може да има проблеми? Относно битовете при 3GB RAM х64 или х32 бита е подходящо?

Поздрави !

Сподели другаде

Може би тук по скоро въпроса е с каква цел се преинсталира компютъра на всеки 3 месеца ?

Ако има някаква конкретна цел и няма друго решение освен преинсталация (трудно би се намерило такава причина), то преинсталирането през 3 месеца е излишно. Винаги е добре да имаш последните актуализации на Windows.

Сподели другаде

Здравейте , на всеки 3 месеца си преинсталирам Windowsa като винаги форматирам и 2-та диска. Дали това пречи до някъква степен на самия компютър или не.

Не, не пречи. Съвсем отделен въпрос обаче е, че няма абсолютно никакъв смисъл да правиш подобни неща - както преинсталацията, така и форматирането на другия дял (несистемния).

Относно автоматичните ъпдейти да го направя ли да се обновява или като е пиратска версия може да има проблеми?

Зависи каква точно е операционната система.

Под Windows XP, ако серийният номер е валиден (дали е намерен легално или не е отделен въпрос), няма да има проблеми. Ако серийният номер не е валиден, ще има досадни съобщения. Като цяло е добре да се избягват актуализациите KB892130 и KB905474 и всичко трябва да е наред.

Под Windows 7 не би трябвало да има особен проблем, защото по-известните активатори/лоудъри си работят така или иначе. За всеки случай може да се избягва актуализация KB971033.

Относно битовете при 3GB RAM х64 или х32 бита е подходящо?

И двете са подходящи. Като цяло по-добрият избор е x64 за по-обща работа. Ако обаче ще използваш конкретни приложения, които гълтат много памет (виртуални машини например), може би ще е по-добре 32-битова ОС.

Сподели другаде

• 3 months later...
Не намирам своя тема,която бях пускал в форума и за това пиша в тази...Интересува ме при инсталиране на Windows 7,при налично XP,знам че трябва да форматирам системния дял C за да инсталирам 7,но ме интересува може ли при новата инсталация, да се запазят размерите на двата ми дяла,и като ще преминавам от XP на 7,другия дял Д където са ми филмите нужно ли е да го форматирам. Отново въпроса може ли при инсталиране на 7 при налично XP, размерите на дяловете ми на твърдия диск да се запазят същите и да не ги пипам?
Сподели другаде

На D: няма да форматираш нищо.

Ако дял C: е поне 20 GB, препоръчвам 30 GB, спокойно си го форматираш и инсталираш windows 7.

Филмите на D: както и всякаква друга информация ще се запазят.

Сподели другаде

Ц е 60 гб искам да се запази размера,това ме интересува дали е възможно?

Да, ще се запази.

Преди да започнеш прочети тази тема, за да не объркаш нещо -

Ръководство за инсталация на Windows 7

Сподели другаде