Pe7u Публикувано Февруари 4, 2012 Report Share Публикувано Февруари 4, 2012 Здравейте , на всеки 3 месеца си преинсталирам Windowsa като винаги форматирам и 2-та диска. Дали това пречи до някъква степен на самия компютър или не. Относно автоматичните ъпдейти да го направя ли да се обновява или като е пиратска версия може да има проблеми? Относно битовете при 3GB RAM х64 или х32 бита е подходящо? Поздрави ! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
VIS Публикувано Февруари 4, 2012 Report Share Публикувано Февруари 4, 2012 Може би тук по скоро въпроса е с каква цел се преинсталира компютъра на всеки 3 месеца ?Ако има някаква конкретна цел и няма друго решение освен преинсталация (трудно би се намерило такава причина), то преинсталирането през 3 месеца е излишно. Винаги е добре да имаш последните актуализации на Windows. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 4, 2012 Report Share Публикувано Февруари 4, 2012 Здравейте , на всеки 3 месеца си преинсталирам Windowsa като винаги форматирам и 2-та диска. Дали това пречи до някъква степен на самия компютър или не.Не, не пречи. Съвсем отделен въпрос обаче е, че няма абсолютно никакъв смисъл да правиш подобни неща - както преинсталацията, така и форматирането на другия дял (несистемния). Относно автоматичните ъпдейти да го направя ли да се обновява или като е пиратска версия може да има проблеми?Зависи каква точно е операционната система.Под Windows XP, ако серийният номер е валиден (дали е намерен легално или не е отделен въпрос), няма да има проблеми. Ако серийният номер не е валиден, ще има досадни съобщения. Като цяло е добре да се избягват актуализациите KB892130 и KB905474 и всичко трябва да е наред.Под Windows 7 не би трябвало да има особен проблем, защото по-известните активатори/лоудъри си работят така или иначе. За всеки случай може да се избягва актуализация KB971033. Относно битовете при 3GB RAM х64 или х32 бита е подходящо?И двете са подходящи. Като цяло по-добрият избор е x64 за по-обща работа. Ако обаче ще използваш конкретни приложения, които гълтат много памет (виртуални машини например), може би ще е по-добре 32-битова ОС. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Pe7u Публикувано Февруари 4, 2012 Author Report Share Публикувано Февруари 4, 2012 Благодаря ви за информацията ! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
miazmatik Публикувано Май 4, 2012 Report Share Публикувано Май 4, 2012 Не намирам своя тема,която бях пускал в форума и за това пиша в тази...Интересува ме при инсталиране на Windows 7,при налично XP,знам че трябва да форматирам системния дял C за да инсталирам 7,но ме интересува може ли при новата инсталация, да се запазят размерите на двата ми дяла,и като ще преминавам от XP на 7,другия дял Д където са ми филмите нужно ли е да го форматирам. Отново въпроса може ли при инсталиране на 7 при налично XP, размерите на дяловете ми на твърдия диск да се запазят същите и да не ги пипам? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост newnickname Публикувано Май 4, 2012 Report Share Публикувано Май 4, 2012 На D: няма да форматираш нищо.Ако дял C: е поне 20 GB, препоръчвам 30 GB, спокойно си го форматираш и инсталираш windows 7.Филмите на D: както и всякаква друга информация ще се запазят. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
miazmatik Публикувано Май 4, 2012 Report Share Публикувано Май 4, 2012 Ц е 60 гб искам да се запази размера,това ме интересува дали е възможно? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост newnickname Публикувано Май 4, 2012 Report Share Публикувано Май 4, 2012 Ц е 60 гб искам да се запази размера,това ме интересува дали е възможно? Да, ще се запази. Преди да започнеш прочети тази тема, за да не объркаш нещо -Ръководство за инсталация на Windows 7 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
miazmatik Публикувано Май 4, 2012 Report Share Публикувано Май 4, 2012 благодаря за отговора Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост