Jump to content

Проблем с FPS(Frames per second)

deqn_0000

Препоръчан пост

Значи проблема ми е следния.Взех си нова видео карта:Nvidia GeForce 210 1GB Сложих му драйвъра: 285.58-desktop-winxp-32bit-english-whql .Всичко Ок.Добре,обаче когато пуснах Left 4 Dead 2 докато съм в менюто fps ми стига до 180 . Когато съм в игра обаче спада под 25 fps .Някакви идеи как да го оправя ?Друго инфо да дам ли ? Старата ми видео карта е Nvidia Geforce 8500 GT 1 GB обаче не съм забелязал да ми лагва в l4d2

P.S. BIOS до сега не ми е ъпдейтван.Възможно ли е да е от него? И ако да как мога да го ъпдейтна?

Сподели другаде

Здравей, опитвал ли си се да разгледаш настройките на играта. Малко на слука ще говоря, но като се порових в нета видях следните настройките:

AA : 2x

AF : 8x

Vertical Sync : Enabled

Shadow Detail : Very High

Effect Detail : Medium

Model Texture Detail : High

Multicore Rendering : Enabled

Paged Pool Memory Available : High

Провери дали ги има в настройките на играта.

п.п. също така виж при смяна на резолюцията дали няма да има промяна.

Сподели другаде

Сигурен ли си, че настройките на графиката са еднакви с предишните (докато си я играл със старата видео карта)? На каква разделителна способност играеш играта? Какви точно са ти графичните настройки?
Сподели другаде

Проблемът е, че самата видеокарта си е много куца. Резолюции над 1280х1024 са общо взето непостижими за нея, така че не очаквай чудеса. Oще повече, че специално Source енджина, на който е базиран и въпросния Left 4 Dead 2 e eдин от най-леките като консумация на графични ресурси в днешно време (за сметка на по-голямо натоварване на централния процесор). Така че щом се "задъхва" със Source енджина представи си какво ще стане в примерно CryEngine2 - буквално слайдшоу. Изобщо това не е видеокарта за игри.

А съвсем друг е въпросът кой ти е препоръчал да вземеш 210 при положение, че старата ти 8500GT е по-добра като груба сила. Най-малкото има 128-битова шина (210 e с 64-битова) и двойно повече растерни оператори от 210-ката. Единственият "плюс" на 210 е, че е по-нова и съответно графичният процесор използва 40nm производствен процес, докато 8500 е 80nm, което води до това, че 210-ката грее по-малко и съответно консумира по-малко енергия спрямо 8500. Другият плюс са по-високите тактови честоти на ядрото, паметта и шейдърните процесори по дифолт, но това нищо не значи, защото и 8500GT може да се клокне до подобни честоти.

С две думи - ако искаш да играеш на нормални резолюции (по-стандартите на съвременните LCD монитори) и изобщо да играеш малко по-сериозни игри в графично отношение то трябва да мислиш за смяна на видеокартата.

Сподели другаде