Jump to content

Проблем с windows xp

0wns

Препоръчан пост

Здравейте на всички натъкнах се на следния проблем след като преинсталирах windows - a на друг комп не на моя попаднах на следния проблем не се зарежда операционата система излиза ми черен екран с отброяване да 30 сек давам му опцията да въстанови последните настройки тръгва да зарежда след като зареди пресветва син екран за 1 секунда и процеса се повтаря благодаря предварително
Сподели другаде

Здравейте на всички натъкнах се на следния проблем след като преинсталирах windows - a на друг комп не на моя попаднах на следния проблем не се зарежда операционата система излиза ми черен екран с отброяване да 30 сек давам му опцията да въстанови последните настройки тръгва да зарежда след като зареди пресветва син екран за 1 секунда и процеса се повтаря благодаря предварително

Ха сега, другият път като ти излезе менюто избери опция Disable Automatic Restart on System Failure и ни препиши или снимай кода от синият екран.

Сподели другаде

Здравей и благодаря за бързия отговор ще се опитам но лошото е че компа не е мой и малко сложно става за втори път попадам на такъв проблем първия приятел който има сервиз ми каза че било вирус и най-интересното е че не ми приема боот диск за нов преинстал
Сподели другаде

Хмм, странно как така не го приема, какво точно означава, че не го приема ?

Много е важно какво има на синия екран, опитай да го снимаш и да ни го дадеш да погледнем.

Сподели другаде

• 2 weeks later...

да използвам темата и да ви питам-

всъщност имам същия проблем..

Уиндоуса ми не може да зареди "Хр" е..т.е. рестартира когато трябва да се включи http://static.bg-mamma.com/Smileys/default/yahoo_09.gif и се появява този син екран но за секунда..

Опитвах в Модо де сегуранса(това на португалски) с команди без команди...не става http://static.bg-mamma.com/Smileys/default/icon_cry.gif

Идея от какво може да е? хардуер?или уиндоуса нещо да се е прецакал?Скоро ми излезе съобщение че не е минал теста за женуин...но така и не го оправих http://static.bg-mamma.com/Smileys/default/icon_redface.gif

Възможно ли да е от това?

Сподели другаде

Може да опитаме нещо, което не е чак толкова трудно. За целта ви е необходим още един компютър, празно CD, флашка и търпение.

Следвайте инструкцията за работа с OTLPEStd:

• Изтеглете OTLPEStd.exe и го запазете на десктопа.
  • Поставете празното CD в CD/DVD устройството и стартирайте OTLPEStd.exe.
  • Направете заразения компютър да буутва от CD/DVD устройството. Ето как става: справка
  • Поставете записаното CD с OTLPEStd в CD/DVD устройството на заразения компютър и рестартирайте
  • Изчакайте да се зареди живата дистрибуция с Reatogo-X-PE и да се покаже десктопа.
  • Стартирайте OTLPE с двукратен клик на мишката върху иконата
  • На въпроса: Do you wish to load the remote registry изберете Yes
  • На въпроса: Do you wish to load the user profile(s) for scanning изберете Yes
  • Маркирайте: Automatically Load All Remaining Users и натиснете ОК
  • Ще се стартира OTL
  • Под Custom Scans/Fixes с Copy/ Paste въведете скриптовия текст от текстовото поле по-долу. Mоже да използвате USB флашка за да копирате скрипта от чист компютър и да го пренесето до Reatogo-X-PE. Ето го и скрипта:

netsvcs
    msconfig
    safebootminimal
    safebootnetwork
    %SYSTEMDRIVE%\*.*
    %USERPROFILE%\*.*
    %USERPROFILE%\Application Data\*.*
    %USERPROFILE%\Local Settings\Application Data\*.*
    %AllUsersProfile%\*.*
    %AllUsersProfile%\Application Data\*.*
    %USERPROFILE%\My Documents\*.*
    %CommonProgramFiles%\*.*
    %PROGRAMFILES%\*.*
    %systemroot%\system32\config\systemprofile\*.*
    %windir%\temp*.*
    %systemroot%\assembly\tmp\*.* /S /MD5
    %systemroot%\assembly\GAC_32\*.* /S /MD5
    %systemroot%\assembly\GAC_MSIL\*.* /S /MD5
    %systemroot%\system32\*.dll /lockedfiles
    %systemroot%\Tasks\*.job /lockedfiles
    %systemroot%\system32\drivers\*.sys /90
    %systemroot%\system32\drivers\*.sys /lockedfiles
    %systemroot%\system32\Spool\prtprocs\w32x86\*.dll
    %systemroot%\*. /mp /s
    /md5start
    explorer.exe
    lsass.exe
    svchost.exe
    wininit.exe
    winlogon.exe
    userinit.exe
    atapi.sys
    iaStor.sys
    volsnap.sys
    redbook.sys
    i8042prt.sys
    afd.sys
    netbt.sys
    tcpip.sys
    ipsec.sys
    /md5stop

• Натиснете маркираният в синьо бутон: http://i50.tinypic.com/30rn2na.jpg.
  • Като приключи проверката, ще се създаде файл OTL.Txt.
  • Пренесете файла OTL.Txt на чист компютър (с USB флашка) и го прикачете в следващия си коментар (погледнете опцията "прикачени файлове", когато публикувате мнение).

Сподели другаде

Възможно е да е някаква хардуерна несъвместимост с живата дистрибуция.

Имате ли инсталационен диск с Windows XP, защото ще ни е необходим за създаването на PE среда за диагностициране на проблема ?

Сподели другаде

закарах го на доктор..

да видим какво ще каже...понеже имам неща в харда които не искам да загубя..реших че сама няма да се справя :jokingly:

иначе имам инсталационен диск с Windows XP..

после ще пиша..

Сподели другаде

Аз бях писал за едно алтернативно решение за диагностика, но беше warez и след дискусия с екипа на форума се наложи мнението да бъде изтрито, защото беше против правилата.

Наличието на инсталационен диск обаче прави възможно създаването на PE среда, което е добре. Но дори и да не успеем да поправим щетите по Операционната Система, можехме да използваме безплатна Linux дистрибуция чрез която щяхме да успеем да копираме важните за Вас документи и файлове на друг дял и след това да си го форматирате и преинсталирате на спокойствие. Пишете после дали има нужда още от някакви действия от наша страна или доктора е оправил проблема.

Поздрави !

Сподели другаде