coojoe_213 Публикувано Януари 30, 2012 Report Share Публикувано Януари 30, 2012 Здравейте. Купих си TV LG LV3400 където според мен, няма никакви входове за свързване със стерео усилвател.http://img51.imageshack.us/img51/7633/42lv3400backpanel.jpg Има ли някакъв преходник или друг вид машинка, която да може да преобразува цифровия в аналогов. Може би е доста пресилено това, което търся, но за сега няма как да слушам музика от ТВ-то:/Имам всякакви кабели /оптичен, стерео, но тв-то както се вижда има само оптичен изход, а усилвателя няма даже нито оптич. изход, нито вход/ Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Януари 30, 2012 Report Share Публикувано Януари 30, 2012 Здравейте. Купих си TV LG LV3400 където според мен, няма никакви входове за свързване със стерео усилвател.Има ли някакъв преходник или друг вид машинка, която да може да преобразува цифровия в аналогов. Може би е доста пресилено това, което търся, но за сега няма как да слушам музика от ТВ-то:/Имам всякакви кабели /оптичен, стерео, но тв-то както се вижда има само оптичен изход, а усилвателя няма даже нито оптич. изход, нито вход/Има, трябва ти нещо таковаhttp://www.amazon.co...ref=pd_sxp_f_ptConverts 2-channel LPCM digital audio S/PDIF Coax or TOSLink Optical signals to analog stereo L/R signalsIntegrated digital interpolator filter and digital-to-analog convert (DAC)Но не ми се вижда много евтинко... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gogulef Публикувано Януари 30, 2012 Report Share Публикувано Януари 30, 2012 (Редактиран) В SCART-а има стерео вход и изход.Това са номерата на изводите–1-R аудио изход.3-L аудио изход.2-R аудио вход.6-L аудио вход.На теб ти трябва може би такъв кабел.http://hama-bg.com/b...-view/4571.htmlПредполагам,че усилвателя има чинч-ове. Редактиран Януари 30, 2012 от gogulef Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Януари 30, 2012 Report Share Публикувано Януари 30, 2012 В SCART-а има стерео вход и изход.Това са номерата на изводите–1-R аудио изход.3-L аудио изход.2-R аудио вход.6-L аудио вход.На теб ти трябва може би такъв кабел.http://hama-bg.com/b...-view/4571.htmlПредполагам,че усилвателя има чинч-ове.Moже да се опита, по-евтино решение е, но някак ме гложди възможността SCART-a да не поддържа всички функции, които на теория би трябвало...Eто тук давам една тема от форума на Филипс, където телевизора има SCART, но въпроса с audio out през SCART-а седи мъгляв...http://webcache.goog...g&ct=clnk&gl=bg Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
coojoe_213 Публикувано Януари 30, 2012 Author Report Share Публикувано Януари 30, 2012 Този SCART кабел, с колко чинча е, че не разбрах от картинката /3 или 6/? А с жълтия какво правя, или той ще си стои неутрален, т.е няма да се пъха никъде, нали така. П.С. --- Добре, че се сетих. Как въобще ще се ползва тоя кабел, според мен е невъзможен този вариант, защото, да речем си пускам Fashion HD, където от меню съм избрал връзка по ''кабел'', демек кабелна телевизия. Отделно имам Scart връзване, което да речем е за двд-та и прочее, т.е няма как едновремено да съм на 'кабел ' и на ' Scart ', нали така или греша. С предния ми лсд Филипс имам вход за слушалки и така слушах музика /но телевизора изгоря хаха/. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gogulef Публикувано Януари 30, 2012 Report Share Публикувано Януари 30, 2012 Аз ти предложих SCART ако искаш да изкараш звук.Ако получаваш кабелна от там и искаш да ползваш DVD,не става едновременно.Жътия чинч е за VIDEO сигнала. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Nikito82 Публикувано Декември 15, 2012 Report Share Публикувано Декември 15, 2012 Аз искам да попитам имам ЛГ тв и Лг домашно кино, което няма отпичен вход, а искам да вържа тв със системата, така че като гледам тв да слушам звука от системата. Има ли някакъв друг вариант, с който да изкарвам звук от телевизията през системата, освен от слушалките?Някакъв преходник от оптичен към чинч или нещо през SCART. С цифрова телевизия съм, без отделен тунер, направо от тунера на ТВ Благодаря! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 16, 2012 Report Share Публикувано Декември 16, 2012 Може би ако кажеш точните модели на телевизора и системата, ще може да се каже нещо по-конкретно. Не разбирам как очакваш да гадаем с какви входове и изходи разполагат те. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Nikito82 Публикувано Декември 16, 2012 Report Share Публикувано Декември 16, 2012 ТВ Lg 32LM3400 Домашно Кино LG - ht 306SF Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tokera Публикувано Декември 17, 2012 Report Share Публикувано Декември 17, 2012 Преди известно време си купих, ей този преходник струваше максимум 5 лв, не се сещам точно колко . Върши работа, моят телевизор обаче е Samsung и аудио сигнал се подава само от тунера, когато се свърже с лаптоп през HDMI, звука продължава да се чува от тунера. А и също така, когато усилвам телевизора, не се усилва звука от системата, а този от говорителите на телевизора ... Това е малко дразнещо, и за това минах на варианта, звука да излиза от изхода на слушалките, макар, че там качеството на звука е много зле Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 18, 2012 Report Share Публикувано Декември 18, 2012 От това, което виждам, въпросната система за домашно кино няма никакъв вход за звук, освен 3.5мм. на предния панел. Евентуално можеш да опиташ да свържеш изхода за слушалки на страничния панел на телевизора с въпросния преден вход на системата за домашно кино. Не виждам какво друго може да се опита. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon4o Публикувано Декември 19, 2012 Report Share Публикувано Декември 19, 2012 http://www.aliexpress.com/item/Free-Shipping-to-RU-Digital-SPDIF-Optical-Coaxial-Toslink-to-Analog-RCA-R-L-Audio-Converter/716837950.htmlИмам същия 42lv3400 и logitech x530. Звук от телевизора немога да извадя към х530! Пуснах си директно от булсат приемника! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
andreygg Публикувано Декември 19, 2012 Report Share Публикувано Декември 19, 2012 Това чудо няма ли изход за слушалки? Ако има от там можеш да вземеш сигнал. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon4o Публикувано Декември 19, 2012 Report Share Публикувано Декември 19, 2012 Няма. Другия ми тв има изход за слушалки НО, моята цел е да ползвам звук от тв-то защото там имам настройки на аудиото.При включени слушалки обаче, опцията за регулиране на високи и ниски честоти не е активна Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост