valyo_93 Публикувано Януари 29, 2012 Report Share Публикувано Януари 29, 2012 От известно време като се зачета в нещо и забелязвам че картината на монитора започва да трепери няколко секунди и спира а днес постоянно се клати от какво се дължи това от монитора или видео картата защото съм с вградена и външна видео карта,драйверите са оригинални,с windows xp съм.Благодаря ви предварително Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
VIS Публикувано Януари 29, 2012 Report Share Публикувано Януари 29, 2012 Оригинални са драйверите ?Това че са 'оригинални' значи ли че са последната версия ?Коя видео карта ползваш ти, вградената или външната ?Пробвал ли си с другата, а не с тази, която ползваш ?Провери кабелите дали дават хубав контакт. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
valyo_93 Публикувано Януари 29, 2012 Author Report Share Публикувано Януари 29, 2012 предполагам че неса но как мога да ги ъпдеитвам и не е ли по добре да са орегиналните от последните версии.външната Asus eah 4650,има ли начин да се включи вградената без да изкарвам външната.ако имаш предвит дали са добре сложени на компютара да а на монитора VGA кабела е вграден в монитора. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
VIS Публикувано Януари 30, 2012 Report Share Публикувано Януари 30, 2012 не мога да разбера какво имаш предвид под оригинални. Те и драйверите, предоставени от сайта на производителя пак са оригинални, просто са нова версия и има оправени проблеми спрямо предишните версии, добавени функции и т.н. Точно затова се препоръчва използването на последната версия. Включването на вградената доколкото знам става в настройките на BIOS. Но ако искаш по-добре пробвай първо да обновиш драйвера. Въпреки, че ако проблема преди не е съществувал а сега се е появил драйвера едва ли би помогнал, но все пак пробвай. Ако не помогне тогава можеш да пробваш да включиш вградената и пак да провериш.А аз залагам на монитора, ако имаш някой друг стар/нов/на заем, може най-бързо да пробваш дали е от него като го подмениш и видиш дали проблема съществува. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
valyo_93 Публикувано Януари 30, 2012 Author Report Share Публикувано Януари 30, 2012 благодаря ти за помощта разреших проблема,а той беше UPS-а беше близо до монитора и затова трепереше картината. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
VIS Публикувано Януари 30, 2012 Report Share Публикувано Януари 30, 2012 Браво Трудно бихме предположили, че имаш UPS до монитора. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
valyo_93 Публикувано Февруари 6, 2012 Author Report Share Публикувано Февруари 6, 2012 Проблема пак го имам само че като отдалечих UPS ми трепери по малко и не винаги но като се зачета се усеща как трепери екрана и буквите се размазват.Видео драйвера е ъпдейтван с две видео карти съм в момента работя с външната.Въпроса ми е може ли да изключа външната без да я изкарвам от PCI-E.А другия ми въпрос е как мога да разбера коя е причината монитора или видео картата като нямам възможност да пробвам с друг монитор.И след сканиране с SUPERAntiSpyware Free 4.55.1000 ми се рестартира компютъра и ми излезе син екран и втори път ми излезе като сканирах с spybotsd162 до колкото разбрах искаше да ъпдейтвам драйвера за видео картата и го направих но не съм сигурен дали иска и да се ъпдейтва и биоса Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Февруари 6, 2012 Report Share Публикувано Февруари 6, 2012 Махни дискретната видеокарта от PCI-E слота, така че да работиш с вградената в чипсета и виж дали ще имаш същия проблем. Отделно се увери в качеството и изправността на кабелите, които използваш за връзка на монитора с видеокартата. Ако все още имаш същия проблем то това може да се дължи И на некачествено електрозахранване и като цяло проблемна инсталация. Примерно наличие на големи консуматори на същия токов кръг, на който се намира и компютъра, които при включване (и работа) внасят смущения в електрозахранването. В тоя ред на мисли пробвай друг контакт (в друга стая), провери си UPS-а и такива нещица. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
valyo_93 Публикувано Февруари 7, 2012 Author Report Share Публикувано Февруари 7, 2012 Възможно ли е да го правеше от вируси изтрих доста вируси и сега не се клати екрана ми Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
as9993 Публикувано Февруари 7, 2012 Report Share Публикувано Февруари 7, 2012 Само едно уточнение - ако е достатъчно кадърно направен монитора, то смущения от мрежата не би трябвало да му влияят, понеже се слагат филтровъчни кондензатори в захранването му, които дават на късо високите честоти постъпили от мрежата. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
valyo_93 Публикувано Февруари 7, 2012 Author Report Share Публикувано Февруари 7, 2012 Отварял съм го и има такива кондензатори това значи ли че некачествено електрозахранване отпада Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
as9993 Публикувано Февруари 7, 2012 Report Share Публикувано Февруари 7, 2012 Да, то самия монитор е пълен с множество кондензатори, но тези за които говоря са в самата захранваща част от платката (т.н. hot част). За всеки случай прегледай внимателно за надути кондензатори, като абсолютно ЗАДЪЛЖИТЕЛНО е монитора да е изключен, защото ТХО-то (това е онова черно високо нещо на платката) прави напрежение от порядъка 15 - 20 киловолта. И още нещо - онзи голям кондензатор на който пише 400 V, понякога остава зареден след като е изключен монитора и трябва да си внимателен. Не, че би ти направил нещо ако го пипнеш и е зареден, но все пак има стряскащ ефект. Като цяло за сега може да се изключи смущенията от мрежата да причиняват това трептене. Не знам обаче, дали UPS-а причинява сериозни смущения около него. По-склонен съм да вярвам, че не е от него, но нека не бъде изключено, като вариант. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
valyo_93 Публикувано Февруари 7, 2012 Author Report Share Публикувано Февруари 7, 2012 Няма подути кондензатори но днес не съм забелязал да трепти Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост