DARK-MASTER Публикувано Януари 28, 2012 Report Share Публикувано Януари 28, 2012 Как да настроя TVто така, че да мога да управлявам компюъра си от работа, дори и след като се рестартира ? Свикнах да ползвам TеамViewer да помагам на приятели и роднини. Главно дето имам на Skypе. Но само им давах TeamViewer QuickSupport версията за по бързо и лесно за тях.Самоче тая версия постоянно и се сменя паролата и не мога да я ползвам постоянен контрол. Но сега искам да си контролирам моя комп от тоя на работа. Но не знам как да го настроя. Знам че TVто може да се настрои да се стартира заедно с Windowsа. Както е при Skype. Но не знам как да сложа постоянна парола. Та като пусна TVто от работата да фкарам IDто и паролата дето съм задал на домашния TV.И да мога да си контролирам домашното PC от работа по което си искам време стига PCто ми да е пуснато и TVто да се е стартирало автоматично. Или няма такава опция или трябва да ползвам друга версия на TV или въобще друга програма ?Запецнах. А това малко удобство много го искам . Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
VIS Публикувано Януари 28, 2012 Report Share Публикувано Януари 28, 2012 Здравей, разбира се че TeamViewer има такава опция. Ако ползваш последната версия на Teamviewer, можеш да отидеш на Extras -> Options. Там на General има опция Start TeamViewer with Windows (това ще я накара да се стартира автоматично с пускането на компютъра). В следващия таб (под него) на име Security можеш спокойно в двете полета на Predefined password да сложиш твоята желана парола и тя ще бъде постоянна, но освен тази парола TeamViewer ще продължи да си генерира негови пароли, но това не трябва да те бърка защото и зададената от теб ще работи.Успех. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
DARK-MASTER Публикувано Януари 29, 2012 Author Report Share Публикувано Януари 29, 2012 МИ стана. Даже изключих генерирането на произволни пароли. И пак ставаше с тая дето бех задал.НО, искаше потвърждения на домашния ми комп за да започне управлението. Поне не съм видял в настройките това да не го прави. Или по подразбиране да прави тия потвърждения. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
VIS Публикувано Януари 29, 2012 Report Share Публикувано Януари 29, 2012 Виж за тази опция не знаех, че я има. Но сега разгледах и видях в настройките -> Advanced -> Access control -> избери Full access. Има няколко такива опции за Access control, предполагам някоя от тях не е на Full access.Предполагам там е проблема, не знам защо обаче по подразбиране иска потвърждение. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
DARK-MASTER Публикувано Януари 29, 2012 Author Report Share Публикувано Януари 29, 2012 Да намерих го като се порових, но сега няма как да го изпробвам. Даже по-лесно го разбрах като смених езика на TVто на английски . А то е точно под сменянето на езиците. Мойта настроийа беше на Confirm All. Не знам аз ли я бях пипал или си е така по default като си го инсталираш TVто на чисто.Утре направо от работа ще пробвам. Даже съм го сложил TVто да се стартира с компа. Има и някаква отметка Full access control when a partner is connectiong to the Windows longon screen.Сложих я но така и не разбринам напълно какво е. Сега остава да намера и начин да си настроя компа да се стартира сам в определено време(ден, час, минута).Мисля, че XPто трябва да си има нещо такова вградено и да не ми трябва да слагам отделна програма. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
VIS Публикувано Януари 30, 2012 Report Share Публикувано Януари 30, 2012 Да, мисля, че имаше такава опция някъде от биоса се настройваше/активираше. Но това вече е малко глезотийка ;Р Стартирай го като тръгваш за работа, за да си сигурен, че се е пуснал правилно (лично мнение) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
jelio_jelev Публикувано Януари 30, 2012 Report Share Публикувано Януари 30, 2012 Ако не държиш на Team Viewer мога да ти предложа да пробваш LogMeIn. Има опция да си включваш компютъра от разстояние дори когато е спрян (ако BIOS позволява). Много съм доволен от нея. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
DARK-MASTER Публикувано Януари 30, 2012 Author Report Share Публикувано Януари 30, 2012 Тия дни свалих Hamachiто. Още ми е тъмна Индия за другите възможности дето вече има. Свикнах с TVто за сега, защото го ползвам и за support.А Hamachiто от същата фирма/сайт не ми трябва чак толко щото не играм игри дето се нуждаят от LAN за да играеш с други хора. E само това помня от възможностите му едно време като го имах. За достъпа. Еми стана. Сега остава да разгадам как през него да активирам видео и аудио връзката.Или поне само аудио за да нямам нужда от skype докато помагам на някой. Тия неща до сега да ги бях разгадал ако имах 2 компа . Иначе за проби трябва само да се моля на познат в скайпа. А на тях колко им се занимава не ми се говори. Интересува ги само когато имат проблем . И да вида как става това със автоматичното стартиране на компа през тия стари biosи.Иначе ми е интересно как става това дистанционно стартиране на друг комп който е изключен с програмата дето предлагаш. Може и да ми потрябва като съм на почивка или извън града, но имам достъп до Интернет а компа ми е изгасен.То TV имат някакво TV Host дето и на него не му знам подробностите. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
VIS Публикувано Януари 30, 2012 Report Share Публикувано Януари 30, 2012 Аз все си мисля, че колегата говори за тази тема с Ръководство за достъп и контрол на отдалечен компютър чрез LogMeIn, от която можеш да разбереш как работи приложението. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
DARK-MASTER Публикувано Януари 30, 2012 Author Report Share Публикувано Януари 30, 2012 Мерси. Търсих нещо такова за TV тук. Но не намерих или не съм ровил достатъчно. edit:Сега като чета темата. LogMeIn като си сложил модула. Може да влизаш в този компютър без да имаш инсталирано каквото и да е на компа на който си. Само трябва да си влезеш в регистрацията в самия сайт на LogMeIn. Това е още по-добре защото прави самото инсталиране на програмата излишно ако искаш само да контролираш от тоя комп.Но, проблема е, че иска Java за да може да ползваш контролирането през регистрацията в сайта от това което четем.А ако съм на място дето нямат инсталирана Java ще се наложи да им я свалям и инсталирам :(. А ако е зала или нещо такова инсталирането е забранено. Или вече не е нужна като гледа колко стар е тоя пост с ръководството? Аз имам регистрация в сайта на TV и мисля, че и те имат нещо такова We Login https://login.teamviewer.com/.Ако е същото неща като при LogMeIn и това работи с TV quick support данните(ID и Pass). Значи не трябва и да стартирам инсталираната TV версия на компа ми, а само да се logна в сайта и добавя човека или само паролата ако вече съм му добавил IDто за му контролирам компа за да изчистя проблема. До половината на темата съм, но още не съм видял къде пише как да стартирам спрян комп от отдалечен комп. Разбира се за тая опция май и 2та компа трябва да имат инсталиран LogMeIn. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
VIS Публикувано Януари 30, 2012 Report Share Публикувано Януари 30, 2012 Да, TeamViewer пуснах и опция, в която можеш да влизаш в други компютри през сайта им, което е много удобно. Много се съмнявам да има компютър, който да няма инсталирана Java, особено ако е клуб.Също така не съм сигурен дали в ръководството се споменава за тази опция на стартиране на компютъра. Ако я няма спокойно можеш да се разровиш по нета, сигурно има доста информация. Успех. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
DARK-MASTER Публикувано Януари 31, 2012 Author Report Share Публикувано Януари 31, 2012 Моя няма . Не се сещам за какво ще ми е даже и да сложа. Първо трябва да видя дали моя може през BIOSа да го настроя да се стартира на точно време.Пък дистанционно стартиране. Ще е доста удобно ако намеря начин даже и да не е с LogMeIn. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост