Jump to content

Въпрос за лоши сектори по хард диск

Препоръчан пост

Нека и аз да попитам. Имам два въпроса към mazarin.

1.Тествах на лаптопа дял С: със CHKDSK и след като приключи теста веднага след зареждане на системата направи син екран. Рестартнах и отново същият син екран .Наложи се да вляза през Last .......някаква си конфигурация и се оправи проблема.Проверих извадката във Event Viwer лошите сектори бяха 0. Отворих дъмп файла а там изписваше проблем със твърдия диск.Въпроса ми това нормално ли е?

2.Вторият ми въпрос е: Десен клик на локален диск С: свойства =>инструменти и таба провери за грешки. Това не е ли едно и също като CHKDSK ?

Сподели другаде

1. Пробвай със CDCheck да скенираш съответния дял, при който си получил син екран.

2. Не е същото, защото е равносилно на ...само CHKDSK [дял]:, а не CHKDSK [дял]: /X /F /R, която се въвежда в cmd.

Сподели другаде

Значи той лаптопа си вържи и няма проблеми.Аз исках да пробвам да видя. Нещо като око да види, ръка да пипне.Исках само да споделя.Извинявам се.
Сподели другаде

Зфравейте,нека и аз да попитам нещо,значи при стартиране на windows ми изписваше всеки път че единия ми дял.не системния се нуждае от проверка,това всеки път при стартиране на компа,пуснах командата CHKDSK [дял], проверката си завърши и вече при стартиране няма проблем,но ме интересува дали това изискване за проверка означава че има проблем с диска и е тръгнал да се разваля,иначе всичко си работи нормално.
Сподели другаде

Без диагностика е трудно да се каже дали всичко с диска е наред.

Провери модела на диска и в сайта на производителя потърси софтуер за диагностика на този модел.

Сподели другаде

Значи той лаптопа си вържи и няма проблеми.Аз исках да пробвам да видя. Нещо като око да види, ръка да пипне.Исках само да споделя.Извинявам се.

То хубаво, ама не е нормално при CHKDSK [дял]: да ти се появява син екран. Дано да си работи лаптопа!

Сподели другаде