ba4o_kiro Публикувано Февруари 1, 2012 Report Share Публикувано Февруари 1, 2012 Нека и аз да попитам. Имам два въпроса към mazarin. 1.Тествах на лаптопа дял С: със CHKDSK и след като приключи теста веднага след зареждане на системата направи син екран. Рестартнах и отново същият син екран .Наложи се да вляза през Last .......някаква си конфигурация и се оправи проблема.Проверих извадката във Event Viwer лошите сектори бяха 0. Отворих дъмп файла а там изписваше проблем със твърдия диск.Въпроса ми това нормално ли е? 2.Вторият ми въпрос е: Десен клик на локален диск С: свойства =>инструменти и таба провери за грешки. Това не е ли едно и също като CHKDSK ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост newnickname Публикувано Февруари 1, 2012 Report Share Публикувано Февруари 1, 2012 1. Пробвай със CDCheck да скенираш съответния дял, при който си получил син екран. 2. Не е същото, защото е равносилно на ...само CHKDSK [дял]:, а не CHKDSK [дял]: /X /F /R, която се въвежда в cmd. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ba4o_kiro Публикувано Февруари 1, 2012 Report Share Публикувано Февруари 1, 2012 Значи той лаптопа си вържи и няма проблеми.Аз исках да пробвам да видя. Нещо като око да види, ръка да пипне.Исках само да споделя.Извинявам се. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
miazmatik Публикувано Февруари 1, 2012 Report Share Публикувано Февруари 1, 2012 Зфравейте,нека и аз да попитам нещо,значи при стартиране на windows ми изписваше всеки път че единия ми дял.не системния се нуждае от проверка,това всеки път при стартиране на компа,пуснах командата CHKDSK [дял], проверката си завърши и вече при стартиране няма проблем,но ме интересува дали това изискване за проверка означава че има проблем с диска и е тръгнал да се разваля,иначе всичко си работи нормално. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Февруари 1, 2012 Report Share Публикувано Февруари 1, 2012 Без диагностика е трудно да се каже дали всичко с диска е наред.Провери модела на диска и в сайта на производителя потърси софтуер за диагностика на този модел. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост newnickname Публикувано Февруари 2, 2012 Report Share Публикувано Февруари 2, 2012 Значи той лаптопа си вържи и няма проблеми.Аз исках да пробвам да видя. Нещо като око да види, ръка да пипне.Исках само да споделя.Извинявам се. То хубаво, ама не е нормално при CHKDSK [дял]: да ти се появява син екран. Дано да си работи лаптопа! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост