Jump to content

Странен шум от видео карта

Препоръчан пост

Видео картата е ATI Radeon X1950GT saphire - http://news.softpedia.com/news/Affordable-ATI-Radeon-X1950-GT-45778.shtml

Днес след почистване на компютъра и смазване на вентилаторчетата (включително и на видео картата) започна едно супер гадно високочестотно жужене от видео картата. Не е от вентилаторчето и. Появява се най-вече при разглеждане на снимки и стартиране на графични приложения. Картата я използвам от близо 5 години, досега не ми е правила проблеми, но явно като съм свалял радиаторчето и вентилаторчето за да го смажа съм докоснал нещо каквото не трябва :( Забавяне и забиване няма, при натоварване се появява само това отвратително жужене.

От какво е, как може да се оправи и скъп ли ще е ремонта.

Предварително ви благодаря за отговорите! :(

Сподели другаде

Да, най-вероятно е някой дросел. Те имат гаден навик да жужат по такъв начин. Най.добре ще е да се занесе на сервиз, защото ако е нещо такова първо е работа за 10 минути подмяната и второ самият компонент струва пренебрежимо малко, но ако не бъде занесена може да стане по-лошо. И един съвет - при работа с много чувствителни компоненти, като видеокарти, процесори, памети и т.н. е важно ръцете ни и тялото ни да нямат статично електричество. Това се постига чрез допир до кутията на компютъра до небоядисана част или още по - добре, чрез купуване на антистатична гривна.
Сподели другаде