valyo_93 Публикувано Януари 25, 2012 Report Share Публикувано Януари 25, 2012 В момента съм 12 клас и отцъствах доста от училище по болест а края на първия срок наближава и трябва да ги науча има литакава програма но да не ми показва само краиния отговор а стъпка по стъпка как се решават четох в интернет за програмата MATLAB но доколкото разбрах е много трудна за работа но все пак почнах да я тегля но ако имате друга напредвит казваите Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
valyo_93 Публикувано Февруари 23, 2012 Author Report Share Публикувано Февруари 23, 2012 а ще ми обесниш ли как да въвеждам задачи по математика за 12 клас Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Nightmare Публикувано Февруари 24, 2012 Report Share Публикувано Февруари 24, 2012 Защо просто не вземеш тетрадката на някои твой съученик и да се опиташ сам да ги решиш? Или пък поискай някои да ти помогне. Не търси програми и други "преки пътища" за това което искаш Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
valyo_93 Публикувано Февруари 27, 2012 Author Report Share Публикувано Февруари 27, 2012 По принцип мразя да се моля на някои за каквото и да било и затова исках такава програма но не само да ми показва краиния резултат а как се решава стъпка по стъпка и от там ще разбера как се решава задачата Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
s.feradov Публикувано Февруари 27, 2012 Report Share Публикувано Февруари 27, 2012 Работата с MATLAB е изключително трудна, а самият софтуер се използва за съвсем друг тип изчисления. Не вярвам да съществува софтуер, поне на този етап, който да отговаря напълно на нуждите Ви. Математика е точна и гъвкава наука. На пръв поглед нещата изглеждат изключително прости. Но това е един илюзорен образ, вмъкнат в съзнанието на хората. Ако разгледаме например планиметрията, то веднага можем да забележим, че дадена задача може да се реши по един, два дори повече от пет начина. Нужна е точна и ясна мисъл. В противен случай е изключително трудно да бъде разбрана същността на математиката. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
valyo_93 Публикувано Февруари 27, 2012 Author Report Share Публикувано Февруари 27, 2012 Благодаря ти за информацията Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
abracadabra Публикувано Февруари 27, 2012 Report Share Публикувано Февруари 27, 2012 Има сайтове със уроци по математика. По добре е според мен.http://www.videouchitel.com -http://www.math10.com -http://format.netne.net -http://www.re6avam.hit.bg -http://www.matematikasmironov.com/ ---може и да потърсиш и други в търсачката. Имаше и една търсачка - "волфрам-алфа" -и там дава самата тя някои решения... Но първия сайт който съм дал, е със хубави уроци. Дано да ти свършат работа. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
valyo_93 Публикувано Февруари 29, 2012 Author Report Share Публикувано Февруари 29, 2012 Благодаря ти на първия сайт и аз го бях намерил но не ми вършеше работа но на този -http://format.netne.net намерих това което търсех и задачите много добре са описани Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Февруари 29, 2012 Report Share Публикувано Февруари 29, 2012 Математика е точна и гъвкава наука. На пръв поглед нещата изглеждат изключително прости. Но това е един илюзорен образ, вмъкнат в съзнанието на хората. Ако разгледаме например планиметрията, то веднага можем да забележим, че дадена задача може да се реши по един, два дори повече от пет начина. Нужна е точна и ясна мисъл. В противен случай е изключително трудно да бъде разбрана същността на математиката.Не е точно така. Сетих се за едно забавно разказче-учителя наказал ученика си, като го накарал да събере всички числа от 1 до 100..А той..Измислил аритметичната прогресия Не че нещо, но е малко глупаво да възвеличаваме планиметрията до нивото на висшата математика. Не е сложна, само трябва да можеш да видиш точните зависимости и правила, които да приложиш, за да решиш задачата.п.п s.feradov, мога ли да разбера защо винаги пишеш с по-малък щрифт от стандартният? Не че нещо, но например при моята резолюция и dpi по-трудно се чете Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
s.feradov Публикувано Февруари 29, 2012 Report Share Публикувано Февруари 29, 2012 Не е точно така. Сетих се за едно забавно разказче-учителя наказал ученика си, като го накарал да събере всички числа от 1 до 100..А той..Измислил аритметичната прогресия Не че нещо, но е малко глупаво да възвеличаваме планиметрията до нивото на висшата математика. Не е сложна, само трябва да можеш да видиш точните зависимости и правила, които да приложиш, за да решиш задачата.п.п s.feradov, мога ли да разбера защо винаги пишеш с по-малък щрифт от стандартният? Не че нещо, но например при моята резолюция и dpi по-трудно се чете В никой от моите коментари не съм споменал, че говоря за висша математика. Не съм стигнал нивото, в което започва нейното изучаване. Да, за решаването на дадена задача е нужно да се знаят точните зависимости и правила. Все пак без тях то е невъзможно. Но има доста случаи, в които това е напълно недостатъчно. Например, преди седмица ми се наложи да реша задача, която се нуждае от четири допълнителни построения за да бъде решена. Без нужната гъвкавост на мисълта, човек трудно би се досетил за подобен тип действия. Друг пример е добавянето на единица в дадено алгебрично уравнение с цел неговото опростяване. Всеки има различно разбиране за нещата, което води до подобен тип дискусии. Относно шрифта, който използвам. Според мен, чрез него, коментарите придобиват по-стегнат вид и изглеждат по-добре. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
abracadabra Публикувано Март 2, 2012 Report Share Публикувано Март 2, 2012 Математиката е важна, спорта - също. А тука може ли да си направим една група хора, където да решаваме задачи, ако на някого нещо не му е ясно. Да си помагаме. Нали това е знанието-да може да го споделиш. Пък и света става по-хубав. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост newnickname Публикувано Март 2, 2012 Report Share Публикувано Март 2, 2012 По-добре си намерете от библиотека или онлайн като торент, може и от форум ...или пък си закупете Методическо ръководство за решаване на задачи по математика [клас]/(висша математика), в което освен кратка теория има и примерни задачи, решени подробно.Преди време точно това ми помогна , включително и за Висшата Математика. Когато имаш наличните методи за решаване на различните видове задачи, разписани достъчно разбераемо, дори и на хартия, не ти трябва специална програма. Математика се учи с решаване на много задачи и разписване на теорията, ако трябва многократно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
abracadabra Публикувано Март 4, 2012 Report Share Публикувано Март 4, 2012 Да така е. Даже това ръководство го имах преди ... (преди световното в САЩ ). Имах и много учебници. Вече не. Хубаво е да се качат в интернет. Иначе трябва да си напълним гарсониерите със какво ли не. То ние сме на клетъчно отглеждане. ...Ако нещо открия ще пиша. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост