Jump to content

Компютърчето ми гасне странно

Препоръчан пост

Значи, знам че има много такива теми но нека и аз споделя ;)Значи win ми е преинсталиран преди месец/два пасти масти всичко ми е ок.Даже е отворен имам още един допълнителен вентилатор който работи ето. Днеска се изключи и преди да зареди да се покаже логото на Win(XP SP3) съм. Изписа че има някакъв проблем в Д: (което незнам какъв при положение че там както при всички стоят филми/игри/музика) та тръгна да изтрива нещо след което, се ресна и пак същото син екран проблем в Д: при което си направи някакви отметки пишеше да чакам докато си ги направи 3 на брой зареди си процентите и ми тръгна.) Бях си пуснал цяла диагностика на компютъра стрес тестове и така да видя дали не загрява видеото или дъното но не) ето статистиката на Евереста за температурата.

Дънна платка - 35 C

1 - CPU - 53

2 - CPU 53

MCP - 99

Aux - 69

Diod - 55

HDD - 36

Според мен са 2 неща. Или Захранването ми нещо се е преебало или чип сета загрява много, но незнам защо като е отворен компютъра има си вентилация и всичко.. дайте съвет

Сподели другаде

Значи, знам че има много такива теми но нека и аз споделя ;)Значи win ми е преинсталиран преди месец/два пасти масти всичко ми е ок.Даже е отворен имам още един допълнителен вентилатор който работи ето. Днеска се изключи и преди да зареди да се покаже логото на Win(XP SP3) съм. Изписа че има някакъв проблем в Д: (което незнам какъв при положение че там както при всички стоят филми/игри/музика) та тръгна да изтрива нещо след което, се ресна и пак същото син екран проблем в Д: при което си направи някакви отметки пишеше да чакам докато си ги направи 3 на брой зареди си процентите и ми тръгна.) Бях си пуснал цяла диагностика на компютъра стрес тестове и така да видя дали не загрява видеото или дъното но не) ето статистиката на Евереста за температурата.

Дънна платка - 35 C

1 - CPU - 53

2 - CPU 53

MCP - 99

Aux - 69

Diod - 55

HDD - 36

Според мен са 2 неща. Или Захранването ми нещо се е преебало или чип сета загрява много, но незнам защо като е отворен компютъра има си вентилация и всичко.. дайте съвет

от кога прави така , преди да преинсталираш windowsa правеше ли този проблем? провери си всички кабели дали са добре захванати за компонентите , обърни по голямо внимание на този на харда (той SATA ли е или IDE) виж каква грешка ти дава в event viewer по време на рестарта , също тъка може да спреш автоматичния рестарт и да видиш точно каква е грешката .Почисти от прах , пипни радиаторите с пръст ако наистина е толкова висока температурата ще пари много(по принцип MCP нормално държи високи температури ) . Какво е захранването ? най-добре дай инфо за цялата конфигурация. И това ,че кутията е отворена не значи че има по-добра вентилация , а напротив

Сподели другаде

Лятото имах проблем с прегряване, смених пастата изчистих го до нов ;) сложих допълнителен вентилатор под захранването и преинсталнах WIN. Декември месец ми се случи 2 пъти да спре, след което ме нямаше известно време и не го ползвах, сега работя с него пак и вчера стана така пак.На харда ми е с SATA кабел, бях пуснал както казах всевъзможни стрес тестове, понеже мислих че нещо прегрява но всичко си работи на супер и немога разбера защо прави така. Ето конфигурацията:

Компютър ACPI Multiprocessor PC

ОП XP-professional sp3

Процесор - DualCore AMD Athlon Black Edition 7750, 2584 MHz (13.5 x 191)

Дъно - Asus M3N78 (3 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN)

Чипсет на дънната платка nVIDIA GeForce 8200, AMD K10

RAM - 2 GB DDR2

DIMM2: Power Quotient 2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (6-6-6-18 @ 400 MHz) (5-5-5-15 @ 333 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz)

Видео карта - NVIDIA GeForce 9500 GT Asus edition (512 MB)

горе долу това е.

В event viewer на system ми дава че вчера ето тази грешка се е появила., мисля че времето съвпада с изключването на компютъра

QoS [Adapter {BDB6C9D3-5008-43FA-8D07-CF23146A3F54}]:

The netcard driver failed the query for OID_GEN_LINK_SPEED.

The file system structure on the disk is corrupt and unusable. Please run the chkdsk utility on the volume D:.

Сподели другаде

грешката от евента казва , че фаиловата система на D е повредена и неизползваема . Изтегли си HD Tune и провери за грешки (лоши сектори) Пусни и проверка на дяла ( десен клик върху дяла properties > tools > Check now ) , ( дефрагментирай) Ти когато преинсталира целия диск ли форматира или само дял C ? при наличие на подобни проблеми когато преинсталираш е препорачително да форматираш целия диск в (NTFS разбира се ) Не стана ясно какво е захранването ,ако имаш възможност опитаи с друго . Макар ,че аз мисля че проблема ти е софтуерен. Ако всичко това не помогне и ако когато си преинсталирал си форматирал само C и ако нямаш кои знаи каква информация на диска ти препоръчвам да направиш чиста инсталация ,като форматираш целия диск ,
Сподели другаде

Ами само C форматирах.Направих това което каза, имаше възможност да поправи бед секторите....да го дам ли ? а относно HD Tune какво прави,някакви препоръки да ми дадеш?
Сподели другаде

Ами само C форматирах.Направих това което каза, имаше възможност да поправи бед секторите....да го дам ли ? а относно HD Tune какво прави,някакви препоръки да ми дадеш?

Лошо , да дай да поправя (то не ги поправя а ги изолира ) Относно HD Tune http://www.hdtune.com/ пусни error skan , виж и в менюто Health дали всичко е на OK Какъв е харда колко е годишен (възможно е и да си заминава)

Сподели другаде

Направих скан на HDD и имам само едно червено квадратче...даже не ми го отчете като повредено

а в Health как е положението??? в по горните постове каза ,че си пуснал проверка на дяла и ти е намерила лоши сектори , дадели да ги поправи и ако си дал как е положението от тогава рестартирали се компа пак. не изкам да те разочаровам , но тия лоши сектори оправия нямат ,тръгне ли веднъж да прави проблем ..... Има много инфо за борба с лоши сектори по харда ето тук например http://voodoonet.biz/web/net/hdd.html и още хиляди програми и четива по тая тема.

ПС мое мнение ; появят ли се BAD SECTORS и започне ли диска да прави проблеми заради тях ,мисли за нов диск

Сподели другаде

Ми намери ми само едно квадратче на health имам само едно (C5)Current Pending Sector 100 100 0 1 warning всичко друго си е ок незнам какво ще рече ?

HD Tune Pro: Hitachi HDT721032SLA360 Health

ID Current Worst ThresholdData Status

(01) Raw Read Error Rate 100 100 16 0 ok

(02) Throughput Performance 130 130 54 120 ok

(03) Spin Up Time 110 110 24 14942431 ok

(04) Start/Stop Count 100 100 0 1201 ok

(05) Reallocated Sector Count 100 100 5 0 ok

(07) Seek Error Rate 100 100 67 0 ok

(08) Seek Time Performance 100 100 20 0 ok

(09) Power On Hours Count 99 99 0 10593 ok

(0A) Spin Retry Count 100 100 60 0 ok

(0C) Power Cycle Count 100 100 0 1190 ok

(C0) Power Off Retract Count 99 99 0 1201 ok

(C1) Load Cycle Count 99 99 0 1201 ok

(C2) Temperature 166 166 0 1114148 ok

(C4) Reallocated Event Count 100 100 0 0 ok

(C5) Current Pending Sector 100 100 0 1 warning

(C6) Offline Uncorrectable 100 100 0 0 ok

(C7) Ultra DMA CRC Error Count 200 200 0 0 ok

Health Status : warning

Сподели другаде

Ми намери ми само едно квадратче на health имам само едно (C5)Current Pending Sector 100 100 0 1 warning всичко друго си е ок незнам какво ще рече ?

HD Tune Pro: Hitachi HDT721032SLA360 Health

ID Current Worst ThresholdData Status

(01) Raw Read Error Rate 100 100 16 0 ok

(02) Throughput Performance 130 130 54 120 ok

(03) Spin Up Time 110 110 24 14942431 ok

(04) Start/Stop Count 100 100 0 1201 ok

(05) Reallocated Sector Count 100 100 5 0 ok

(07) Seek Error Rate 100 100 67 0 ok

(08) Seek Time Performance 100 100 20 0 ok

(09) Power On Hours Count 99 99 0 10593 ok

(0A) Spin Retry Count 100 100 60 0 ok

(0C) Power Cycle Count 100 100 0 1190 ok

(C0) Power Off Retract Count 99 99 0 1201 ok

(C1) Load Cycle Count 99 99 0 1201 ok

(C2) Temperature 166 166 0 1114148 ok

(C4) Reallocated Event Count 100 100 0 0 ok

(C5) Current Pending Sector 100 100 0 1 warning

(C6) Offline Uncorrectable 100 100 0 0 ok

(C7) Ultra DMA CRC Error Count 200 200 0 0 ok

Health Status : warning

ще рече , че има проблем с диска . Аз на твое място бих направил следното; смяна на sata кабелчето (казвам го ,защото съм имал подобни проблеми с един WD и след подмяната на кабела всичко се оправи и до ден днешен не ми е правил проблем ) , бих измерил захранването с мултицета какви напрежения изкарва , и форматиране на целия диск и наново инсталация на windows (ако не играеш кои знаи кви игри ,може да се замислиш и за седмицата 32 bita )Това е моя съвет .

Както ти казах по горе има много програми за "ремонт" на лоши сектори , но аз съм скиптично настроен към тези програми и немога да ти дам съвет относно използването на някоя такава

Сподели другаде

В същност разбрах от каде е проблема и няма нищо общо с тези ;) Понеже аз съм с настолен компютър, а двамата ми съквартиранти са със лаптопи ;) И всички сме на един разклонител с 6 дупки. В най-добрия случай ползваме 5 дупки, днеска докато бяхме 2ма съквартиранта си включи захранването в разклонителя и компютърат ми спя. Причините според мен са 2: Или разклонителя не е в ред или поради многото неща включени в него не достига ток когато се използват всичките дупки!
Сподели другаде

В същност разбрах от каде е проблема и няма нищо общо с тези ;) Понеже аз съм с настолен компютър, а двамата ми съквартиранти са със лаптопи ;) И всички сме на един разклонител с 6 дупки. В най-добрия случай ползваме 5 дупки, днеска докато бяхме 2ма съквартиранта си включи захранването в разклонителя и компютърат ми спя. Причините според мен са 2: Или разклонителя не е в ред или поради многото неща включени в него не достига ток когато се използват всичките дупки!

хах браво ,ето къде бил проблема (да напълно възможно е ) , но кой да се сети. Първата причина я изключи напълно ( ток колкото си щеш - е доколкото ти го ограничава предпазителя на съответния токов кръг разбирасе) дане би разклонителя да е от всичко по лев с едно червено копче на него?? - това са пълни боклуци ,и го разкарайте веднага , купете си един български бакелитов разклонител има ги с по 2 , 3 ,4 .6 гнезда и са много надеждни http://eenk.com/prod...razklonitel-2-m .Възможно е и контакта в който включвате разклонителя да е проблемен , ако вие не разбирате викнете някой да ви го провери за евентуални хлабави връзки и дали е занулен (при двупроводна инсталация задължително трябва да е занулен ) Успех

Сподели другаде