Jump to content

Проблем - процесора постоянно натоварен

rawtuff

Препоръчан пост

Здравейте,

От няколко дни машинката ми започна да се бави твърде много.

Реших да и добавя повече място в системния дял,защото преди време беше останало под 1 Gb и се наложи да спра автоматичните ъпдейти на уиндоус.Напрравих го и сега има над 10 Gb свободни,дефрагментирах С -то , но бавенето си остана,даже цикли като гледам някои по-големи филми с BSPlayer.

едва вчера ми направи впечатление,че в таск мениджъра излизя,че процесора е постоянно натоварен на минимум 40 %,а ако стартирам браузър или програма до 80,90 % без да има включено нещо повече от обичайните приложения - скайп и антивирусната.

В раздела за процесите няма такъв процес,който да товари - System Idle process е водещ с 90,94 %.

Също шумът от вентилатора на дъното (или е харда това?) е постоянно такъв както когато машината е много натоварена.

Какво ми става с компютърчето..?..,моля за малко помощ.

Процесор DualCore Intel Pentium D 915, 2800 MHz ,2GB RAM,windows XP Professional,service pack 3.., антивирусната е AVG free edition 2012

Благодаря предварително.

Сподели другаде

Здравей.

Не съм сигурен, но мисля, че вграденият инструмент не показва всички процеси. Предлагам да пробваш тази, тази или тази програми. Аз лично използвам AnVir Task Manager Free, защото ми върши работа и за други неща.

Относно филмите - с други плейъри пак ли има проблем? Да си правил някакви "оптимизации" с определена програма?

Сподели другаде

Здравей,

Свалих Process hacker и погледнах с него - показва някакъв процес,"Interrupts",който заема около половината от използвания ресурс на процесора, т.е. ако в момента процесора е натоварен на 60 % ,въпросният процес ползва около 25,30 %.Останалите пак се губят някъде...

За филмите ,да ако цикли с биес плейъра не върви добре и с ви ел си ,макар и не точно по същия начин и изобщо с нищо затова го свързвам с общото забавяне на работата на машинат в последните дни.В моменти на затишие на товаренето на процесора тръгват нормално филмите..

П.П. "Оптимизации" не съм правил доколкото си спомням...Последните дни се налагше да работи по-интензивно компютъра и качвах 1,2 кодека и инсталирах програма за партишън ресайз,но това е всичко

Сподели другаде

Температурите какви са?

Здравей,температурите са(в момента): процесор - 57,дънна платка - 36,графичен процесор(това явно е видеокартата?) - 40..., и някаква температура st3250310as - 26.

данните получавам от една програма - Everest,която имам от преди ,но не съм много запознат с детайлите.

Сподели другаде

Здравей,температурите са(в момента): процесор - 57...

Процесора ти е Intel Pentium, а интелските процесори не тьрпят такава температура!

На един колега беше почти сьщото положението, но при него дори в биос за няколко секунди стигаше до 65, и се оказа изсьхнала термопаста!След смяната дори при натоварване не качва повече от 42-45 градуса! Радвай се, че само ти товари, а не е станало като при колегата да изключва компютьра и при стартиране дори и в биоса не може да се влезе защото направо изключва! Нищо не ти пречи да смениш термо пастата, НО ако не знаеш как го занеси в сервиз да ти я сменят ;)

Сподели другаде

Подобно обобщение за процесорите на Intel е крайно неточно. В случая обаче наистина е височка температурата и ще е добре да се провери какво е положението с охлаждането - дали не е затлачено с прах, термопастата и т.н.
Сподели другаде

Подобно обобщение за процесорите на Intel е крайно неточно. В случая обаче наистина е височка температурата и ще е добре да се провери какво е положението с охлаждането - дали не е затлачено с прах, термопастата и т.н.

Благодаря,ще го направя(ще ползвам услугите на сервиз) , ако няма други по-вероятни причини..?

Този Interrupt process явно е индикация за проблем с хардуера,да?Може би повредени сектори..?

Дали случайно не съм взел лош сектор от другия дял когато преоразмерявах ц-то и сега да се пробва да чете от него постоянно..?

Сподели другаде

По принцип Interrupts "процеса" се отнася наистина за хардуера, но на този етап мисля, че е рано да се правят категорични изводи. Остави тези лоши сектори. Кажи дали под Safe Mode има пак такъв проблем.
Сподели другаде

Подобно обобщение за процесорите на Intel е крайно неточно.

Не знам колко е точно, но това ми бе казано в сервиза в който занесох компютьра на колегата за да му сменят термо пастата (не, че и аз не мога да я сменя, но нямам такава)!

Сподели другаде

По принцип Interrupts "процеса" се отнася наистина за хардуера, но на този етап мисля, че е рано да се правят категорични изводи. Остави тези лоши сектори. Кажи дали под Safe Mode има пак такъв проблем.

Тъй като съм доста тъмно-червенокож нямаше да се сетя да проверя ако не ме беше насочил - да, има го проблема при safe mode ,макар повечето от апликациите изобщо да не тръгват в този режим, в самото начало на зареждането на настройките Interrupts си го има в процесите и заема пак същия ресурс...

П.П. изобщо,когато стартирам апликация времето и ресурса за изпълнението е в пъти повече,отколкото нормално би трябвало да бъде,а ако няма стартирано нещо,поне в момента не показва товарене,странно...

Температурата си стои около 60...

Сподели другаде

Дънна платка - Intel Isleton D946GZIS (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Video, LAN); Чипсет - Intel Broadwater i946GZ

Хард диск - тук обаче запецнах,не виждам описание на модела в Everest и не знам как да го проверя по друг начин..,виждам само,че е 340GB и системата е NTFS.. ,идеи?

Оптично устройство - Optiarc DVD RW AD-7170A (DVD+R9:8x, DVD-R9:8x, DVD+RW:18x/8x, DVD-RW:18x/6x, DVD-RAM:12x, DVD-ROM:16x, CD:48x/32x/48x DVD+RW/DVD-RW/DVD-RAM)

Видеокартата е NVIDIA GeForce 7600 GS (256 MB)

П.П. Възможно ли е да е това: IDE\DiskST3250310AS ?

П.П.П. Температурата на процесора след като поработи час-два стига до около 70,пада до 62-63,качва се пак...

Сподели другаде