Jump to content

Препоръчан пост

Здравейте

Лаптопа ми е HP DV3-2320es с 2 видео карти едната е Intel HD Graphics другата Ati mobility radeon 4550 HD, лаптопа е с Switchable Graphics и ги сменя според, дали играя игри или само си чатя в скайпа... и т.н. Преди няколко месеца Ati картата започна да прави проблеми, когато гледам филм, играя игра.... и екрана ми забиваше само когато съм с нея. С Intel нямам никакви проблеми. Видях за драйвери в сайта на HP, но бях с последните.Преинсталирах ги за по сигурно, но проблема си останах. Ъпдейтнах си биоса до последна версия и проблема със забиването се управи, но сега видео картата ми изчезна нацяло.... не мога да я видя в Divice Manager...., никъде не я показва и не знам какво да правя, моля ви помощ

post-25638-0-60478400-1327188570_thumb.jpg

post-25638-0-45569400-1327188582_thumb.jpg

Сподели другаде

Сигурен ли си, че обновяването на системният BIOS е протекло правилно и какво казва конкретно производителят относно процедурата?

Принципно се налага да инсталираш първо драйвера за Intel графиката и чипсета и т.н, а след това се инсталираше драйвера за външната видеокарта, освен ако не са в 1 пакет. А може да е забивал от прегряване, това провери ли се? Опита ли да инсталираш видео драйверите или след преинсталацията караш с това, което е открил Windows?

Сподели другаде

Да правилно се инсталира, отностно процедурата HP предлагат програмата HP assistant , която заделя едни 100 mb ( HP_Tools) в които при инсталиране на нов биос, стои копие на стария и при проблем се връща към него при натискане на Power button + B key. Не съм го ползвал, понеже малко се притеснявам от това, че може да не го върне правилно към по стария и да си създам по големи проблеми. Двете карти са вградени и са в пакет. Не е забивал от прегряване... аз си пускам лаптопа и си отварям някой сайт и като скролна нагоре или надолу и ми става екрана син, бял.... когато съм с Ati radeon картата. Да опитах и по стари драйвери само, че с тях като дам Refresh на Десктопа и ми ставаше така... с тези от производителя, които предлагат, поне при Refresh го нямаше този проблем
Сподели другаде