Jump to content

Файловете ми ги отваря на индиански

Препоръчан пост

Здравейте!

От няколко дена се боря с един проблем. Когато изтегля някой файл от сайт на висше училище ли да кажем , от някаде ли - той ми го отваря с инджикитайски букви.Пробвах най-различни програми...Word , Open Ofice, и тнт. Но проблема си остава... вади ми ги на такъф език и немога да разбера защо?!?! Според мен трябва да бутна някоя настройка на компа защото неможе с всяка една да ми ги отваря така.. при положение че със същите програми на мой приятели им ги отваря на български ? :)

Сподели другаде

Да, ясно, че си с Windows, но питам XP, Vista, 2000 ? Да предположим, че си с Xp. Отиваш в Control Panel => Regional and Language Settings => на Standards and Formats избираш Bulgarian, след това на Location също избираш Bulgaria. Отиваш на таб Languages, цъкаш на Details => цъкаш на Add и на Input Language намираш Bulgarian, а на полето Keyboard layout намираш и избираш или Bulgarian или Bulgarian(Latin) по собствено желание. На таба Advanced в полето Language for non-Unicode Programs избираш Bulgarian. Рестартираш и си ти. Ако искаш можеш да промениш клавишната комбинация, с която се сменят езиците.

Offtopic- вече съм 128 битов. :haha:

Сподели другаде

Ами приател добре.. разбрах ... да на ХП съм... но там кадето ме караш да търся езиците просто няма Български........................ ?!?!?!!?!? Сякви други има ама нашия го няма :(
Сподели другаде

P

Ами приател добре.. разбрах ... да на ХП съм... но там кадето ме караш да търся езиците просто няма Български........................ ?!?!?!!?!? Сякви други има ама нашия го няма :(

Значи Уиндоуса ти е някаква самоделка, инсталирай друго свястно копие. Или недовиждаш :)

Сподели другаде

10 пъти гледах... само на едно място можеше да избера български... навсякаде другите неможеха......? Някаква инсталация на езика ни няма ли да ми помогне да го вградя или нещо друго.....?!
Сподели другаде