Marshala90 Публикувано Януари 12, 2012 Report Share Публикувано Януари 12, 2012 Здравейте на всички, имам проблем с един лаптоп (служебен е, а ползвателката си няма "халхабер" от техниката"), но причината за появата му не я знам. Та стартирам лаптопа показва ми да избирам настройки на BIOS, стартиращо устройство F2, F12... и ведната след това показва черен екран (без никакви надписи, а само с една долна черта все едно почвате да пишете както в cmd-то), оставям до да стои така с надеждата да започне да зарежда Windows-a, но уви не. Спокойно си влизам в BIOS и да се променят настройки, слагам инсталционен диск (Windows 7) и си показва Press any key to.... Лесно е да цъкна преинстал като не знам как да реша проблема (ако беше моя лаптоп и си знам, че нямам нищо нужно в C: бих го направил), но има важна информация за отчети на него и ще съм благодарен ако бихте могил да ми помогнете . CPU: Toshiba Satellite - L505-S5992 / PART NO. PSLV6U-00L001 OS: Windows 7 Home PremiumАко Ви трябва още нещо като информация, пишете! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
barca_b0y Публикувано Януари 12, 2012 Report Share Публикувано Януари 12, 2012 Може би ставам параноичен, но аз също имам подобен проблем с оптичното устройство. Ако промениш първото буутващо устройство в BIOS да е HDD, вероятно ще се оправи.P.S. Щом слагаш диск и ти предлага да буутнеш, какво става след махането на надписа "Press any key to boot from CD or DVD"? Не се ли стартира? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
leon70 Публикувано Януари 12, 2012 Report Share Публикувано Януари 12, 2012 Не спомена дали успяваш да влезеш под Safe Mode,а и едно miniWindows XP ще ти извлече важната информация преди да решиш да преинсталираш - http://www.hiren.info/pages/bootcd Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Marshala90 Публикувано Януари 12, 2012 Author Report Share Публикувано Януари 12, 2012 Може би ставам параноичен, но аз също имам подобен проблем с оптичното устройство. Ако промениш първото буутващо устройство в BIOS да е HDD, вероятно ще се оправи.P.S. Щом слагаш диск и ти предлага да буутнеш, какво става след махането на надписа "Press any key to boot from CD or DVD"? Не се ли стартира?То е нагласено на HDD, сменям го на CD/DVD същат раота , а надписа не се маха стои си Не спомена дали успяваш да влезеш под Safe Mode,а и едно miniWindows XP ще ти извлече важната информация преди да решиш да преинсталираш - http://www.hiren.info/pages/bootcdНали казвам не може да се стартиар нищо, само един черен екран (с изключение на BIOS-а де ). Преинсталацията е абсолютно краен вариант, а и си мисля, че не е нужна, но... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
s.feradov Публикувано Януари 13, 2012 Report Share Публикувано Януари 13, 2012 Нали казвам не може да се стартиар нищо, само един черен екран (с изключение на BIOS-а де ). Преинсталацията е абсолютно краен вариант, а и си мисля, че не е нужна, но... Т.е. по време на POST (Power-On Self Test), при натиската на клавиш F8, системата не реагира и не зарежда Advanced Boot Options Menu? Извършвани ли са промени по хардуера на системата? Подобен вид проблеми са трудни за разрешаване, тъй като системата на предоставя информация за самия проблем, както е при проблеми, съпътствани от BSOD (Blue Screen of Death). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Marshala90 Публикувано Януари 13, 2012 Author Report Share Публикувано Януари 13, 2012 Не, няма реакция при натискане на клавиш F8 и не се показва menu-то. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
leon70 Публикувано Януари 13, 2012 Report Share Публикувано Януари 13, 2012 Не спомена за каква марка и модел става на въпрос,но пробвай ако може да влезеш по някакъв начин в менюто на биоса и в настройките за HDD задай да е IDE/премахваш AHCI/.На този етап не се сещам за друго. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Marshala90 Публикувано Януари 20, 2012 Author Report Share Публикувано Януари 20, 2012 Марката и модела са споменати още в първият ми пост, а относно проблема той е решен (не от мен а чичката го е закарал на техник и му казал, че било software-но, повече информация за решението на проблема и какъв е бил той нямам). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост