maerto Публикувано Януари 9, 2012 Report Share Публикувано Януари 9, 2012 Здравейте,ползвам оптичен интернет и имам монтиран WiFi рутер .При връзка с него с лаптопа ползвам парола която ми е дадена от оператора.Та въпроса ми е може ли да си сменя тази прола и може ли да сменя името с кото се появява рутера(в момента името е на оператора ,а аз искам да излиза моето име)в листа с устройсвата? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Lyudmil Публикувано Януари 9, 2012 Report Share Публикувано Януари 9, 2012 Зависи дали рутера е твой или е предоставен от оператора за ползване докато си негов абонат. Ако е твой може да влезеш в настройките на рутера и да промениш каквото и както поискаш, но ако е предоставен от доставчика за временно ползване, то всякакви промени трябва да стават само с негово съгласие и най-вероятно(и логично) изобщо не са ти казали паролата за достъп до настройките на рутера. Не че не може много лесно да се преодолее, но това е друг въпрос. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
maerto Публикувано Януари 9, 2012 Author Report Share Публикувано Януари 9, 2012 Зависи дали рутера е твой или е предоставен от оператора за ползване докато си негов абонат. Ако е твой може да влезеш в настройките на рутера и да промениш каквото и както поискаш, но ако е предоставен от доставчика за временно ползване, то всякакви промени трябва да стават само с негово съгласие и най-вероятно(и логично) изобщо не са ти казали паролата за достъп до настройките на рутера. Не че не може много лесно да се преодолее, но това е друг въпрос.Сеага разбирам.Да устроиството ми е дадено от тях до изтичането на договора и не ми е давана парола за настроиките.Благодаря. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
maerto Публикувано Януари 9, 2012 Author Report Share Публикувано Януари 9, 2012 Не че не може много лесно да се преодолее, но това е друг въпрос. А как става въпросното преодоляване? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tokera Публикувано Януари 9, 2012 Report Share Публикувано Януари 9, 2012 Като за начало, може да опиташ с името и паролата, които са по подразбиране за рутера. Информация може да намериш в интернет, след като напишеш точният модел на рутера, или на самият рутер може да е написано.Добре е да напишеш и тук модела на рутера. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
maerto Публикувано Януари 10, 2012 Author Report Share Публикувано Януари 10, 2012 Ок ще се поровя в нета, че ми стана интересно.Модела е Huawei HG8245 GPON Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Lyudmil Публикувано Януари 10, 2012 Report Share Публикувано Януари 10, 2012 Само че това не е рутер, а т.нар. ONT или Optical Network Terminal и не е желателно да правиш каквито и да било промени, без съгласието на доставчика. Всъщност кой е доставчика? Не вярвам да ти откажат да смениш SSID и паролата на WiFi мрежата, щом толкова те притеснява, а е много вероятно на техния сайт да може да се логнеш и да направиш необходимите промени. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
maerto Публикувано Януари 10, 2012 Author Report Share Публикувано Януари 10, 2012 Да, вече се логнах чрез саита на оператора от там е възможно само да си сменя ssid-то.благодаря все пак и сории че подведох за рутера))) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
alloptions Публикувано Август 20, 2012 Report Share Публикувано Август 20, 2012 Здравейте, имам един такъв въпрос- мрежовата ми карта е Intel® PRO/Wireless 3945ABG Network Connectionа рутера ми е D-LInk DIR-615 води се, N скорост 300 мбит.Защо на скорост на безжичната мрежа връзката е само 54мбит, да не би мрежовия адаптер на лаптопа да не поддържа N стандарт?И има ли начин да направя така , че да поддържа и да се вдигне връзката? И колко ще се вдигне- като гледам с кабел е 100 мбит, което значи,че и да пише 300 мбит на рутера тя няма да е повече от 100мбит. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Vodolej_7 Публикувано Август 20, 2012 Report Share Публикувано Август 20, 2012 Всичко зависи от интернет доставчика ти,колкото и да се напъваш да си вдигнеш скоростта едва ли би успял!Та дори лан картата ти да подържа1000 мегабита,щом интернет доставчика ти предоставя 300мегабита,просто си ограничен няма начин да стане увеличаване на връзката,ако ще да си вземеш и най-добрия рутер! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост