Гост Zig Zag Публикувано Май 4, 2013 Report Share Публикувано Май 4, 2013 Флашката не е ли = на хард диск?До сега не съм намирал такава флашка, дето да не може да си прочете данните.Ползвам една от 6 години и я разкатах от презаписване, всеки ден я презаписвам, като за профилактика я минавах и на два формата, но тя работи ли си - работи!Знам че дискетите с магнитен носител не могат да пазят данни. Но да се твърди, че записаните цифри ще бъдат заличени ей така във времето, внезапно, и трябва да имаме резервен запис е някак си много фантастично. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
plamen74.72 Публикувано Май 4, 2013 Report Share Публикувано Май 4, 2013 @Zig Zag случайно да си попадал на китайски ментета, на които пише да речем 16 гигабайта, но реално не са толкова? Е именно такива флашки правят проблем и то не след време а постоянно! Пример: слагам на такава флашка папка със снимки, изваждам я по метода на безопасното изваждане (а и за пробата с директно изваждане) и я поставям на лаптопа - резултата е празна папка! И защо ли, а да - защото на тия флашки чипа им е менте, направен да показва по-голям капацитет, а в същото време може и да са по 1 - 2 гигабайта! Моята я пробвах (даде ми я един приятел като подарък) да кача повече от 8 гигабайта на нея и познай какво стана - все едно нигока не е слагана в USB слот и искаше форматиране, за да можеш да я отвориш! Аномалии винаги има, когато става дума за ментета, а в днешно време не можеш да бъдеш сигурен, кое е читаво, и кое менте Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
aaster23 Публикувано Май 4, 2013 Report Share Публикувано Май 4, 2013 Честно да ви кажа аз съм фен на Omega До сега не са ме дънили Колкото до твоят въпрос @Jesus всички дискове стават, но зависи как се съхраняват! И честно казано преди имаше едни презаписваеми дискове (не знам дали още ги има), които за 5 лева вършеха отлична работа! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост