bagi1991 Публикувано Януари 8, 2012 Report Share Публикувано Януари 8, 2012 Здравейте на всички. Имам лаптоп наскоро купен Samsung np300v5z.Видео картата е NVIDIA GT520MX 1GB . Виждам че имам и втора видео карта която е вградена. Искам тази вградената да я изклуча но незнам как ! Няма никакви бутони за Видео Картата по лаптопа .. Ако може да ми помогнете ще Ви бъда много благодарен ! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
megatone Публикувано Януари 8, 2012 Report Share Публикувано Януари 8, 2012 А защо искаш да я изключиш? И къде виждаш, че имаш втора видеокарта? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Lyudmil Публикувано Януари 8, 2012 Report Share Публикувано Януари 8, 2012 Новите лаптопи с Intel процесори могат да ползват едновременно вграденото в процесора видео и отделната видеокарта, като това се избира софтуерно. Технологията се нарича nVidia Optimus и е много полезна, защото когато се работи в 2D режим се ползва вграденото видео с цел пестене на енерги и намаляване на температурата. Първо се инсталира драйвера на Intel HD Graphics, после и този на nVidia и от настройките на драйвера на nVidia се гласи кога коя видеокарта да се ползва. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tokera Публикувано Януари 9, 2012 Report Share Публикувано Януари 9, 2012 Ако, имаш някакви проблеми с приложенията, инсталирай си най-новите драйвери от сайта на nvidia. Аз имах проблем с PES 2012, не ми отчиташе Джифорс картата, но след като инсталирах най-новите драйвери се оправи. Има опция, с кой графичен процесор да стартираш дадено приложение, ето и снимка на опцията . Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост