Aichi Публикувано Януари 7, 2012 Report Share Публикувано Януари 7, 2012 Здравейте, от една седмица чета форума и бих казал е перфектен.Толкова подробно е обяснено всичко, че дори начинаещ като мен схваща за какво става въпрос.Имам въпрос относно това, че ще си взимам лаптоп, бих искал чрез флаш памет да му прехвърля повечето програми които са на компютъра ми (компютъра е старичък на почти 7 години 32 битов процесор амд Атлон с 2 гигабайта рам), въпроса ми е мога ли да си прехвърля тези програми на бъдещия лаптоп който ще е с 64 битов процесор?Тоест дали има съвместимост, да кажем речници, антивирусни програми и други или трябва наново да тегля всичко от интернет?Другото което е ми казаха че самия лаптоп идвал без драйвъри, от страницата на производителя мога да си ги изтегля, но тъй като все още няма да го свързвам към нет, дали е възможно тези драйвъри да ги прехвърля чрез флашката ми която е 4 гигабайта?Естествено ако са по-големи няма да е възможно, но мисълта ми е ако влизат в тези 4 гб дали е възможно да стане с флашка?И последно има ли някаква програма с която да изтрия всички фаилове осносно от флашката си за да мога да я ползвам на току що инсталирания лаптоп или просто да я форматирам и това е достатъчно?Лаптопа е дел. До колкото съм запознат от сайта на дел ще трябва д аизтегля драйвърите за дъното и видеокартата след като съм инсталирал уиндоус-а?Наистина съжалявам ако въпросите ми са елементарни за вас, но аз бих искал всичко да си инстал-вам сам по новата машина за да се науча, ще качвам сам и ОС.Това е засега, ако модовете преценят че темата не е затози раздел или не е написана по правилата на форума да я трият.Мерси предварително.P.s.На десктоп-а нямам дивиди записвачка, ако това има някакво отношение към темата. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kras4ooo Публикувано Януари 7, 2012 Report Share Публикувано Януари 7, 2012 Да започнем отначало: 1. Искате да си прехвърлите програмите от стария компютър на новият в случая лаптопа: Да това е възможно,но само ако прехвърляте инсталационните файлове и да ги инсталирате наново,иначе няма да стане да прехвърлите да кажем папката с програмата или играта няма да стане.Но иначе ако инсталирате програмата наново няма да има проблем. 2. Прехвърлянето на драйвери с флаш памет няма да има никакъв проблем с това даже най-вероятно ще си стигне и паметта на флаша ви за всички драйвери.Правилно са ви казали че драйверите се теглят от сайта на производителя. 3. Аз ви препоръчвам да направите един формат на флаш паметта ви и тя ще изтрие всички файлове и няма да има проблем и няма да трябва да теглите специален софтуер за тази работа. 4. Драйвери се инсталират след инсталацията на Windows или каквато и да е друга операционна система. 5. Зависи от това каква операционна система искате да записвате и може и да ви потрябва DVD записвачка,но щом имате флаш памет може и от нея да запишете WIndows и да инсталирате от там.Кажете модела и марката на лаптопа ви и ще ви кажем дали ще може да прочете флаш паметта. Надявам се да съм помогнал. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aichi Публикувано Януари 7, 2012 Author Report Share Публикувано Януари 7, 2012 Много ви благодаря за изчерпателния отговор, по т.1 - да ясно е че ще трябва да ги инсталирам наново просто се замислих дали ще са съвместими тези от десктопа ми тъй като съм с екс пи и на лаптопа който ще е с Ултимейт 7.Лаптопа ще е с процесор ай5, ддр3 8 гигабайта на 1333МгХц,1 терабайт хард и външна видео карта май-най ниската серия 525 на ен видия.Операционната система ще е за 64 битовата версия, защото и процесора е 64 битов (поправете ме ако греша).ОС приятел ми я записа на дивиди диск, защото нямам дивиди записвачка на десктоп машината, уж е буутнат-но проблема там е че трябва май да се кракне не бил кракнат за да се въвеждат сериините номера.Но наистина вече незнам как ще трябва да чета повечко май.Освен това ми каза да си сваля windows loader 2.0.9-та ще чета и з акакво е и тази програма явно нещо зарежда уиндоуса ама......................с две думи ми се ще да съм повече в час, затова и ще си инсталирвам сам ОС.Темата която е за инсталиране на уиноус 7 е перфектна и супер подробна ще чета от там, само че там доколкото разбрах си ги има сериините номера а аз май ще трябва да краквам.Сигурно ще го инсталирвам 1 седмица Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
s.feradov Публикувано Януари 7, 2012 Report Share Публикувано Януари 7, 2012 Операционната система ще е за 64 битовата версия, защото и процесора е 64 битов (поправете ме ако греша). x64 (x86-x64) е микропроцесорна архитектура. Това, че даден процесор поддържа този вид инструкции, не задължава потребителя да работи с 64-битова операционна система. Операционните системи от тип x86 (32-битови) могат да адресират максимум четири гигабайта RAM-памет, което налага използването на 64-битови операционни системи на конфигурации с инсталирана RAM-памет от четири и повече гигабайта. Освен това ми каза да си сваля windows loader 2.0.9-та ще чета и з акакво е и тази програма явно нещо зарежда уиндоуса ама Windows Loader е нелегално приложение, което изпълнява ролята на активатор за съответната операционна система. Сигурно ще го инсталирвам 1 седмица Като времетраене, инсталационния процес продължава около 20-40 минути, в зависимост от хардуерните спецификации на дадена система. Повече време отнема инсталацията на драйвъри/допълнителен софтуер. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kras4ooo Публикувано Януари 7, 2012 Report Share Публикувано Януари 7, 2012 Принципно не е добра практика да се инсталират пиратски Windows защото не се знае дали всичко му е налично и дали няма някакви неизправности,но все пак сме бедна държава и разчитаме на пиратският софтуер ,във вашият случай най-вероятно ще е нужно да го крактнете (колко и да ми е неприятно да използвам тази дума) АКО ИСКАТЕ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ОБНОВЯВАНИЯ. Силно препоръчвам да не го кракванате, а просто да спрете обновяванията и всичко ще е нормално и няма да трябва да използвате активатор. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aichi Публикувано Януари 7, 2012 Author Report Share Публикувано Януари 7, 2012 Ако има възможност да не го краквам още по-добре, проблема е обаче като стигна до там където ще ми иска сериините номера. s.feradov, мерси за поясненията, а 1 седмица го казах образно защото в началото ще е доста трудно вероятно, но се надявам да се справя.Мерси още веднъж за съветите колеги. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aichi Публикувано Януари 11, 2012 Author Report Share Публикувано Януари 11, 2012 Благодарение на подробните описания във този форум и разбира се не без ваша помощ си инсталирах сам ОС и всички необходими драйвъри.Сега си свалям различни програмки от десктоп машината на флашка и ги качвам на лаптопа.Всичко дотук върви добре.Един друг въпрос имам-на компютъра си използвам за браузър Мозила в него имам няколко страници със speed dial опцията, а също и редица букмарк страници има ли някакъв начин като си взема рутерчето и си пусна нет и на лаптопа да си прехвърля всичката тази информация със страници и т.н. на лаптопа.Или пак всичко отначало-да инасталирам мозила-та и една по една да ровя в гугъла за въпросните страници и да ги качвам.Няма нещо подобно като акаунт в Мозилата и само като имам нет връзка да си вляза да речем в акаунта и да ми излязат всички настройки както са ми на десктоп машината?Надявам се да сте ми разбрали въпроса и да не е много смешен, но просто ще падне голямо губене на време ако трябва да си качвам всичко от мозилата наново.P.S.В самото начлао на инсталиране на уиндоуса по невнимание оставих за диск С, твърде много място в момента е към 400 гигабайта а бих искал да е не повече от 110-130.Опитвах да му дам Shrink опцията но не ми позволява повече да го свивам.Освен, чрез ново преинсталиране и задаване на друго дисково пространство (не предпочитан от мен вариант), знаете ли друга програма с която бих могъл да разцепя само него, без д апипам другите части на хард диска.В момента съм с хард диск разделен на 3, съответно за С 407 гигабайта (въпросният който искам да смъкна с още поне 200), диск D - 117 Gb, и диск G - 406 Gb.Мерси предварително за търпението и съветите. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
s.feradov Публикувано Януари 11, 2012 Report Share Публикувано Януари 11, 2012 ..има ли някакъв начин като си взема рутерчето и си пусна нет и на лаптопа да си прехвърля всичката тази информация със страници и т.н. на лаптопа. Направете следното:Стартирайте Mozilla Firefox.Бутон Firefox -> Bookmarks -> Show All Bookmarks.В новопоявилия се прозорец изберете Import and Backup -> Export Bookmarks to HTML...Запазете файла в директория по Ваше желание.За да изведете данните от HTML файла, то изпълнете същите стъпки, като този път изберете Import Bookmarks from HTML... знаете ли друга програма с която бих могъл да разцепя само него, без д апипам другите части на хард диска Paragon Partition ManagerAcronis Disk Director Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aichi Публикувано Януари 11, 2012 Author Report Share Публикувано Януари 11, 2012 Просто нямам думи, много благодаря за бързия и точен отговор. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
megatone Публикувано Януари 11, 2012 Report Share Публикувано Януари 11, 2012 За пренасяне на настройки на файърфокс можеш да ползваш програмата mozbackup http://mozbackup.jasnapaka.com/ Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aichi Публикувано Януари 13, 2012 Author Report Share Публикувано Януари 13, 2012 Благодаря за линка, вече ги пренесох по горния начин, сега ще видя кога ще цепна харда с тази програмка на парагон. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aichi Публикувано Януари 22, 2012 Author Report Share Публикувано Януари 22, 2012 Току що се пробвах да разделя дисковото пространство и точно когато трябваше да му дам некст (до това време всичко вървеше както трябва), ми изписа че е демо версия и не е възможно да стане това и само опция клоуз, та нищо не стана.Някой да има някаква идея как да стане това иначе програмката много ми допадна и е супер лесна за работа за тази иде реч Paragon Partition Manager Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
3dfx Публикувано Януари 22, 2012 Report Share Публикувано Януари 22, 2012 Ами...потърси си я за "временно легално ползване" Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
pcko Публикувано Януари 22, 2012 Report Share Публикувано Януари 22, 2012 Има напълно безплатна програма,с която на всичко отгоре се работи и много лесно-http://www.partition...om/personal.htm Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
s.feradov Публикувано Януари 22, 2012 Report Share Публикувано Януари 22, 2012 Изтеглете безплатната версия на програмата оттук. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост