Jump to content

Видеовъзпроизвеждането започна да насича

Препоръчан пост

Колкото и да е странно с Вин 2000 се разделих по тази Коледа. Отглеждах си го от 2003-та година и проблем никакъв не съм имал с него.

Сложих чист ХП + СП3. Щайгата е: Атлон ХП 3000+, 1 ГБ РАМ, АТИ Х1300 на АГП. Направи ми впечатление по-бавната работа на Вина. 2000 си летеше направо на тази стара щайга, но за съжаление все повече софтуер иска минимум ХП + СП2.

Та едно от нещата, което ми направи първо впечатление е насичането (накъсването) при възпроизвеждане на видео с по-висока резолюция - гладко върви, но в моменти като, че ли се прескачат кадри, а преди това го нямаше ХД видео се вървеше съвсем гладко.

Има ле нещо което трябва да знам? Плейъра, който ползвам основно е КМПлейър (пробвах и с Медиа Плейър Класик, но същата работа). Кодеци на новата инсталация не съм слагал, освен ффдшоу и пегасус мджипег. А и Виндовс медиа рънтайм 11 има инсталиран. Преди имаше к-лайт, но не беше някоя от новите версии + един куп познати и непознати.

Драйверите на видеокартата са Омега, последните които бяха на сайта им. За сега видеофайловете за които говоря са формат WMV 720p.

Сподели другаде

Смени си плеъра ,щом си сдобри драйвери на картата и пробвай пак.Не знам с кой си,но горещо ти препоръчвам или Splash,който е платен или PotPlayer(напълно безплатен).В момента съм с втория и филмите с висока резолюция направо си летят.Няма нужда и от допълнителни кодеци.
Сподели другаде

Благодаря за отговорите. Пробвах с други видеофайлове 720p и всичко беше наред. Поразчоплих проблемните с Витруалдуб и се указа, че не са читави. В един и същи филм имаше 16:9 и 4:3 сцени, които явно при възпроизвеждане бъркат работата.
Сподели другаде