Jump to content

Печеленето на пари от сайт

Препоръчан пост

Здравейте

И така видях, че има тема за рекламите, но пуснах нова, защото смятам че двете теми ще става въпрос за различни неща. Извинете ме ако съм сбъркал.

И така някой може ли да каже как със сигурност могат да се изкарват пари от сайт, който не търгува с нищо и няма комерсиална насоченост. Не става въпрос за големи пари, с които да живее човек или т.н, а за дребни суми с които да мога да си покривам поне поддръжката на сайта (цена на домейна, хостигна, лицензии и т.н).

Сайта ми има по около 120-160 посетители на ден, които правят от 2000-4000 импресии.

Регистрирах се в exchange.bg, но тези са нещо мошеници май? Изтече ми първия месец при тях, като през него бях направил над 60 000 показвания на техния банер с размер 468х60 (по 1 лв. на 1000 показвания плащат според думите им) и си викам. Бре как този месец изкарах 60 лева. Да ама не. Поглеждам си сметката и какво видя......0.06 лева :cooldude:

Виждам, че този сайт тук е регистриран в Neogen, затова ако не е тайна как стоят нещата при тях? Плащат ли в действителност? (Може да ми отговорите и на ЛС-та, ако не искате да става общо достояние)

Знам, че и bol.bg-то имат някаква реклама, но нямам на представа как стоят нещата там?

От Ads by Google нищо не може да се изкара нали, защото те не плащат на импресия (показване на рекламата) а плащат на клик, което е гадно......

И така предварително благодаря на всички, които ще си споделят опита с печеленето от реклама в интернет.

P.S. Ако има добри отговори и мнения, това ще стане най-добрата тема по въпроса в БГ пространството, защото никъде другаде няма такава.....

Сподели другаде

Ами кампания, от която да се печелят много пари без търгуване и без комерсиална насоченост няма. Нито Неоген, нито Banner Exchange ще направят някой богат.

При Неоген условията ги има на заглавната им страница:

Рекламите CPC са под формата на текст или графични банери, прeдставящи услугите на Neogen или на рекламодателите. Ще спечелите 2.5 евроцента за всеки клик, направен от потребител върху рекламите CPC (плащане за клик).
Рекламите CPM се показват на същото място, на което са и рекламите CPC. Чрез рекламите CPM /ако сайтът Ви е избран от поне един рекламодател/, може да спечелите 50 евроцента за всеки 1000 импресии от реклами, управлявани от нашата програма.

Не че положението е много ясно де, не очаквайте това, което пише да се сбъдне, поне аз не го видях.

Друга алтернатива е Google Adsense. Но там все още няма официална възможност за вграждане в БГ страници или поне така твърдят от сайта им. Иначе казват, че това е една от най-ефективните системи за печелене на пари чрез показване на реклами, както и вграждането на Google търсачка в сайта ви. Второто носи парички ако потребителите търсят чрез тази търсачка, но не знам колко точно.

Друг вариант са рекламодателите, но за тях е ясно и няма какво да обяснявам.

Ами горе-долу за тези начини знам аз.

Сподели другаде

Напълно съм съгласен с теб, но дали могат да се избият е въпроса? Все пак поддръжката на един сайт като този тук и като моя излиза може би към 200 и повече лева на година....

Понеже имаш опит с неоген ще те попитам още едно нещо, защото вече се чудя дали да се прехвърля и аз при тях....

Ако се абонираш за това:

Рекламите CPM се показват на същото място, на което са и рекламите CPC. Чрез рекламите CPM /ако сайтът Ви е избран от поне един рекламодател/, може да спечелите 50 евроцента за всеки 1000 импресии от реклами, управлявани от нашата програма.

Докато те избере някой рекламодетел какво става? Смисъл показваш ли някакви реклами за които да ти се плаща или показваш безплатни такива или пък просто чакаш докато те избере някой без да показваш нищо?

Имаш ли опит с това горе долу колко хора трябва да влизат за да имаш шанс да бъдеш избран от рекламодател?

Редактиран от Abadon
Сподели другаде

Ами по принцип нищо не става - показва ти се рекламата и чакаш. Реално дори и да стане това пак не очаквай големи пари - можеш да направиш около 1-2 лева за седмица, а и там нещата не са крайно ясни, защото не определяш правилата ти.

Иначе доколкото ми обясниха CPM се активирало допълнително и на база на договореност с Неоген, но честно казано не ми беше много ясно. Най-добре се свържи с тях и им пиши, те ще обяснят по-добре, но както казах - не очаквай изобщо кой знае какво.

Сподели другаде

• 3 months later...
Трябва ми нещо като банер на който като кликат в сайта ми да текат стотинки в джоба.Кандидатствах за нещо подобно в Гугъл и ме одобриха ама гледам сметката не мърда.Трябва ми български сайт от такъв тип като Neogen
Сподели другаде

• 4 months later...

За печелене на пари от уеб сайт ви препоръчвам националната партньорска мрежа EasyTrader

Основавайки се на опита от изминалите месеци, бих казал, че един сайт може да изкарва през платформата Easy Tader минималния доход за страната, т.е. около 100 лв месечно, ако има качествена аудитория поне 1000 уникални посещения месечно.

Сподели другаде