Mariela Atanasova Публикувано Януари 3, 2012 Report Share Публикувано Януари 3, 2012 Здравейте,преди малко ми се получи следния проблем:Докато си сърфирах кротко из познатия на всички ни Фейсбук, компютъра заби, даде черен екран, след него зелен.. Рестартирах и след като зареди черния екран ми излезе: Disk boot failure insert system disk and press enter. Исках да знам възможно ли е проблема да е от Windows-a? Или всичко е от хард-диска? Освен, че ми излиза това досадно съобщение, компютъра издава един странен пищящ звук при вклюване, който изчезва след излизането на надписа.Влязох в БИОС настройките и там ми излиза като първа опция: HDD-0. Втора опция: HDD-1 и трета: CD-тoПробвах да сменя първата опция с Floppy и втората HDD-0. Пробвах също да извадя кабелите и да ги сложа пак.. но проблема си остана.В момента свалям нов Уиндоус, но исках преди това да попитам дали проблема е там или трябва директно нов хард? Ако някой има идеи как може да се оправи, нека каже :(Благодаря предварително! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
finalista Публикувано Януари 3, 2012 Report Share Публикувано Януари 3, 2012 Има някаква възможност, проблема да е от лоши кабели между дъното и твърдия диск.Но по-голяма е вероятността, наистина да се е повредил твърдия диск ..Ако имаш втори твърд диск (пнеже в БИОС ти е настроен и втори диск), изключи този който е вероятно повреден и инсталирай на здравия. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Mariela Atanasova Публикувано Януари 3, 2012 Author Report Share Публикувано Януари 3, 2012 Там е въпроса, че нямам :s А наистина държа този хард да се оправи.. Поне вече не пищи по този начин както преди.. записах един уиндоус на флашка и сега искам да пробвам да го инсталирам, но не съм сигурна дали ще стане. Нещо компа ми се инати да буутне от флашката, явно няма такава опция или аз не знам къде да я търся. Благодаря за бързия отговор, ще пробвам да сменя и кабелите. Надявам се да се получи.. Но не разбирам как просто ей така от нищото харда ще се скапе :S .. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
finalista Публикувано Януари 4, 2012 Report Share Публикувано Януари 4, 2012 Дано да не е повреден твърдия диск, все пак аз не съм екстрасенс ..Някои БИОСИ при натискане на F12 показват бутващо меню за избор от кое налично устройство да бутне компютъра, без самия БИОС да е предварително настроен. Другия вариант е да се влезе в БИОС и да се настрои флашката да е първо бутващо устройство. Но и в двата случая вече зависи, като какво устройство трябва да бъде избрано за бутващо, за да зареди от флашка (USB HDD или USB нещо друго ....)Общо взето трудно е да се инсталира от флашка, аз съм успявал да инсталирам само Линукс от флашка, но не искам да те отчайвам. Но не е достатъчно да бъде записана операционната ситема на флашка, а трябва да бъде създадена инсталационна флашка със специална програма. Ето една от възможните програми за създаване на инсталационна флашка за няколко операционни системи (стига да има място за тях на флашката):http://www.pendrivel...ot-usb-creator/ Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 5, 2012 Report Share Публикувано Януари 5, 2012 Ако става въпрос за настолен компютър, ще е добра идея да се разкачи твърдият диск, да се свърже към друг настолен компютър и да се тества със софтуер на производителя. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
alex_1407 Публикувано Януари 27, 2012 Report Share Публикувано Януари 27, 2012 Имах същият проблем на скоро време.Аз го оправих като смених твърдият диск.Все още не знам от какво се получава този проблем. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост