Jump to content

Бавно зареждане на ОС

mavro

Препоръчан пост

Единият вариант е да започнеш да изключваш обекти чрез Autoruns, докато не се открие проблемния компонент, но това е доста "селски" метод и би отнел доста време.

Лично аз бих ти предложил следното:

- изтегли web инсталатора на Microsoft Windows SDK for Windows 7 and .NET Framework 4 от тази страница;

- стартирай го;

- потвърди с OK, ако нямаш Microsoft .NET Framework 4;

- следвай съветника за инсталация и инсталирай само Windows Performance Toolkit;

- стартирай прозорец на Command Prompt (cmd.exe) като администратор;

- напиши следната команда и натисни Enter: xbootmgr -trace boot -resultPath C:\

- изчакай системата да се рестартира и след това да си събере нужните данни;

- намери файла с разширените .etl в дял C:, архивирай го, качи го на някой файлов хостинг и дай линк.

Ето линк: http://dox.bg/files/dw?a=42131b18b3

Сподели другаде

Сега е там.Ще го прегледам.Пробвай програмата,която ти предложих - харесва ми това в нея,че при крашване на програма ти изписва съобщение и автоматично прекратява процеса без да ти зависва ОС и да ти стои отворен прозорец с питане какво да направи ОС.Отделно виждаш кой процес колко време се зарежда и може да го изключиш през програмата,дава и съвети дали дадено приложение е необходимо да стартира и да бъде включено.Не товари и не се усеща като цяло.Според мене е сполучлива и добра.
Сподели другаде

На базата на файла и Google излиза, че може да е заради нея. Можеш да опиташ да я преинсталираш. Алтернатива е да започнеш да изключваш стартиращите се обекти чрез Autoruns.
Сподели другаде

За да си легна спокойно, ще попитам: Поне опита ли да не би да имаш моя проблем.Само да споделя че за проблема ми,писах във един доста известен форум и така не се намери решение.Стигна се до там че ми предложиха програма която да ускори стартирането / Startup Delayer / и тя не можа да ми помогне.Поне кажи че си прочел 11 пост, и си пробвал и твоя проблем не е същият.
Сподели другаде

Алтернатива е да започнеш да изключваш стартиращите се обекти чрез Autoruns.

Може би това е най-доброто решение в момента.

Стартирайте отново Autoruns.

• Премахнете отметките, пред съответните елементи, показани на снимката:

http://img197.imageshack.us/img197/9152/autoruns.png

Проверете дали има промяна във времето, необходимо за зареждане на операционната система. Ако има такава, то най-вероятно проблемът се дължи на някое/някои от приложенията, които се стартират заедно с операционната система. За да възвърнете предишните настройки, сложете отново отметките пред въпросните обекти.

Сподели другаде