Jump to content

Аваст-интернет секюрити ?

Препоръчан пост

Здравейте, Аз днес ще питам и тук... Имам Аваст интернет секюрити, и Уиндоус дифендър на ПС-то. Достатъчни ли са? Трябва ли и нещо още като анти вирус или там анти червей или нещо друго?

А, имам и CCleaner - Defraggler - Revo Uninstaller .

Сподели другаде

Зависи къде се размотаваш из Интернет пространството. Като цяло avast! Internet Security трябва да е достатъчен пакет за защита за средностатистическия потребител. Windows Defender всъщност би трябвало да се изключи автоматично.

Колкото до CCleaner, Defarggler и Revo Uninstaller, те нямат абсолютно нищо общо със сигурността. Това са дори леко излишни програми. Особено Revo Uninstaller.

Сподели другаде

Здравейте, Аз днес ще питам и тук... Имам Аваст интернет секюрити, и Уиндоус дифендър на ПС-то. Достатъчни ли са? Трябва ли и нещо още като анти вирус или там анти червей или нещо друго?

А, имам и CCleaner - Defraggler - Revo Uninstaller .

Аваст Интернет Секюрити е напълно достатъчна програма...особено за домашен потребител, а и не само! Препоръчвам ти в настройките на защитната стена да превключиш към "Обществена зона"/ с висок риск...по защитено е!

Сподели другаде

Благодаря,

Malwarebytes Anti-Malware-ще я погледна и може и да я инсталирам и да я пускам периодично. Не влизам в много опасни места в интернета, скоро вирус не съм хващал, но се углеждам на компютъра да не би да е нещо по-бавен, и такива работи. Ама сега нета зимата от тая влага е...., то и кабелната... с тея външни кабели...

Найт Рейвън, пишеш за: "Windows Defender всъщност би трябвало да се изключи автоматично."-т.е. да го махна ли? Щото той ми беше в програмите за старт, но аз го махнах от там. И сега го пускам само като се сетя, да извърти. Но никога нищо не ми е определил като заплаха. Винаги ми казва че компютъра ми работи нормално...-то и вирус май не съм хващал отдавна. Та, как мислиш -нужна ли е? Аз, си спомням че ми се инсталира като ъпдейт на Уиндоуса. А с CCleaner, Defarggler и Revo Uninstaller си почиствам компютъра. Да, знам те не са анти вирусни.

Оби Уан, благодаря за съвета, ти си видял на снимката че съм на хоум настройка. Значи предлагаш да мина на следващата - а да не стане по-бавен компютъра? Или това няма връзка. Така или иначе ще пробвам, и ще разбера. А и по-сигурен щом ще е.

Айде , и тук: ВЕСЕЛО ИЗКАРВАНЕ НА НОВАТА ГОДИНА, ЗДРАВЕ КЪСМЕТ И УСПЕХИ!

Сподели другаде

От актуализациите се инсталира Microsoft Malicious Software Removal Tool. Това не е същото с Windows Defender. Иначе за Windows Defender имах предвид, че се изключва самата й услуга, което значи, че и цялото приложение се спира. В меню Start в полето за търсене долу напиши services.msc и стартирай открития файл. Намери услугата Windows Defender и провери дали режимът й на стартиране е Automatic или Disabled. Трябва да е Disabled. По подразбиране след инсталация на операционната система Windows Defender е включена, за да предлага някаква защита, докато няма друга такава. Ако потребителят инсталира антивирусна, Windows Defender се самоизключва, защото вече има друг защитен софтуер и няма нужда от нея (Windows Defender).

Колкото до CCleaner, Defraggler и Revo Uninstaller, те не са всичките за почистване.

CCleaner е за почистване и можеш да я ползваш, ако искаш, но не прави много повече от това, което го има вградено в Windows. Или поне не прави нищо допълнително, което да е реално важно. Почистването на системния регистър е пълна глупост.

Defraggler не е програма за почистване, а за дефрагментиране. Не е лоша програма за това, но е по-подходяща за Windows XP. За Windows Vista и Windows 7, а и като цяло, има определено по-добри дефрагментиращи програми от нея, също безплатни.

Revo Uninstaller е програма за по-пълноценно деинсталиране на приложения, която концепция не е 100% глупост, но на практика е излишна в 99% от случаите.

Повече информация за тези неща има в тази тема. Дълга е, но ти препоръчвам да я прочетеш.

Сподели другаде

Ще прочета темата. Виждам че ще ми е полезна. Аз си инсталирах Malwarebytes' Anti-Malware , и я извъртях. Няма поражения на Пс-то. Обаче по някакъв чуден за мен начин, ми спря интернета. И помислих че ми е изгоряла Лан-картата или няма нет.. Викнах от фирмата хора, и ми казаха че ми ги няма настройките за интернета. Въведоха ги за 1 мин. и интернета тръгна. Как мислите що ми изчезнаха? Не съм преинсталирал...
Сподели другаде

По едно време Malwarebytes Anti-Malware мисля, че създаваше проблем с Интернет настройките, но ако не се лъжа, го отстраниха този проблем. Възможно е тя да е създала проблема.
Сподели другаде

Както написа Night_Raven , би трябвало отдавна да e отстранен този проблем. Но тъй като имаш avast! Internet Security, можеш спокойно да махнеш последните две настройки на MBAM

post-16842-0-95070700-1325793239_thumb.png

Сподели другаде

Ще я деинсталирам, имам най-новата версия и заради нея за малко да си купя нова лан карта... Не съм много наясно, но Аваста дано да е дастатъчен. Даже и Уиндоус дифендър се замислям да го махна. Вече съм на мнение че многото програми за чистене и антивирусни повече щети нанасят. Ако се бъгне преинсталиране и така. Иначе всичкото това триене на регистри (Найт Рейвън пише в статията къоято ми препоръча че даже не е нужно да се трият регистрите), файлове, кукита,....като цяло отнема повече време от един преинстал на 4-5 месеца, а и по-рядко. Е, всичко си има плюсове и минуси.

Благодаря за съветите. Човек се учи докато е жив.

Днес е Богоявление. Честит Празник.

Сподели другаде