Jump to content

Проблем с камерата на MSI ms-163B

Препоръчан пост

Добър вечер.

Търсих подходяща тема, за моя проблем, но не намерих и затова направих нова. Извинявам се предварително!

Имам следния проблем: бях с windows xp и нямах проблеми с камерата, но преди известно време ми преинсталираха лаптопа и сега съм с windows 7. Пробвах какво ли не, но не мога да си оправя камерата. Инсталирам драйвери, но когато отворя BisonCam-а ми излиза следното нещо: Please turn on the camera power.

Някой знае ли какъв може да е проблема и как мога да си оправя камерата? Благодаря предварително!

Сподели другаде

Пробвай с ТОЗИ драйвър, като първо избереш съвместимост със Windows Vista и след това изпълни като администратор.

Не става. Пак излиза същото съобщение. :( Вече започвам да се замислям дали няма накакъв проблем със самата камера...

Сподели другаде

Извинявам се за предишния ми въпрос, който не беше на място. Не знам поради каква причина не съм забелязал, че сте споменали модела на лаптопа в заглавието на темата.

Върху самия панел на лаптопа би трябвало да има бутон P1, намиращ се до бутона за включване/изключване на системата. Натиснете го веднъж.

Проверете дали проблемът е все още налице.

Сподели другаде

Извинявам се за предишния ми въпрос, който не беше на място. Не знам поради каква причина не съм забелязал, че сте споменали модела на лаптопа в заглавието на темата.

Върху самия панел на лаптопа би трябвало да има бутон P1, намиращ се до бутона за включване/изключване на системата. Натиснете го веднъж.

Проверете дали проблемът е все още налице.

Четох по форуми и статии, че има бутон за включване. Разбрах за този Р1, но когато го натиснах ми излезна Unknown Device, и е с жълто- оранжево триъгълниче с удивителен вътре. Явно има и друг проблем, който не знам откъде идва.

Сподели другаде

Кликни два пъти върху обекта с въпросителна/удивителна (уеб камерата), иди на подпрозорец Details, от падащото меню избери Hardware Ids, направи снимка и я публикувай.
Сподели другаде

Сигурна си, че точно това устройство се появява след натискане на въпросния бутон. Ако да, опитай следното: отвори Device Manager, кликни два пъти върху Universal Serial Bus controllers, деинсталирай всички USB Root Hub устройства (десен клик -> Uninstall -> OK), след това деинсталирай всички контролери (по същия начин). Ако ти бъде поискан рестарт преждевременно, откажи. Рестартирай чак накрая. След рестарта опитай отново да задействаш камерата и да инсталираш драйвера.
Сподели другаде