barca_b0y Публикувано Декември 26, 2011 Report Share Публикувано Декември 26, 2011 Здравейте,По принцип знам, че DVD+R (DL) дисковете са с по-добра съвместимост с компютри, а DVD-R (DL) са за (по-стари) хардуерни плеъри. Наскоро прочетох и за още една разлика, която ми се стори важна, а до сега не съм я чувал. Вярно ли е, че при +R дисковете може да се записва още информация, след първият запис? И, в случай, че е така, трябва ли да се правят специални настройки за запис, или е достатъчно дискът да е +R?P.S. Ако отговорът е положителен, същото нещо важи ли и за DL дисковете?P.S.2 Има ли още важни разлики, които трябва да знам? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 26, 2011 Report Share Публикувано Декември 26, 2011 Говориш за многосесийни записи. Те не са част от официалните възможности на DVD носителите и затова не винаги всичко е наред, когато се създават многосесийни DVD дискове. Това зависи от формата на носителя, устройството, софтуера за запис и операционната система. Многосесийни записи трябва да могат да се правят както на DVD+R, така и на DVD-R носители. Разликата е, че връзките към вече записаните файлове (от предишни сесии) при DVD+R формата са по-точни и това води до по-нисък шанс да има повредени/липсващи сесии/файлове. И при двата формата обаче е възможно и рисково. Положението е аналогично и с двуслойните дискове - може и да стане, но си крие рискове.Лично аз не бих препоръчвал въобще използването на многосесийни записи. Или поне не за информация, която е поне малко важна и ще се ползва за архив. Колкото до съвмеситмостта, в днешно време не трябва да има никакви проблеми с двата вида носители. Всички плеъри и устройства трябва да четат без проблем както DVD-R, така и DVD+R. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
barca_b0y Публикувано Декември 26, 2011 Author Report Share Публикувано Декември 26, 2011 @Night_Raven,Благодаря. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост