abracadabra Публикувано Декември 26, 2011 Report Share Публикувано Декември 26, 2011 Приятели, Помагайте! ... Как го правите на Бъдни Вечер прекадяването с тамян? Знам че става с въгленче от печката. И като стои до него тамяна на зрънцата си тлее. Но у дома няма как да имам въгленче. Как става? Да го паля? Или нагрея? В какъв съд? А, мога ли да си купя или изработя нещо като кадилница? Изобщо каква е технологията? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
plamen74.72 Публикувано Декември 26, 2011 Report Share Публикувано Декември 26, 2011 Всичко онова което трябва да се знае е вече написано в Библията -> Божието Слово!Ето какво пише там за тамяна:1-во: Посланието дадено чрез пророк Исая 1-ва глава стихове:12. Когато дохождате да се явявате пред Мене, Кой е поискал от вас това, да тъпчете дворовете Ми?13. Не принасяйте вече суетни приноси; Темянът е мерзост за Мене, Тоже и новолунията, и съботите, и свикването на събранията; Не мога да търпя беззаконието заедно с тържественото събрание.14. Душата Ми мрази новолунията ви и празниците ви; Досада са на Мене; дотегна Ми да ги търпя 2-ро Истинския тамян е написан в Откровението дадено чрез Йоан 5-та глава стих:8. И когато взе книгата, четирите живи същества и двадесетте и четири старци паднаха пред Агнето, като всеки държеше арфа и златни чаши пълни с темян, които са молитвите на светиите Така, че за да запалиш истинския тамян трябва да се научиш как да се молиш! и 3-то Ако искаш прочети и истината за коледа и рождество: КОЛЕДА – празник на Исус или на Луцифер (Сатана)? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
abracadabra Публикувано Декември 28, 2011 Author Report Share Публикувано Декември 28, 2011 Приятелю, не ми отговори на въпроса. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Декември 28, 2011 Report Share Публикувано Декември 28, 2011 Можеш да използваш клещи, метална капачка за буркан и свещ. Палиш свещта, поставяш тамяна в капачката, хващаш я с клещите и я нагряваш със свещта. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
plamen74.72 Публикувано Декември 28, 2011 Report Share Публикувано Декември 28, 2011 Приятелю, не ми отговори на въпроса.Точния отговор ти е даден (удебелено и подчертано в предния ми пост), но ти явно не се интересуваш от него - отговора, който Е по Божията Воля, а се интересуваш от постановленията и традициите на цьрквата, които нямат нищо общо с Волята на Живия Единствен Бог!!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Вання Публикувано Декември 28, 2011 Report Share Публикувано Декември 28, 2011 Купуваш си обикновенни /натурални, а не ароматни/ чаени свещи, които са си в кутийки като тезиhttp://bezplatno.inf...1325106635c.jpg Струват жълти стотинки и се продават навсякъде-в Метро, в магазини за един лев, в Била и т.н.Издълбаваш с нож и изхвърляш половината от восъка ,но фитилчето да остане. Насипваш тамяна в освободенто от восъка място. Слагаш за удобство кутийката със свещта в малка десертна чинийка, палиш фитилчето и след малко тамяна започва да тлее. Когато имаш чинийка е много лесно да я вземеш и кадиш като обикаляш из стате.Не съм убедена, че това е правилният начин на кадене. Честно казано правя го не от някакви религиозни подбуди, а защото е приятно и си е традиция. Смята се ,че е дори малки количества дим от тамян има антидепресивно действие, потискат се страховете и тревогите .Може би за това се кади когато се прогонват злите сили от дома Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
abracadabra Публикувано Декември 30, 2011 Author Report Share Публикувано Декември 30, 2011 Благодаря, на отговорилите съфорумци. Аз е такова нещо исках, практично и от опит. Весели Празници ! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
plamen74.72 Публикувано Декември 30, 2011 Report Share Публикувано Декември 30, 2011 Благодаря, на отговорилите съфорумци. Аз е такова нещо исках, практично и от опит. Весели Празници !И вьпреки всичко така е направено по човешки заповеди и учения!И е 100% противно на Божията Воля, която Сам Той е посочил в Словото Си - Библията!А и не случайно цитирах, но явно е по-лесно човеците да вьршат своята си воля отивайки в погибел, като се подиграват с Бога, без да се замислят, че ще бьдат осьдени от Него в сьдния ден за това, че НЕ СА извьршвали Неговата Света Воля!!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
abracadabra Публикувано Декември 30, 2011 Author Report Share Публикувано Декември 30, 2011 Пламене74.72, много си активен! Айде престани да спамиш в моята тема! Взимай си сателитката и бегай !!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
plamen74.72 Публикувано Декември 30, 2011 Report Share Публикувано Декември 30, 2011 ОК - както искаш, но знай, че ти си губещия!!! п.с.Истината не е спам!!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bako_ttv Публикувано Декември 30, 2011 Report Share Публикувано Декември 30, 2011 ...Истината не е спам!!! Абсолютно вярно! А и така е писано:като знаем все пак, че човек не се оправдава чрез дела по закона, а само чрез вяра в Исуса Христа, - и ние повярвахме в Христа Исуса, за да се оправдаем чрез вяра в Христа, а не чрез дела по закона; защото чрез дела по закона няма да се оправдае никоя твар. п.п.Всички религии по целия свят са отхвърлени от Бога, и всички които вършат според правилата и наредбите им ще бъдат осъдени заедно с всички противници на Бога, а Съдията е Единствения, Всемогъщия, Вечносъществуващ Бог - Живия Бог! Това Бог го е казал, и който го отхвърля отива към Божието съдилище, за да отговаря за всичките си дела! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост newnickname Публикувано Декември 30, 2011 Report Share Публикувано Декември 30, 2011 @abracadabra Отиди в някоя черква (Православен храм), купи си тамян от клисарката, която в повечето случаи продава свещи и я попитай как точно се кади тамян. Достатъчно просветени са, за да ти обяснят практически как се извършва ритуала. А иначе, за да има смисъл се прави с Вяра. В противен случай просто си ароматизираш стаята... Весело посрещане на Новата Година! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tragedy Публикувано Декември 30, 2011 Report Share Публикувано Декември 30, 2011 Пламене74.72, много си активен! Айде престани да спамиш в моята тема! Взимай си сателитката и бегай !!!Официално предупреждение за опит за обида. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
abracadabra Публикувано Декември 31, 2011 Author Report Share Публикувано Декември 31, 2011 Всичко е точно. Не искам да убидя никой. А, иначе не налагам мое мнение на никого. Извинявам се ако съм смутил някого. Прекалено много държа на форума в СофтВизия, зная че това е форум и се водят дискусии, и така се ражда истината. Доста неща съм научил от тук, и се надявам и за напред също да споделям и даже ако мога да помогна на някого с тема по каято съм вещ.Нека да сме приятели и да не се заяждаме. Извинявам се отново, ако има нещо-нема нищо. Айде, радвам се че съм тук и пиша с Вас. ...-Сега да не излезне че се подмазвам.... Добре, точка.Приятно изкарване на Новата Година! :juggle: :juggle: :juggle: :juggle: :juggle: :juggle: :juggle: :juggle: Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
FreeStyle Публикувано Декември 24, 2016 Report Share Публикувано Декември 24, 2016 С тези свещи вие наистина обърквате човека, защото те са подходящи за интимна вечеряили за някакво друго подобно светско тържество, но не и за този Светъл християнски празник - Рождество Христово !Класическите свещи подходящи за случая близки до източно - православните християни имат този вид: http://forum.skynomad.net/gallery/albums/userpics/Sveshchi_za_Koleda.jpg Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост