Sten Публикувано Декември 24, 2011 Report Share Публикувано Декември 24, 2011 Откъде да започна? Може би оттам, че доскоро изобщо не съм се замислял за такъв тип устройство - възприемах ги като скъпи играчки за глезени богаташки деца или като инструменти на "сериозния" бизнес. В резултат много неща не са ми ясни. Поводът да започна да се замислям по друг начин - наскоро за три дни ми се наложи да пътувам два пъти до Пловдив, където обикновено се придвижвам пеша: единия път около 2 км, другият - малко повече. И тогава се сетих, че в "картите на Гошо" има такава опция(макар и не много удачна, защото не можах просто да посоча с курсора начална и крайна точка) - създаване на маршрут. Логично стигнах до идеята, че една мобилна джаджа би могла да ми спести по малко път и съответно - време от всяка разходка. Известно време разглеждах разни таблети, докато осъзнах че дори най-малките - 7-инчови са с размер на тетрадка малък формат и не биха се събрали в нормален джоб. А аз нямам и не съм свикнал да нося раница или нещо такова...Логично следващият момент беше да се насоча към т.нар. смартфони.Положението ми в момента: наскоро смених стария ми телефон с друг евтин(60 лв. и въпреки това съм леко разочарован от него), а после си взех и МП3-плейър за същите пари. Ползвам предплатена услуга на Виваком - говоря толкова малко, че договор(при това положение) ми се струва неизгоден.Въпрос: ако си взема телефон с възможност за интернет и/или GPS, как точно да получа достъп до тези услуги - как се заплащат, какво покритие/точност да очаквам(специално за Пловдив)? Доколкото знам в някои заведения/молове предлагат свободно свързване - до какво разстояние може да се направи връзка? Относно самите телефони - засега съм се спрял на три модела на Самсунг на цена между 200 и 350 лв. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Петър Стоянов Публикувано Декември 24, 2011 Report Share Публикувано Декември 24, 2011 Пратих ти един линк на лични да прочетеш малко и да разбереш какво точно ти трябва. Аз имам Samsung Galaxy mini (GT-S5570) ползвам IGO и съм изключително доволен, без значение дали се движа пеша или с кола винаги ме закарва на точното място.Е има и някои издънки но за това са виновни картите, понякога вкарва в еднопосочни улици и т.н но това не е чак толкова фатално като се оглеждаш и спазваш знаците за движение. При смартфоните с Андроид GPS е напълно безплатен и не ти трябва интернет, сваляш си необходимата програма от Андроид маркета и от там нататък ползваш напълно безплатно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Декември 26, 2011 Author Report Share Публикувано Декември 26, 2011 Първо - благодаря за линка. Наистина ще има доста да чета. За да не отварям нова тема, поставям тук един по-различен, но все пак свързан въпрос. Какво стана с онази директива(или както е правилно да се нарича) относно зарядните устройства на мобилните телефони? Доколкото разбрах идеята беше да ги правят всички марки и модели с еднакви конектори за зареждане. Не ми е ясно обаче каква всъщност е целта - мислех че следващата логична стъпка ще е да започнат да продават зарядните отделно от телефоните. Има хора, които си сменят телефоните всяка година - какво ли правят с всички зарядни, които са "натрупали"? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Петър Стоянов Публикувано Декември 28, 2011 Report Share Публикувано Декември 28, 2011 Зарядните вече са стандартизиранr през последните години повечето модели се зареждат през мини USB. А защо мислиш че трупаме купчини от зарядни? Като продаваш подаряваш стария телефон обикновено даваш и зарядното с негоАз си пазя и кутиите и книжките и всичко което върви с телефона при евентуална продажба шанса да се вземат повечко пари се увеличава като е пълен комплект. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
lozan1 Публикувано Декември 29, 2011 Report Share Публикувано Декември 29, 2011 ../../../public/style_emoticons/default/magician.gif :magician: Искам да ползвам лицензиран Widows и Microsoft Office у дома. ../../../public/style_emoticons/default/jokingly.gifПосъветвайте ме, от къде е по-изгодно да се закупят(от България или от друга страна в ЕС).Продават ли се и къде, по- стари вресии (например XP и Office 2003)? ../../../public/style_emoticons/default/newpaper1.gif Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Декември 29, 2011 Author Report Share Публикувано Декември 29, 2011 Зарядните вече са стандартизиранr през последните години повечето модели се зареждат през мини USB. А защо мислиш че трупаме купчини от зарядни? Като продаваш подаряваш стария телефон обикновено даваш и зарядното с негоАз си пазя и кутиите и книжките и всичко което върви с телефона при евентуална продажба шанса да се вземат повечко пари се увеличава като е пълен комплект.Ако е само това - не виждам значителен смисъл от промяната - щом така и така телефонът си върви със зарядното...Освен ако идеята е била да може да се зарежда и от компютър чрез само един вид кабел? Не съм искал да обидя някого. Всъщност при мен се получава нещо такова - поради това че телефонът(съотв. зарядното), който наскоро "пенсионирах" е толкова стар, че не виждам кой би го купил...Както и да е - не е нужно да се обясняваме повече. lozan1 - този въпрос, поставен точно тук отговаря точно на израза "ни в клин, ни в ръкав". Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
lozan1 Публикувано Декември 30, 2011 Report Share Публикувано Декември 30, 2011 ozan1 - този въпрос, поставен точно тук отговаря точно на израза "ни в клин, ни в ръкав". Поставях го къде ли не във форума, но никой не ми отговори Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Петър Стоянов Публикувано Декември 30, 2011 Report Share Публикувано Декември 30, 2011 Идеята е че ако отидеш на гости и си забравиш зарядното домакина ще може да ти услужи с неговото,Връзката с компютър също се улеснява през мини USB. Улеснява се и зареждането от запалката на кола, трябва ти едно единствено зарядно за десетките джунджурии. Производителите произвеждат един вид зарядни, разходите им са по малко респективно и цената на крайния продукт ще падне. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Декември 31, 2011 Author Report Share Публикувано Декември 31, 2011 Поставях го къде ли не във форума, но никой не ми отговори Мисля, че там са ти отговорили.Извинявам се, че отклонявам темата. Иначе да споделя нещо по темата: наскоро в един сайт четох, че открили някаква сериозна уязвимост, засягаща около 80% от мобилните телефони, или поне - смартфоните. Такива "новини" могат да ме накарат да се ориентирам към някаква по-нискотехнологична алтернатива. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Юли 7, 2012 Author Report Share Публикувано Юли 7, 2012 Здравейте отново.Скоро си купих Самсунг 5690. Както писах най-горе - досега не съм работил със смартфон и имам доста въпроси относно софтуера. Проблемът е, че ръководството от комплекта(това от сайта на фирмата струва ми се е същото) е доста постно - "научете това, научете онова"... Знае ли някой къде бих могъл къде бих могъл да намеря подробно ръководство за този модел или поне за тази ОС.Току-що опитах да потърся нещо за Андроид 2.3, но изглежда сякаш от Гугъл са се постарали да премахнат тази информация(на няколко линка ми излиза Not Found или страницата не се зарежда докрай)... П.П. Успях да се добера до това нещо. Все пак ако някой може да предложи нещо по-подробно или на български... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост