Jump to content

Проблем със клипове и Двд Плеър?

Препоръчан пост

Здравейте. Значи. Проблемът ми е следният. От преди известно време реших да си правя колекция от музикални видеоклипове, които тегля от Vbox и Youtube, преработвам с програми и записвам на двд диск. Та, в началото обработвах клиповете с двете програми - AVS Video Tools и Total Video Convertor. Нямах проблеми с тях, докато AVS Video Tools - а спря да работи, а TVC - а почна да ме изхвърля, когато я пусна или когато трябва да конвертирам. По този начин спрях за известно време, да се занимавам с клиповете. Но ето, че тези дни отново ми се наложи да продължа с колекцията. Този път реших да пробвам да преработвам клиповете с програмата Format Factory. Правя всички изтеглени клипове с едни и същи настройки като видео кодека, който ползвам е MPEG4(Xvid). Лошото, обаче е, че когато пусна готовите за възпроизвеждане видеоклипове на Двд Плеъра някои клипове, не всички, не тръгват и ми изписва грешка - No Codec. Също така трябва да спомена, че Двд - то е марка Samsung, а модела е DVDP370. Дано се нямери някой, който да се притече на почощ. :)
Сподели другаде

Ами, възможно е Format Factory да използва някои настройки (които не са на снимката), които да не се харесват на DVD плеъра. Той поддържа официално DivX, но това не гарантира поддръжка на Xvid. Опитай да използваш точно DivX и виж дали ще има проблеми.
Сподели другаде

...и аз съм със samsung (HT-THX-25),но само веднъж намерих нов firmware(samsug явно са слаби в това отношение )...инсталирах,но пак проблеми.

Сега ползвам Xilisoft Video Convertor...и си ги правя avi-файлове,а ако използвам AVIAddXSubs -субтитрите(се "вграждат") излизат в "черното"на екрана (разширение divx).

Сподели другаде

...и аз съм със samsung (HT-THX-25),но само веднъж намерих нов firmware(samsug явно са слаби в това отношение )...инсталирах,но пак проблеми.

Сега ползвам Xilisoft Video Convertor...и си ги правя avi-файлове,а ако използвам AVIAddXSubs -субтитрите(се "вграждат") излизат в "черното"на екрана (разширение divx).

Мхм. То и аз ги правя като Avi файлове, но проблемите си остават. :)

Сподели другаде

Щом и с DivX кодек има проблеми, значи или Format Factory прави нестандартни AVI файлове, или DVD плеърът е капризен, или по малко от двете. При това положение ще трябва да подкараш някоя от старите програми. Защо не работят те? Какви са проблемите при тях?
Сподели другаде

Ок. Значи. AVS Video Tools - а, доколкото си спомням, когато я пусна блокираше и ми изписваше Dont Send / Send Error Report грешката. А Total Video Convertor - а ме изкарваше от програмата, когато трябва да конвертирам... : )
Сподели другаде

...avi ....е в 3 варианта (при Xilisoft Video Convertor)

http://www.picvalley.net/u/1701/172220718910916846381323962438nZSbqGtu39DwXW3SGqIn_m.JPG

...използвам Audio Video Interleaved...

Мхм. Надали има някаква разлика, но ще опитам и с тази програма, която ти ползваш. Ок. : ))

Сподели другаде

Мдаа... Лошо. Пробвах и с Xilisoft Video Convertor, но грешката си остава. Също така вчера инсталнах и Total Video Converter - а, този път не ме изхвърляше от програмата, но за сметка на това не можеше да конвертира... В смисъл, като отворя дадено видео не го отчита, а като натисна да конвертира не става нищо... Та по едно време реших да преинсталирам K-Lite Codec Pack - а и да инсталирам XviD Codec. За съжаление обаче, след като извърших тези две процедури, започна да ми се появява грешка - Windows Explorer спря да работи, след което се рестартира Windows Explorer - а. За радост обаче, след като махнах K-Lite Codec Pack - а, поне за сега вече не ми се появява тази грешка.

А и да спомена, че пробвах да запиша преработените клипове със програмата Nero, но нямаше ефект, защото грешката No Codec си остава. : ((

Сподели другаде

Проблема е решен. Оказа се, че грешката е при разделителната способност на видеоклиповете. Прочетох в ръководството на самия двд плеър, че максимално допустимата разделителна способност е 720x480 за NTSC и 720x576 за PAL. Така че вече нямам проблеми с възпроизвеждането на клиповете. Благодаря все пак за отговорите на Night_Raven и novgradski. :) ;)
Сподели другаде