m0skVi4a Публикувано Декември 12, 2011 Report Share Публикувано Декември 12, 2011 ЗдравейтеТъй като преди работих в университет и можех да си направя копие на Windows 7 с оригинален ключ. Разбира се аз не изпуснах тази възможност и си го копирах и си записах кода.Единствено съм инсталирал същия Windows 7 на лаптопа на сина ми тъй като учи в чужда държава и да не го хванат нещо нелегален... Миналата седмица ме помолиха да го инсталирам на друг лаптоп за чужда държава, но като извадих диска беше целия на черни точки и даже не мога да го boot-на.Та вароса ми е дали мога да използвам ключа на този Windows 7 на друг. В смисъл този беше Windows 7 Enterprise и питам дали мога да го сложа на друг Windows 7 Enterprise (MSDN от замунда)? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Декември 13, 2011 Report Share Публикувано Декември 13, 2011 Windows7 Enterprise ползва Volume License и съответно Volume License Key. Може и да стане, но си има ограничение на максималният брой компютри, които могат да ползват един ключ. Ако се надвиши забележимо Microsoft могат да решат да предприемат някакви мерки и да стане неприятно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
m0skVi4a Публикувано Декември 13, 2011 Author Report Share Публикувано Декември 13, 2011 Както казах - досега съм го инсталирал този Windows 7 Enterprise само на сина ми, защото учи в чужда държава. Исках да го инсталирам на още един компютър, който щеше да излиза от страната, но диска беше развален И още едно въпросче - Мога ли да го използвам на някакъв друг WIndows 7, като Ultimate например? П.П. Този Windows 7 преди в университета всяка седмица се преинсталираше на някой компютър, а досега на сина ми не е дал никаква грешка за нелегалност Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Декември 13, 2011 Report Share Публикувано Декември 13, 2011 Както казах - досега съм го инсталирал този Windows 7 Enterprise само на сина ми, защото учи в чужда държава. Исках да го инсталирам на още един компютър, който щеше да излиза от страната, но диска беше развален И още едно въпросче - Мога ли да го използвам на някакъв друг WIndows 7, като Ultimate например? П.П. Този Windows 7 преди в университета всяка седмица се преинсталираше на някой компютър, а досега на сина ми не е дал никаква грешка за нелегалност Не, не мисля че може.А и Enterprise има повече функции от Ultimate. Само Enterprise, мисля, върви с Volume License, а и ключ от една версия на Windows едва ли ще работи с друга версия... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
m0skVi4a Публикувано Декември 13, 2011 Author Report Share Публикувано Декември 13, 2011 Някои хора които са пробвали това казват че е възможно да се използва един ключ за Home premium даже Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Декември 13, 2011 Report Share Публикувано Декември 13, 2011 Някои хора които са пробвали това казват че е възможно да се използва един ключ за Home premium даже Сигурно иде реч за Windows Anytime upgrade и то от някоя до някоя версия. Самият Enterprise не е OEM/Retail версия и е достъпен само за фирми/организации с Volume License, за разлика от останалите едишъни. Няма как да ползваш Volume License key на друг едишън, мисля...И допуснах грешка, и Windows 7 Professional има опция за Volume License... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
m0skVi4a Публикувано Декември 26, 2011 Author Report Share Публикувано Декември 26, 2011 ЗдравейтеОказа се че този ключ който съм намерил е изпаднал от диска ми с XP и тъй като сина ми е тук се захванах да взема продуктовия код. Пробвах с поне 5 софтуера, но всички ми показват BBBBB-BBBBB-BBBBB-BBBBB-BBBBB Обаче попаднах на SIW (System Information for Windows). Чрез него открих няколко неща..Ето снимкаhttp://store.picbg.net/pubpic/4B/F6/f154954ce4894bf6.pngПредполагам, че ключа е Windows MAK ProductKey обаче ми дава както виждате XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX-и тук последните 5 знакаКак да намеря изцяло целия MAK код?И за какво е този Microsoft Windows NT CurrentVersion DefaultProductKey? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
m0skVi4a Публикувано Декември 31, 2011 Author Report Share Публикувано Декември 31, 2011 Някой? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gogulef Публикувано Декември 31, 2011 Report Share Публикувано Декември 31, 2011 Виж,не разбирам много,но ето това излиза при мен с Еверест.Това ли търсиш.Моя е Windows 7 32бит.http://www.prikachi.com/images/293/4209293o.jpg Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 31, 2011 Report Share Публикувано Декември 31, 2011 Подобни приложения не показват пълните кодове, защото са платени. Т.е. след закупуване и регистрация трябва да покажат пълния код. Ако става въпрос за Windows XP, лично аз бих използвал RockXP, която е безплатна. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
m0skVi4a Публикувано Януари 2, 2012 Author Report Share Публикувано Януари 2, 2012 Еверест показва BBBBB-BBBBB-BBBBB-BBBBB-BBBBBОтнася се за Windows 7 Enterprise X64 1. Product key2. Product key explorer3. magical jelly key finder4. key finder5. everest6. aida647. Speccy8. един .vbs файл и 9. което най помогна - SIW (System Information for Windows)Но не изкарва целия MAK ProductKey код Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 3, 2012 Report Share Публикувано Януари 3, 2012 Странно, точно VBS файлът трябва да е помогнал най-много. Този ли е бил? Иначе другите продукти не показват ключовете на Enterprise версии. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
m0skVi4a Публикувано Януари 3, 2012 Author Report Share Публикувано Януари 3, 2012 Ето го резултата от вашият .VBShttp://store.picbg.net/pubpic/73/D1/a4b0b44b1cd673d1.png Има ли някакъв начин, тъй като със SIW (System Information for Windows) Да покаже целият MAK Product Key код? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
m0skVi4a Публикувано Февруари 20, 2012 Author Report Share Публикувано Февруари 20, 2012 Проблемът е решен!Просто питах мой бивш колега :D Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Nicky Публикувано Февруари 21, 2012 Report Share Публикувано Февруари 21, 2012 Късно го виждам това за ключа. При виста и по-нови версии на Windows се показва ключ BBBBB-BBBBB-BBBBB-BBBBB-BBBBB, защото той е изтрит от регистъра и не може да бъде извлечен. Това важи за VOL лицензите на Windows и твърде вероятно е направено така от Microsoft за да се избегне злоупотребите с този вид лицензи. Надявам се да съм бил полезен! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост