Jump to content

Инсталиране виртуална машина с XP под Win 7

finalista

Препоръчан пост

Мисля, че от помощ ще Ви бъдат тези теми:

Полезна информация може да намерите също в края на този коментар.

Сподели другаде

Декларирах споделена папка E_DRIVE във виртуалната машина за цялото устройство E:\, която обявих за Автомонтиране и Само за четене.

След това вече във виртуалния XP на командния ред:

net use e: \\vboxsrv\E_DRIVE

получавам следната грешка:

System error 53 has occured.

The network path was not found.

Сподели другаде

Четох, че трябвало да се инсталират някакви допълнения от меню Devices (докато работи машината): Install guest additions или нещо подобно, обаче при Oracle VirtualBox-4.1.6-74713-Win няма такова меню ....

Така че нямам ги инсталирани.

http://picbg.net/u/9824/46897/thumbs/602827_fr.jpg

Сподели другаде

Аз естествено нямам нищо против да инсталирам допълненията, стига да имаше начин, да ги инсталирам.

Обаче при положение, че няма такова меню Devices, нито има подменю Install guest additions, когато виртуалния Win XP е стартиран, аз няма как изобщо да ги инсталирам. Така че нямам вина в случая.

Сподели другаде

Естествено, че имаш вина. Все пак си прекарал повече време да си напишеш оправданието, отколкото да потърсиш опцията. Информацията в статията е стара, но ако я беше прочел по-внимателно, щеше да разбереш, че въпросното меню не се намира в прозореца за контрол на всички виртуални машини (на който си дал снимка), а в прозореца на конкретната виртуална машина. Затова и е нужно дадената виртуална машина да работи. Ето ти снимка:

http://i.imgur.com/knv7M.png

Сподели другаде

За голямо мое съжаление аз не виждам прозорец на конкретната и единствена в моя досегашен живот виртуална машина.

Когато стартирам тази моя първа засега виртуална машина, започва зареждане на Win XP,, който ми заема целия екран на монитора, може би това е моя грешка - сигурно съм избрал Full screen, Зарежда се Win XP и ако аз пожелая да се върна в десктопа на реалния Win 7, натискам десния Ctrl и след това натискам Alt+Tab и виждам част от десктопа на Win 7, защото централната част продължава да е заета от десктопа на виртуалния WinXP ( и ако кликна върху нея веднага се връщам във виртуалния XP изцяло).

Радостното е че виждам Таскбара на Win 7 и разбирам кои приложения са стартирани - които са локирани върху таскбара естествено ....

Върху таскбара обаче има само представител на ОБЩАТА ВИРТУАЛНА МАШИНА, нямам представител на конкретната виртуална машина, ако по някакъв начин има такъв прозорец, но за мое нещастие е в централната чадт на десктопа, аз няма как да го активирам, да се появи над коварно закриващия го в централната част десктоп на виртуалния XP - дано да съм ясен ....

Значи ако съществува такъв прозорец на конкретната виртуална машина и той е закрит от неизчезващия десктоп на виртуалната ОС, аз няма как да го извикам отгоре и не мога да инсталирам добавките, защото няма негов представител в таскбара на реалния Win 7, чрез който да го "извикам отгоре".

Сподели другаде

Чудесно, обаче сега вече съм 100% сигурен, че нямам отделен прозорец за конкретната виртуална машина, защото вече нищо не ми пречи и ако го имаше, щях да го видя ...
Сподели другаде

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!!

Извинявам се - просто това е прозореца на самата виртуална операционна ситема !!!

Аз го търсех навсякъде другаде, но не и там където е, защото там не очаквах да има меню :no:

Благодаря много !!!!

Сподели другаде