Jump to content

Windows 7 проблем с иконата за мрежата

Tokera

Препоръчан пост

Вчера, след като слoжих софтуер за блутут BlueSoleil (който не ми свърши работа и го махнах), ми се появи следният проблем. Имам интернет, а долу иконката за мрежата ми се показва с хикс. През сейф мод пак го има проблема, унинсталнах 2-та протокола Link-Layer и пак ги инсталирах, гледах дали е пусната тази услуга, пусната е. Имам Comodo firewall, при спрян файъруол, пак не се оправя. Също така не ми дава по-стари точки за систем рестор, че да се опитам да върна системата назад. Ето скрийн, ако на някой не му е станало ясно за какво става на въпрос.

post-1180-0-04812400-1323509103_thumb.png

Сподели другаде

Актуален ли е драйвърът за LAN картата?

Направете следното:

• Меню Start -> Run -> Въведете services.msc -> Натиснете Enter.
  • Намерете услугата Network Location Awareness.
  • Десен бутон -> Properties -> таб General.
  • Уверете се, че за Startup type е избрана стойност Automatic.

Извинявам се, ако съветът се препокрива с вече извършено действие. Не успях да разбера, за коя услуга е била извършената от Вас проверка.

Сподели другаде

Актуален ли е драйвърът за LAN картата?

Направете следното:

• Меню Start -> Run -> Въведете services.msc -> Натиснете Enter.
  • Намерете услугата Network Location Awareness.
  • Десен бутон -> Properties -> таб General.
  • Уверете се, че за Startup type е избрана стойност Automatic.

Извинявам се, ако съветът се препокрива с вече извършено действие. Не успях да разбера, за коя услуга е била извършената от Вас проверка.

Драйверът, не съм го актуализирал, той си е от Уиндоуса. Допълнителни драйвери за ланкартата не съм инсталирал.

На автоматичен режим е услугата, която си ми написал по-горе и е пусната. Аз по-горе съм писал за проверка на Link-Layer Topology Discovery Mapper и тя е на автоматичен режим.

Сподели другаде

Изтеглете Autoruns

• Стартирайте програмата.
  • Меню Options -> Filter Options... -> поставете отметка пред Hide Microsoft Entries.
  • Запазете промените.
  • Mеню File -> Refresh.
  • Mеню File -> Save...

Запазете файла, архивирайте го със софтуер по желание и го прикачете към следващия Ви коментар.

Сподели другаде

Стартирайте отново Autoruns.

• Изчакайте софтуера да събере информация за системата.
  • След това махнете отметките пред обектите, които съм маркирал.

http://img820.imageshack.us/img820/4765/bluesoleil.png

• Също така изтрийте обектите:

BT

BTCOM

BTCOMBUS

Btcsrusb
  • Рестартирайте системата.

Проверете дали проблемът е все още налице. Имам чувството, че иконата показва състоянието на Bluetooth Network Connection 2 и поради тази причина има разминаване.

Сподели другаде

s.feradov, благодаря ти за помоща, малко съм те заблудил като казах, че проблема е от Bluesoleil, оказа се че проблема е от Oracle VM VirtualBox. Странното е че не го бях ползвал скоро, може би е станало някакво объркване с мрежовите адаптери, след инсталацията на блутут нетуорк адаптера. След преинсталиране на виртуалната кутия, всичко е окей.
Сподели другаде