bakhus Публикувано Декември 6, 2011 Report Share Публикувано Декември 6, 2011 Привет на всички! Това ми е вторият път, откакто забелязвам, че след инсталирането на поредния драйвер свободното ми пространство намалява с по 600-700 MB ! Наистина ли всеки драйвер заема толкова място или нещо се случва при мен ? Мерси още отсега за мненията и помоща! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
as9993 Публикувано Декември 6, 2011 Report Share Публикувано Декември 6, 2011 При мен последния драйвер на NVidia заедно с NView и драйвер за дъното заема точно 232 MB. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
pcko Публикувано Декември 6, 2011 Report Share Публикувано Декември 6, 2011 А триеш ли стария преди да инсталираш новия драйвър? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
as9993 Публикувано Декември 6, 2011 Report Share Публикувано Декември 6, 2011 Да, задължително се деинсталира. Най-малкото, което може да се получи е все едно да нямаш драйвър, но може да се стигне и до сини екрани, рестарти и т.н. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 6, 2011 Report Share Публикувано Декември 6, 2011 Само след този драйвер ли се случи това или след всеки друг? Кой точно драйвер на NVIDIA е бил инсталиран? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bakhus Публикувано Декември 7, 2011 Author Report Share Публикувано Декември 7, 2011 Само след този драйвер ли се случи това или след всеки друг? Кой точно драйвер на NVIDIA е бил инсталиран? Както вече писах със сигурност е ПОНЕ за втори път. Но въпросът ти ме накара да се замисля, май че и при предните 3-4 инсталнати драйвера, абе май.... май ама все така беше(това го казвам повече по спомен, не съм обръщал веднага или винаги внимание колко място са заемали). Картата ми е GeForce 9500 GTА последният е:GeForce 285.58 DriverVersion: 285.58 - WHQLRelease Date: Mon Oct 24, 2011Operating System: Windows XPLanguage: English (UK)File Size: 126.12 MB Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
jelio_jelev Публикувано Декември 7, 2011 Report Share Публикувано Декември 7, 2011 Bakhus от първия ти пост разбирам, че тези 600-700 МВ не е инсталацията на драйвера , а с толкова ти намалява диск С. Защото при инсталация на драйвер системата си прави точка на възстановяване. Тъй, че освен ако не си забранил възстановяването, тези 600-700 МВ идват оттам. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 7, 2011 Report Share Публикувано Декември 7, 2011 По принцип се създава точка на възстановяване, но е невъзможно само тя да заема толкова място. По-скоро провери дали дял C: не съдържа папка на NVIDIA, в която да са разархивирани временни файлове (инсталацията). Ако има, можеш да я изтриеш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bakhus Публикувано Декември 8, 2011 Author Report Share Публикувано Декември 8, 2011 По принцип се създава точка на възстановяване, но е невъзможно само тя да заема толкова място. По-скоро провери дали дял C: не съдържа папка на NVIDIA, в която да са разархивирани временни файлове (инсталацията). Ако има, можеш да я изтриеш. Папката на NVIDIA беше общо 1.7 GB. В нея бяха всички досегашни инсталации на драйверите. Изтрих я, както ми препоръча. Оставих само папката с последния въпросен такъв за всеки случай, но тя е само 180 MB.Но въпреки това, след всички гореизброени действия, пак не става ясно с какво се запълниха въпросните 700 MB !? М/у другото в тази връзка вчера инсталация на аудио кодек на Realtek ми зае 300 MB!!!Нещо при мен ли има или........някакви идеи? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 8, 2011 Report Share Публикувано Декември 8, 2011 Как точно измерваш колко пространство е заела дадена инсталация? Ако просто гледаш заетото пространство на дяла преди и след инсталацията, то това не е особено точен метод, защото не се знае през това време какво друго се е случило. Ако не си, пусни един Disk Cleanup на дял C:. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bakhus Публикувано Декември 8, 2011 Author Report Share Публикувано Декември 8, 2011 Как точно измерваш колко пространство е заела дадена инсталация? Ако просто гледаш заетото пространство на дяла преди и след инсталацията, то това не е особено точен метод, защото не се знае през това време какво друго се е случило. Ако не си, пусни един Disk Cleanup на дял C:. Да, гледам пространството преди и след.Това ми е първият ориентир. По време на инсталацията изключвам и спирам всички др. приложения. Не се заема, както каза от restore point-ите, защото са настроени да заемат само 1%, тоест 1400 MB. от дял C:, a и си ги чистя периодично с CCleaner. Disk Cleanup си пусках - освободено място след него ~ 1.3 GB.Да разбирам ли, че след всеки инстал на нов драйвер да пускам Disk Cleanup? Raven, мерси за поредния ти отговор, учудвам се как успяваш да отговориш на почти всички + другите ти постове! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 8, 2011 Report Share Публикувано Декември 8, 2011 Т.е. след Disk Cleanup всичко е наред? Ако да, то значи най-вероятно си почистил временните файлове, каквито явно са били създадени от инсталацията на драйвера. Знам ли. Аз инсталирам драйверите си по доста по-консервативен начин. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
as9993 Публикувано Декември 8, 2011 Report Share Публикувано Декември 8, 2011 Какъв е този начин ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bakhus Публикувано Декември 8, 2011 Author Report Share Публикувано Декември 8, 2011 Еми и аз не знам......Май за в бъдеще ще чистя след инстал и това е....... Поздрави!!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 9, 2011 Report Share Публикувано Декември 9, 2011 Ами, не използвам инсталатора на AMD/ATI. Изтеглям пакета само с драйвера и го стартирам, за да разархивира файловете си. След това отварям папката, където са разархивирани файловете, и запазвам само папката, в която се намира същинския драйвер, без останалите боклуци. След това инсталирам драйвера ръчно през Device Manager. Разбира се ако обновявам драйвер, първо премахвам стария и почиствам с Driver Sweeper. Мисълта ми е, че не използвам специалния инсталатор на AMD/ATI и инсталирам ръчно САМО драйвера и нищо повече. Не знам обаче доколко приложима е тази практика с драйвера на NVIDIA. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост