regbor Публикувано Декември 4, 2011 Report Share Публикувано Декември 4, 2011 Здравейте,Имам отдавна тази програма. Помня че с нейна помощ се проверява дали даден диск е записан качествено...Обаче съм забравил как точно става проверката.Някой би ли ме осветлил по въпроса?! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
barca_b0y Публикувано Декември 4, 2011 Report Share Публикувано Декември 4, 2011 Вероятно говориш за HashCalc. Тя пресмята hash стойности на файлове. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
regbor Публикувано Декември 4, 2011 Author Report Share Публикувано Декември 4, 2011 Имам отдавна тази програма.Обаче съм забравил как точно става проверката. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
barca_b0y Публикувано Декември 4, 2011 Report Share Публикувано Декември 4, 2011 Ако става въпрос за тази програма - тя не може да проверява качеството на запис. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
regbor Публикувано Декември 4, 2011 Author Report Share Публикувано Декември 4, 2011 Хеш-функциите се използват много често за удостоверяване на източника или за удостоверяване на целостта на данните...t.e. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
barca_b0y Публикувано Декември 4, 2011 Report Share Публикувано Декември 4, 2011 Извинявай, разбрал съм го погрешно.Не виждам програмата да има опция за оптичен диск. Вероятно трябва да се пресмята всеки файл от диска. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
s.feradov Публикувано Декември 4, 2011 Report Share Публикувано Декември 4, 2011 Единственият начин за подобна проверка е чрез ръчно сравняване на MD5 сумата на оригиналния файл с тази на записания файл. Подобна опция може да бъде налична в софтуер за запис на оптични носители. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
barca_b0y Публикувано Декември 4, 2011 Report Share Публикувано Декември 4, 2011 На мен от самото начало ми се стори странно да се проверяват по този начин. ImgBurn има опция за проверка на диск. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост