Jump to content

Искам да намаля дължината на аудио файл

Препоръчан пост

Здравейте!

Задачата е следната:

Имам един филм който е с английско аудио (DIVX) и същия този филм с българско аудио, само, че на видео касета. Исках да взема Бг аудиото от видео касетата и да го вградя в AVIто заедно с английското. Не е проблем да рипна звука от видео касетата. Проблема е, че AVI фаила е с продължителност 1 час и 48 минути, а филма от касетата е 1 час и 44 минути. Видео потока е с 23,976 кадъра в секунда. С NanDub го направих на 25 кадъра в секунда и файла стана 1 час и 44 минути, точно колкото и на видео касетата, обаче постепенно звука изостава с около 5 минути. Как мога да оправя това изоставане?

Дано да сте ме разбрали какво точно искам да направя! :crosseyes1:

Сподели другаде

Съжалявам за закъснението, но сега намерих време да пробвам. Night_Raven поиграх си с тази програма и стигнах до извода, че тя наглася дължината на видеото според дължината на аудиото. Аз ли неможах да открия правилната настройка.
Сподели другаде

Идеята е да вградя два аудио потока в едно видео. Аудио потоците са с различна дължина. Колкото да удължавам или скъсявам видеото няма как да го направя с еднаква дължина с двата аудио потока. Затова искам да изравня аудиото и тогава да ги вградя във видеото.
Сподели другаде

Бг аудиото, което е рипнато от касетата, го вградих без проблем, защото неговата дължина съвпада с дължината на филма (след като го направих от 23.976 на 25 кадъра), но оригиналното аудио (след като направих видеото от 23.976 на 25 кадъра) отначало върви добре, но постепенно изостава и до края стига 5 минути. Целта ми е изпълнена, да вградя Бг аудиото от касетата в avi файла, но ме човърка как мога да синхронизирам и английското, за да сложа и него.
Сподели другаде

Ако искаш файл с двойно аудио, ти препоръчвам да използваш MKV. За целта можеш да използваш MKVtoolnix, като за всеки аудио поток можеш да зададеш специфични стойности за свиване/разтегляне. Инсталирай приложението, добави всичките нужни потоци с влачене (можеш директно да добавиш и AVI файла, то ще си разпознае аудиото вътре), избери изоставащия аудио поток, кликни подпрозорец Format specific options, в поле Stretch by въведи 23976/25000, в поле Output filename си избери къде да се създаде готовия файл и кликни Start muxing.

Колко добре ще сработи не е ясно, защото тази опция работи най-добре с видео и субтитри, но според мен си заслужава да се опита и със звука.

Не че и в AVI не може да се добавят повече от един аудио потоци, но контейнерът не е проектиран да работи така и може да възникнат проблеми.

Сподели другаде

Това ще го пробвам да видя дали ще се получи, макар, че няма да мога да го използвам после, защото филма ще се гледа предимно на домашен плеер. Правил съм и друг път avi с два потока и плеера се справя чудесно, затова реших и този филм да направя така.
Сподели другаде