TechMaster Публикувано Декември 4, 2011 Report Share Публикувано Декември 4, 2011 ...Изглежда че е викторина, което ме подсеща за нещо, но ще видим какво ще излезе...А аз лично си имам записвачка LG, която си записва и DVD-RAM, за 3години само веднъж ми направи проблем и с обновяване на фърмуъра всичко е 6. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
lozan1 Публикувано Декември 4, 2011 Report Share Публикувано Декември 4, 2011 ...........................Всяко вътрешно устройство с прехнодник за 15лв или специална кутия, се превръща във външно устройство................................................... Използввам тази тема за да запитам, мога ли да превърна вътрешно устройство - DVD във външно, от което да си инсталирам нетбука, и какво представлява този преходник за 15 лв. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Декември 5, 2011 Report Share Публикувано Декември 5, 2011 Използввам тази тема за да запитам, мога ли да превърна вътрешно устройство - DVD във външно, от което да си инсталирам нетбука, и какво представлява този преходник за 15 лв.Да, можеш, има преходници, които ти позволяват да закачиш SATA/PATA устойство на USB порт, разбира се, порта трябва да е поне 2.0, защото иначе трансфера ще бъде страшно нисък.Преходниците се продават без захранване и със захранване. Без захранване са някъде по 15лв може би..не знам точно. Обаче имай предвид, че ти трябва външно захранване защото USB-то не може да захрани устройството.Ето комплект със захранване http://www.pclife.bg...B-IDE,SATA.htmlМожеш да инсталираш и с помощта на флашка, но е леко неудобно... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
lozan1 Публикувано Декември 5, 2011 Report Share Публикувано Декември 5, 2011 Да, можеш, има преходници, които ти позволяват да закачиш SATA/PATA устойство на USB порт, разбира се, порта трябва да е поне 2.0, защото иначе трансфера ще бъде страшно нисък.Преходниците се продават без захранване и със захранване. Без захранване са някъде по 15лв може би..не знам точно. Обаче имай предвид, че ти трябва външно захранване защото USB-то не може да захрани устройството.Ето комплект със захранване http://www.pclife.bg...B-IDE,SATA.htmlМожеш да инсталираш и с помощта на флашка, но е леко неудобно...Благодаря!Веднъж се справих и с инсталация от флашка, но голям зор видях до като подготвя флашката и за това ми е идеята, с по-малък разход 20-25 лв. да мога да използвам CD или DVD от компютъра.Благодаря още веднъж! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Декември 5, 2011 Report Share Публикувано Декември 5, 2011 Благодаря!Веднъж се справих и с инсталация от флашка, но голям зор видях до като подготвя флашката и за това ми е идеята, с по-малък разход 20-25 лв. да мога да използвам CD или DVD от компютъра.Благодаря още веднъж! Мда..то принципно външните устройства като нови често удрят двойно цената на вътрешните, така че такава покупка, при условие, че може да се ползва не само за CD/DVD-то е оправдана според мен. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
lozan1 Публикувано Декември 5, 2011 Report Share Публикувано Декември 5, 2011 Мда..то принципно външните устройства като нови често удрят двойно цената на вътрешните, така че такава покупка, при условие, че може да се ползва не само за CD/DVD-то е оправдана според мен.Това ми е идеята. Като гледам цените на външно устройство, ..........ами оставам само с гледането Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост