Jump to content

Проблем при преинсталация на "win xp"

Meetwithvk

Препоръчан пост

И преди имах проблем писах тук и се оправи имах вируси и така нататак премахнах ги, но сега когато се опитам да си преиснталирам "win-a" когато сложа диск-а и избера сетъп-а на уиндоуса ми пише "NTLDR is missing press ctrl+alt+delete to restart", ако някои знае на какво се дължи ще съм много благодарен мерси предварително.
Сподели другаде

Привет,начина по който си описал проблема си, е просто уникален и много подробен?! Трябва да хвърляме боб за да гадаем какъв ли е този компютър,лаптоп ли е, нетбук ли, а може би настолен?!.... Опита ли да бутнеш с Херан Боот СД ила някоя лайф диструбция на, Windows, Линукс....... Ако не може и ти дава същия проблем можеш да започнеш първо със смяна на захранването, ако имаш някое старо можеш да го замениш без да сваляш естестнвено това което е на РС-то и да пробваш.

Поздрави!

Сподели другаде

Настолен е нищо не съм опитвал защото не съм от разбиращите о за това пиша в сайта за помощ, но както вече споменах когато се опитам да преинсталирам уин-а (win xp sp3) дори не ми излиза онзи надпис да натисна някои копче за да ми изкара сетъп-а а направо ми изкарва 2 вариянта единия е да си стартирам уиндоуса нормално, а другия за сетъп-а на уина ми изписва онзи надпис "NTLDR is missing". Какво да правя сега с тази програма Херан Боот сд, ако можеш да ми обясниш : )

пп - проблем ли е, ако имам някакво маунтване с даемон тоолс защото четох много теми с много решения или, ако мишката ми е с usb?

Сподели другаде

На мен ми се струва, че въобще не се стига до зареждане от диска. Досега инсталирана ли е Windows от този диск? В BIOS настройките за приоритет за зареждане правилни ли са, т.е. настроена ли е системата да зарежда първо от оптичен носител?
Сподели другаде

С този диск съм преинсталирал да, но не това пц, а друго БИОЦА не съм гледал може ли някакъв линк или нещо с което да видя как трябва да изглежда точно
Сподели другаде

Влез в BIOS, после иди на страница Boot и влез в секция Boot Device Priority. Там настрой първото устройство да е оптичното, а второто да е твърдия диск. Накрая натисни F10 и Enter, за да се запазят промените.
Сподели другаде

Така стана зареди диска сичко добре, но като тръгне да зарежда сетъпа вече ми изписва нещо от сорта на: Setup cannot continue cant find any hard drives make sure they are powered or connected.Не го запомних точно какво пише, но в общи линии е това, че неможе да намери харда и т.н.
Сподели другаде

Настолен е нищо не съм опитвал защото не съм от разбиращите о за това пиша в сайта за помощ, но както вече споменах когато се опитам да преинсталирам уин-а (win xp sp3) дори не ми излиза онзи надпис да натисна някои копче за да ми изкара сетъп-а а направо ми изкарва 2 вариянта единия е да си стартирам уиндоуса нормално, а другия за сетъп-а на уина ми изписва онзи надпис "NTLDR is missing". Какво да правя сега с тази програма Херан Боот сд, ако можеш да ми обясниш : )

пп - проблем ли е, ако имам някакво маунтване с даемон тоолс защото четох много теми с много решения или, ако мишката ми е с usb?

Привет, ами трябваше с това да започнеш, да опишеш какво си пробвал,правил за да може да Ви се даде адекватен отговор. Просто си дръпни Windows XP с вградени в него All SATA драйвери, за да нямаш подобни проблеми и с други компютри.....

С програмата Херан Боот СД, когато ти е настроен биоса да бутва от СД-то и като се запаише тази програма на СД просто го слагаш и буташ от него, вътре има доста неща, но по-важното е дали ще зареди мини Windows XP - по този начин ще се разбере дали захранването е здраво. Ако има проблем с харда, рам паметта..... има програми вградени в него и може да се тества....

Не е проблем,че мишката ти е по usb, проблем щеше да бъде ако клавиатурата ти бе по usb, защото тогава трябва да се влезе в биоса и да се включи тази опция, по подразбиране в биоса на по-старите компютри тази опция е забранена, просто трябва да се пусне.....

Сподели другаде