voffK Публикувано Ноември 30, 2011 Report Share Публикувано Ноември 30, 2011 След като си рестартирах лаптопа днес всички мрежови връзки изчезнаха и не могат да се свържат.С рутер съм.Рутера е свързан с компютъра и предава информацията към лаптопа.И след като дам на една опция ми изписва следното съобщение : "Мрежовата карта не е свързана." Как мога да я свържа ? 1. Рутера е свързан с компютъра, но кое предава информацията към лаптопа- рутера или компютъра? - Предава към лаптопа. 2. Коя точно опция даваш и ти изписва "мрежовата карта не е свързана."? - Безжична мрежова връзка. 3. Тоя лаптоп с коя операционна система е? -Windows7 4. Тоя рутер какъв е? (марка, модел) - TP-LINK Така - направи ли запитване към доставчика си за съдействие? - Не. Как си навързал мрежовото оборудване? - Не съм го вързвал аз.. С каква ОС си? - Windows7 Като се поровичках малко,ето какво намерих : "Мрежовият кабел не е включен правилно или е повреден." "Адаптерът на Безжична мрежова връзка е забранен." - Това без да искам го направих,ако може да ми кажете как да го оправя,защото съм "нов" на Windows7. "Локална връзка Мрежовият кабел е изключен" Как да го включа ? Проблема е,че не мога да се свържа в мрежа с потребителските акаунти,които съм направил.Как мога да го оправя ? Ако се налага ще дам малко повече информация,но мисля че тази е достатъчна.Моля да спешна и бърза помощ.Цял ден съм без интернет.. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Декември 1, 2011 Report Share Публикувано Декември 1, 2011 Отиди в Device Manager, ето тук с картинки са показали хората как точно http://www.techtalkz...indows-7-a.html дай десен бутон на мрежовата карта и дай Enable. Провери дали не е изключена хардуерно-дали безжичната мрежова карта няма някаква клавишна комбинация за включване/изключване или няма копченце, плъзгащо се ключе и тем подобни. Опитай да преинсталираш мрежовите драйвери.За съобщението-Мрежовият кабел е изключен-трябва да включиш LAN кабел към жичната мрежова карта от компютъра към рутера, та това не те касае, ти искаш безжичната връзка да ползваш, значи изпълняваш това, което съм написал по-горе. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост