Jump to content

Търся програми за рязане на песни, БЕЗ прекодиране

Препоръчан пост

Здравейте,

Ще помоля, всеки, който знае програма за рязане на песни без прекодиране, да я сподели тук. Запознат съм с Free Audio Dub и mp3DirectCut. Има ли други подобни програми?

Сподели другаде

Здравейте,

Ще помоля, всеки, който знае програма за рязане на песни без прекодиране, да я сподели тук. Запознат съм с Free Audio Dub и mp3DirectCut. Има ли други подобни програми?

Какъв е проблемът да се използва mp3DirectCut?

Audacity работи с WAV и няма как да се избегне прекодиране.

Сподели другаде

@Night_Raven,

Няма проблем, но тя поддържа само .mp3, а на мен ми трябва програма, която да поддържа и .flac. Причината да не пиша, че искам да го поддържа е, че ми се струва много вероятно да няма такава програма. И понеже всяка от изброените дотук има недостатъци, исках да проверя всички и да избера тази, която се доближава максимално до това, което искам. Т.е. - трябва ми програма, която да поддържа повече формати и да цепи песните максимално точно. Mp3DirectCut работи само с .mp3, а Free Audio Dub не цепи песните достатъчно точно. Общ недостатък е, че и двете не поддържат .flac.

Мисля, че тук е моментът да те попитам - защо mp3DirectCut вместо Free Audio Dub?

Сподели другаде

Не каза, че става въпрос за lossless. Тогава мисля, че ще трябва прекодиране, защото не знам за инструмент за директно рязане на FLAC. В такъв случай предложението на stanilabg е доста удачно, защото програмата има вградена поддръжка на FLAC. А и не разбирам защо държиш да е без прекодиране.

Колкото до mp3DirectCut и Free Audio Dub, просто не съм чувал за втората.

Сподели другаде

@Night_Raven,

Ще ми обясниш ли по-подробно за тази вградена поддръжка на .flac? Програмата си работи нормално с формата, но защо не е споменато нищо в сайта й?

По принцип искам да е без прекодиране, защото по този начин няма да изгубя качество, но щом може да се експортва като WAV - няма проблем.

Сподели другаде

Какво има за обясняване? Програмата може да отваря FLAC файлове и да създава директно такива.

Прекодирането води до загуба на качество само ако се компресира в lossy формат - MP3, WMA, MPC, AAC/M4A, OGG и др. В твоя случай става въпрос за lossless формат, при който няма загуби на качество. Това е цялата идея на lossless форматите.

Сподели другаде