Jump to content

проблем при прейнсталация на вин7

doktor_haus

Препоръчан пост

така,проблема ми е следният,при опит за инсталиране на виндовс 7 сп1 на компа ми се появява тази грешка смених,двдто,смених рама,смених кабела лентовия,все същата грешка си дава,дъното е асрок агп 8х сата нещо си,1гб рам,post-12359-0-33404200-1322591125_thumb.jpgpost-12359-0-00690200-1322591127_thumb.jpg
Сподели другаде

Под "DVD" имате в предвид оптичния носител или самото устройство, свързано към системата?

Опитвали ли сте да запишете въпросния ISO файл наново, върху различен носител или на различна скорост?

Сподели другаде

така,проблема ми е следният,при опит за инсталиране на виндовс 7 сп1 на компа ми се появява тази грешка смених,двдто,смених рама,смених кабела лентовия,все същата грешка си дава,дъното е асрок агп 8х сата нещо си,1гб рам,post-12359-0-33404200-1322591125_thumb.jpgpost-12359-0-00690200-1322591127_thumb.jpg

Привет съгражданино! Първо се научи,че всяко изречение започва с главна буква и не ни излагай така. Пиши се Windows- а не виндовс. А, смени ли исталациония ДВД диск,да пробваш с дург? С това дъно асрок, и толкова малко рам памет,да инсталваш Windows7 - е меко казано лаично, не,че няма да върви,но на такъв компютър не бих сложил Windows7. Ако предоставиш по подробно инфо отностно компютъра,може да получиш далеч по адекватни отговори от този.

Сподели другаде

смених и диска и оптичното устройство,рам памета,оптичния кабел от двд четеца към хард диска и прочие,рама е 1гб за сега има още една платка която е също 1гб но проблема си остава същия,не вярвам да е от диска,защото преди има няма 2 часа с него прейнсталирах друг комп и нямаше тези проблеми

послепис: със вин хп пак дава някаква грешка за някъкъв файл,при положение че и те са работещи и съм прейнсталирвал днес със тях

Сподели другаде

А, защо не сложиш двете плочки рам памет? Проблема ти е хардуерен заменяй и пробвай на принципа проба грешка, няма друг начин. Оптичните устройства които си плозвал, нови ли са , или стари?

Може да опиташ през флашка да го инсталираш, разбира се ако компютъра ти, най вече в биоса е налична тази възможност....

Сподели другаде

налична е опция само през лан карта да се боотва,но до сега не съм го правил,слагах вече 3 4 плочки рам който имам от другите ми компове,резултат се един и същт,компа стига до формат със 7цата,форматира дяла и пак дава същата грешка,вече почвам да си мисля че хард диска е заминал....,проблема е че компа не е мой и за това най ми е зор по некъв начин да го накарам да тръгне
Сподели другаде

Направи следното и би трябвало да го излъжеш с форматирането и инсталацията да тръгне - свали си Hiren's Boot-miniWindows XP-Disk Management-Format/на въпросния дял/ и след това подкарай инсталацията на Windows 7 като по време на инсталацията прескачаш форматиране на дяла и даваш директна инсталация.Дано при теб се получи по този начин.Иначе с HD Tune може да видиш дали има лоши сектори на харда и ако има ще е наистина проблем.Успех.
Сподели другаде

Ми най вероятно е харда да, заменяш и тестваш видеокартата вградена ли е? Ако е вградена може да я замениш а вградената да забраниш от биоса. Аз бих забранил и ланкартата от биоса, пробваш всичко докъто стане.
Сподели другаде

По какъв начин са свързани хардуерните компоненти към системата - в частност твърдия диск и оптичното устройство?

Ако устройствата са свързани към дънната платка чрез един и същ IDE cable, се уверете, че твърдият диск работи в режим master, а оптичното устройство в режим slave.

Сподели другаде