danina Публикувано Юли 13, 2006 Author Report Share Публикувано Юли 13, 2006 СатленкаТова какво е? Би ли споделил?За женския отбор- САДА ЧАВАЛ от Индийската кухня.За да не кажете, че си измислям ето продуктите:1 ч.ч. остър ориз1 ч.ч. вода1 ч.л. сол2 с.л. маслоИ приготвянето: Оризът се мие в много вода и се отцежда. Завира в 1 ч.ч. вода, солта и маслото. Похлупва се и на съвсем слаб огън се оставя до поемане на водата.Абе хич не ми звучи добре, ама нали е със С. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
KORTESS Публикувано Юли 14, 2006 Report Share Публикувано Юли 14, 2006 (Редактиран) Това какво е? Би ли споделил? Сатленката е вид наденица, може да се консомира сурова, на скара, гозби и т.н. Саламка - тестяна закуска Редактиран Юли 14, 2006 от KORTESS Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
danina Публикувано Юли 14, 2006 Author Report Share Публикувано Юли 14, 2006 Е, KORTESS тъкмо потривах доволно ръце, че сме победили и ти разби мечтите ми. Само 1 час ни делеше от победата. Ама не сме се отказали. Борбата продължава.За дамите- СОЕВО СИРЕНЕ СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ от Китайската кухня.Ако знаета какво гадост е соевото сирене, наречено още ТОФУ, ама добре, че е то та да излезем от положение.Мъже, вие сте! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
KORTESS Публикувано Юли 14, 2006 Report Share Публикувано Юли 14, 2006 Бях сигорен, че целия дамски отбор е затаил дъх, и с надежда сте чакали да направите мексиканска вълна и да запалите факлите на победата, но.... За мъжкият тим - Стек със сос кетчуп Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gala Публикувано Юли 15, 2006 Report Share Публикувано Юли 15, 2006 Снежанка Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
MrGreeny Публикувано Юли 15, 2006 Report Share Публикувано Юли 15, 2006 (Редактиран) Я и аз да се включа :-) Суфганиот (Еврейска кухня) Продукти 500 гр брашно тип 500200 мл олио330 гр захар1/2 пак. бакпулвер1/4 пак. канела на прах1/2 ч.л. лимонтузу рецепта Приготвяне1.Половин чаена чаша вода и олиото се слагат на огъня да заврат2.Прибавя се брашното с бакпулвера като се разбърква постоянно3.Размесва се меко тесто, от което се оформят 25 топчици4.Всяка топчица се разточва на кръгче, върху което се поставя от плънката, направена чрез смесване на смлените орехи, 100 гр захар и канелата5.Завива се на кифличка, прищипва се от двата края и се извива на полумесец6.Пекат се в силна фурна и се заливат в захарен сироп, приготвен от една чаена чаша вода, 230 гр захар и лимонтузуто. Тип: десерти, сладкишиВид кухня: пълно вегетарианство Редактиран Юли 15, 2006 от MrGreeny Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Dark`Elf Публикувано Юли 15, 2006 Report Share Публикувано Юли 15, 2006 Ето ново ястия от женската част. Мисля, че не е казвано до сега. Спирали. А за да не кажете, че няма такова нещо....ето рецептата За блата: 2 яйца, 250 г кисело мляко, 150 г захар, 100 мл олио, 1 пакетче амонячна сода, щипка сол, ванилия, 700 г брашно, малко смлени орехи. За крема: 125 г краве масло, 2 яйца, 1/2 л прясно мляко, 120 г пудра захар, 80 г брашно, ванилия.На блата: Яйцата се разбиват със захарта до побеляване. Прибавят се киселото мляко, олиото, амонячната сода (разтворена с малко оцет), солта, ванилията и брашното. Всичко се разбърква и се замесва тесто. Правят се 2-3 топки. Всяка една се разточва на кора с дебелина 1/2 см и се режат ленти с широчина 2 см и дължина 15 см. Лентите се навиват на фунийки, направени от алуминиево фолио (може от капачките на буркани за кисело мляко), намазани с масло и посипани с брашно. Изпичат се в тава, намазана с масло и посипана с брашно в умерена фурна. След това се вадят от формичките и се овалват в пудра захар. Пълнят се с крем. На крема: Маслото се разбива със захарта. Прибавят се яйцата. Млякото се сварява с брашното и след като изстине, се прибавят към маслото. Прибавя се ванилията. Фунийките се пълнят с крем и , отгоре се поръсват със смлени орехи. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
MrGreeny Публикувано Юли 15, 2006 Report Share Публикувано Юли 15, 2006 СтроцапретиТова са вид паста. Строцапрети ("които задавят свещеници") Наречени са така, защото според преданието някакъв лаком поп се задавил с тях Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gala Публикувано Юли 15, 2006 Report Share Публикувано Юли 15, 2006 Сладолед Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
MrGreeny Публикувано Юли 15, 2006 Report Share Публикувано Юли 15, 2006 (Редактиран) СладоледЯдец! http://www.softvisia.com/forums/index.php?...findpost&p=8828 Редактиран Юли 15, 2006 от MrGreeny Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gala Публикувано Юли 15, 2006 Report Share Публикувано Юли 15, 2006 (Редактиран) О.К. Виновна. Но, в своя защита ще кажа ,че не ми работи търсачката ,а ,честно, не ми се четеше от начало. Редактиран Юли 15, 2006 от gala Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
MrGreeny Публикувано Юли 15, 2006 Report Share Публикувано Юли 15, 2006 И при мен не бачка. Ползвам тази на браузера :-) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
danina Публикувано Юли 16, 2006 Author Report Share Публикувано Юли 16, 2006 СтроцапретиТова са вид паста.И така! Благодарение на MrGreeny, който вчера в 14:47 е дал последния отговор за мъжката част с прискърбие съобщавам на дамите, че в тази безмилостна кулинарна битка победители са кавалерите!Честито. Вие сте на ход да пуснете новата буквичка и категория, а аз :'( Точките ще ги слагам в първия пост по темата. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
benzinn Публикувано Юли 17, 2006 Report Share Публикувано Юли 17, 2006 Хах, супер... кой сега е номер еднооооо Хайде аз ще дам следващата категория и буква. Категория: РАСТЕНИЯ Буква: М Предполагам, че няма да е толкова голяма тази категория Пиша и първото РАСТЕНИЕ с М: Момина сълза Ред е на дамите... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Dark`Elf Публикувано Юли 17, 2006 Report Share Публикувано Юли 17, 2006 минзухар Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.