deyan Публикувано Август 27, 2006 Report Share Публикувано Август 27, 2006 Дани с пола е започнала тази игра! Дори е казана от теб! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
danina Публикувано Август 27, 2006 Author Report Share Публикувано Август 27, 2006 Дани с пола е започнала тази игра! Дори е казана от теб! Леле Деянски! Как не съм видяла? Сори! За дамите:ПОТУРИ потури – Мъжки широки панталони( мнооооого свободни), ушити от терзия (шивач) от домашно изтъкан плътен вълнен плат. Потурите нямат гайки за нанизване на колан и затова се е налагало да се пристягат с навит около кръста вълнен пояс(обикновено червен на цвят), който от своя страна е изпълнявал ролята на джобовете, тъй като потурите не са имали джобове. Стандартни разцветки: черни и всички нюанси на кафявото. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
KORTESS Публикувано Август 27, 2006 Report Share Публикувано Август 27, 2006 ПАРТЕНКИ Използвани са най вече от войници в нашите казарми. Това са парчета плат които се овиват около краката и се използват вместо чорапи. Вършат чудесна работа против изпотяване на краката и респективно гъбични инфекции. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
danina Публикувано Август 27, 2006 Author Report Share Публикувано Август 27, 2006 ПАРТЕНКИ Използвани са най вече от войници в нашите казарми. Това са парчета плат които се овиват около краката и се използват вместо чорапи. Вършат чудесна работа против изпотяване на краката и респективно гъбични инфекции. Мисля, че партенките не влизат в категорията дрехи приятелю! Ако не си съгласен, обори ме, а ако си дай друга дума. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
deyan Публикувано Август 27, 2006 Report Share Публикувано Август 27, 2006 Партенката е дреха, калкото и пончото, и пантофите, и шапката дори! Щом е нещо, което е върху тялото, то е дреха! Ти как би се почувствала ако отидеш на бал и те накарат да си свалиш обувките? Нали са част от тоалета! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dimd Публикувано Август 27, 2006 Report Share Публикувано Август 27, 2006 Да,партенките са вид дреха-носил съм два-три пъти в казармата,и сутрин в 5,30 часа,обличането ставаше за норматив-обличане-3 минути и строй на плаца !Е,в това обличане,влизаше и т.н. партенка !1985 година,вече миришеше на "комунизъм финиш",и си позволявахме,да обуваме чорапи,вместо партенки,но,принципно,един гол човек се облича,така,че...за мен това е облекло ! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
danina Публикувано Август 27, 2006 Author Report Share Публикувано Август 27, 2006 Партенката е дреха, калкото и пончото, и пантофите, и шапката дори! Щом е нещо, което е върху тялото, то е дреха! Ти как би се почувствала ако отидеш на бал и те накарат да си свалиш обувките? Нали са част от тоалета! Оки! Съгласна съм, но само за партенките! Извинете, но незнам защо при тази дума в съзнанието ми изникна образа на стелка и затова реагирах. После се сетих за партенките и съм съгласна с вас! А за пантофите и шапката не съм съгласна Деянски. Дрехата се облича. То по тази логика трябва и обувките да са дрехи, а те не са.А иначе за бала- ако ме канят, ще ме изтърпят с обувки. За дамите- ПАЛТО НА ЕДНО ЧЕРНО ПАЛТО Гергана Атанасова Черноснежната съвест на зимата грохна – тихо спомени ръси пред мойта врата. Не отварям - нали съм самотна – бягам от хора със снежни лица. И обръщам наопаки всичките дрехи, а от прашните ръбове хукват конци, снежни кръпки се ръсват, потръпват пред мене, а палтото виновно мълчи. Лудо влюбено в късната зима неведнъж ме притискаше с черна снага. /Под палтото не можеш дори да изпискаш – всички го мислят за къс топлина./ Плаках хиляди пъти за летните рокли, а палтото за снежна милувка мечта. Не разбирах защо е все мокра непокорната черна яка. Някой тихо, бездомно подсмърчал край нея. Някой яростно вплитал е снежна ръка. А сега уморена от спомени сякаш, Лъха на своята зима и тя. Тежките копчета мрачно ме търсят и ревниво се взират в тялото пак: обещават ми топла милувка - цяла зима чакана, ала със страх. Но от нашата обич май нищо не стана ? Мойто черно палто ме напуска през сън – пазех плътта си за пролетта, а палтото все ме дърпаше вън. Черноснежната съвест се стича по покрива. Онзи някой пред мойта врата си отива. Взехме си сбогом със черното палто - пак съм сама, но неснежно красива. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bat-stan Публикувано Август 28, 2006 Report Share Публикувано Август 28, 2006 за мъжете - ПЕНЬОАР-------------------------------------------------------------------Музата - безделник Разпознавам понеделницитепо простимия,оранжев цвятна музата-безделник - загърната в пеньоарна точки и надежди.Лъжи-скиталцишарят по кълботона небрежното й плетиво,а чернооката звезда,подпряла гръб в балкона й,дописва нещо -упътване за вдъхновениеили пък карта за приложна самота. Ах, раменете йсе свършват от търпение... Търпението зачертава с кръстчеполюсите тишинаи музата-безделник –по найлонови чорапи,рошава, без настроение,отмества гозбата от огъня -реди вечеря за поетакато една обикновена въпросителна жена. hulite.net Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Shak Публикувано Август 29, 2006 Report Share Публикувано Август 29, 2006 Май пак печелим , а? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
danina Публикувано Август 29, 2006 Author Report Share Публикувано Август 29, 2006 Май пак печелим , а? Да! Честито!Хайде давайте следваща категория и буква! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
danina Публикувано Февруари 2, 2007 Author Report Share Публикувано Февруари 2, 2007 Щом мъжете спят, дамите ще кажат. Следваща буква Р, категория Книги.За дамите- " Разораната целина"- Михаил Шолохов Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vesodimov Публикувано Август 14, 2007 Report Share Публикувано Август 14, 2007 " Робинзон Крузо" - Даниел Дефо Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
666666 Публикувано Август 16, 2007 Report Share Публикувано Август 16, 2007 "РАЗУМ И ЧУВСТВА-ДЖЕЙН ОСТИН Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
yvsot Публикувано Август 18, 2007 Report Share Публикувано Август 18, 2007 "РЕЗЕРВАТЪТ НА ТАЛАСЪМИТЕ" - КЛИФЪРД САЙМЪК /за дамите/ Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
deyan Публикувано Август 19, 2007 Report Share Публикувано Август 19, 2007 Сиси - за дамите, yvsot - за дамите...ами пак наред са ...дамите... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост