Neuton Gimic Публикувано Март 13, 2006 Report Share Публикувано Март 13, 2006 Имам следния проблем:Имам стар лаптоп, на който има качена Win95. Лаптопът няма CD-ROM. Размерът на хард-а е 4GB и е само с 1 partition. Идеята ми е да кача Win98, поради което изтеглих инсталационния архив и направих мрежа между моя PC и лаптопа, за да прехвърля копието. При стартирането на Setup обаче, Windows-a ми пропищява, че трябва да използвам версия за upgrade, а не за чиста инсталация. Тъя като обаче аз държа на чиста инсталация, следва да изтрия тотално Win95 и да инсталирам Win98. Единствения начин, за да затрия Win95 е да форматирам хард-а, но тъй като нямам 2 партишъна, това означава, че ще забърша и инсталационното копие на Win98. Не мога да пусна fdisk под DOS и да нацепя хард-а, защото имам инсталирана операционна система и тотално всичко ще се оплеска.Та въпроса ми е, според вас кое е по-удачно:1. Да форматирам изцяло харда и след това да се мъча да направя мрежа под DOS, за да прехвърля инсталационното копие.2. Да използвам досовсикя вариант на Norton Commander, за да затрия под DOS всичко де що има в директорията на Win95 (и останалите файлове) и да се пробвам да направя инсталация3. Да ми препоръчате програма за правене на Partition под Win95 Поздрави, ваш Neuton Gimic Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Slammer Публикувано Март 13, 2006 Report Share Публикувано Март 13, 2006 точка 2 е най-лесна за изпълнение. Успех! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tragedy Публикувано Март 13, 2006 Report Share Публикувано Март 13, 2006 Вече не помня да съм правил подобни гимнастики, но намерих няколко решения на твоят проблем. Най-лесното е да стартираш инсталацията, без да ти проверява за предишни версии на Windows. Това става като напишеш името на стартиращият файл (setup.exe) заедно с параметъра /NTLDR. Подробно описание можеш да откриеш в този сайт. Другият вариант е да изтеглиш някоя от програмите от тази страница, които трябва да са съвместими с Windows 95. Относно препоръчаният ти вариант 2 - само трябва да не си заредил Windows когато изтриваш файловете по диска. Аз бих заредил само командният промпт, без нищо останало и тогава бих затрил всичко (знаеш как, аз съм го правил този вариант и става). Ето и малко информация от Майкрософт - How to install Windows 98: helpful tips and suggestions Успех и пиши какво е станало. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Neuton Gimic Публикувано Март 13, 2006 Author Report Share Публикувано Март 13, 2006 Най-лесното е да стартираш инсталацията, без да ти проверява за предишни версии на Windows. Аз бих заредил само командният промпт, без нищо останало и тогава бих затрил всичко (знаеш как, аз съм го правил този вариант и става). Мисля да пробвам първо със съвета на Tragedy да подтисна проверката на версията, вярно че имаше и такъв трик. Със сигурност ще използвам команд промпт, затова и съм написал досовската версия на Norton. Някой случайно да има линк под ръка за доброто старо NC или да почвам да се ровя? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tragedy Публикувано Март 13, 2006 Report Share Публикувано Март 13, 2006 (Редактиран) Със сигурност ще използвам команд промпт, затова и съм написал досовската версия на Norton. Някой случайно да има линк под ръка за доброто старо NC или да почвам да се ровя?Ще ти я кача довечера (patience my young paduan ) Ето и обещаната програмка (ползвам съм я десетки пъти именно за тази цел) - Norton Commander. И един бонус за търпението (страхотно е човек да пази старите си програми) - PQMagic 3.0 (съвместима с Windows 95) Редактиран Март 14, 2006 от Tragedy Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост