Dangers Публикувано Ноември 29, 2011 Author Report Share Публикувано Ноември 29, 2011 Пастата я сменях преди време, лесно ще я сменя пак, но не зная дали ще се оправи от това. След 2-3 дни като се прибера ще му сменя пастата.В крайна сметка подмених всяка една част от конфигурацията с друга (за проба), освен дъното и процесора. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
VIS Публикувано Ноември 30, 2011 Report Share Публикувано Ноември 30, 2011 Ами явно проблема е едно от 2те, но най-вероятно процесора. И аз съм се натъквал на такъв проблем с прегряване веднага след пускане (предимно на лаптопи HP), но е възможно самата паста да не си изпълнява функциите вече или вентилатора да се е повредил и да прегрява и да се включва защитата. Щом е стар компютъра прегледай за надути кондензатори по дъното, ако искаш и в захранването. Не мисля, че те биха предизвикали този проблем, но да знаеш поне, че всичко е наред с тях. Няколко въпроса, за ситуацията, че не успях да разбера някои неща:Аз само не успях да разбера, значи пускаш компа и изобщо не зарежда ОС-то или си го зарежда нормално първия път, но след гасене втория път неще да тръгне ?Или изобщо не иска да зареди никакво ОС, винаги се гаси преди да се зареди ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Dangers Публикувано Ноември 30, 2011 Author Report Share Публикувано Ноември 30, 2011 Значи преинсталирам ОС и стигам до положението на всеки нов ХР, дето няма и иконки на десктопа. Инсталирам си драйвъри и т.н. Рестартирам компютъра и си работи без проблем. Гася го и го пускам почти веднага след това и стига до черния екран когато започва да зарежда ХР, стои 1-2 секунди на него и се гаси сам. Пак пускам и ми изкарва грешката че е имало прегряване в предишното стартиране, цъкам F1 за да продължи, пак стига до зареждането на уиндоус и се гаси. Отново преинсталирам независимо с ХР или 7-ца и пак си работи, докато не го изключа. Веднъж пробвах да инсталирам и Linux, но още в началото на инсталацията компа се угаси. Възможно ли е термодатчика на процесора, понеже не работи и да дава някаква лъжлива информация. Онзи ден, когато последно ръчках по комп-а успях с малко повече постоянство да го накарам да си зареди уиндоуса без да го преинсталирам...шанс.Ще видя какво ще стане като сменя пастата, ако не се оправи ще помоля човека от който го купих за друго дъно за проба.Междо другото това ми е второ дъно на този комп. Първото изгоря някак си. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Lokoto Публикувано Ноември 30, 2011 Report Share Публикувано Ноември 30, 2011 Извинявай, че се намесвам, но какво ти е захранването? Марка, модел?Щом имаш проблеми с дъната, една от причините е, вероятно, неизправен захранващ блок. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Dangers Публикувано Ноември 30, 2011 Author Report Share Публикувано Ноември 30, 2011 Не знам какво е, но на него нищо не пише. Преди време старото ми захранване изгоря, смених го. След време и дъното се "спъна". Ако си спомням добре тогава проблема беше, че при старт, теста който прави всяко едно захранване при стартиране, дали е съвместимо и годно да захрани конкретната конфигурация не минаваше успешно. Power бутона на компютъра светеше жълто (когато всичко е наред си свети зелено) и компютъра не тръгваше, вентилаторите работят на минимални обороти и нищо не става. Тази теория си е моя, съставена върху горе описаните симтоми, майстора само каза че ми е сменил дъното (даде си ми и старото). От 2.5-3 години съм с това захранване, а с дъното от малко по-малко. Според мен проблема не е в токовете. Често при зареждане на някоя игра вентилатора на процесора въртеше на максимални обороти. Това беше и причината да сменя пастата, но ефект нямаше и го счетох за нормално. Сега ако си подкарам конфигурацията я очаква извратен проект на тема охлаждане... ще се постарая с 2-3 вентилатора да не претоварвам захранването . Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Dangers Публикувано Декември 3, 2011 Author Report Share Публикувано Декември 3, 2011 Сега смених пастата на процесора, както и тази на чипсета... ефект няма. А подути кондензатори няма обаче голяма част от тях имат корозия в горната част. Вероятно ще трябва да пробвам с друго дъно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Lokoto Публикувано Декември 4, 2011 Report Share Публикувано Декември 4, 2011 В началото спомена за проблем с батерията. Подмени ли я с нова? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Dangers Публикувано Декември 4, 2011 Author Report Share Публикувано Декември 4, 2011 Не съм, предположихме че е малка вероятноста да е от нея. Утре ще отида при човека който ми продаде компютъра, той има по-богат опит от мен и сигурно ще му оставя компютъра той да се мъчи малко, ако не ми даде дъно аз да си се мъча . Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Lokoto Публикувано Декември 4, 2011 Report Share Публикувано Декември 4, 2011 Никак не е малка вероятността проблема да е от батерията. Прочитайки всичко което си описал и обяснил до момента, мисля, че 90% причината е в батерията. Май ще се разминеш само с 1,50 лв... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Dangers Публикувано Декември 4, 2011 Author Report Share Публикувано Декември 4, 2011 Дано да си прав! Утре ще разберем! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Dangers Публикувано Декември 5, 2011 Author Report Share Публикувано Декември 5, 2011 Добрем.. егаси случая.. Излизам днес с колата и взех компютъра, купих батерия и отидох в един склад и там пробно пуснах компютъра. Зареди без абсолютно никакви проблеми цели 2 пъти. Прибирам се в нас и проблема пак се появи. Размених захранващите кабели на монитора и компютъра и пак си е същото. Вече не знам къде може да е проблема. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Lokoto Публикувано Декември 5, 2011 Report Share Публикувано Декември 5, 2011 А батерията смени ли я? Или още я държиш в ръката? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Dangers Публикувано Декември 5, 2011 Author Report Share Публикувано Декември 5, 2011 Изразих се малко неточно, да с новата батерия беше при включването в склада и аз си помислих че вече е решен проблема, прибрах се у дома и разбрах че не е. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Dangers Публикувано Декември 5, 2011 Author Report Share Публикувано Декември 5, 2011 http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20061209050418AAc2rYE Ето една тема с абсолютно същия проблем. С простите си знания по чужди езици прочетох като евентуални проблеми: замърсяване, изпускане, пак замърсяване и т.н. Как може кмпютъра да е загрял щом е стоял изключен с часове... в последния коментар видях че има опция да се изключи автоматичното гасене при грешка, само да го подкарам и ще я изключа. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Dangers Публикувано Декември 5, 2011 Author Report Share Публикувано Декември 5, 2011 С repair на ОС го подкарах и махнах съответната отметка. Мисля че какъвто и да е проблема за 1-2 часа седмично няма да създава главоболия. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост