barca_b0y Публикувано Ноември 26, 2011 Report Share Публикувано Ноември 26, 2011 Здравейте,Трябва ми програма за прогноза на времето. Искам да има седмична прогноза, както и в реално време, да поддържа България, да работи с градуси Целзий и по възможност да е безплатна. За момента съм се спрял на WeatherEye, но е малко тромава, а и рекламите й ме дразнят. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
s.feradov Публикувано Ноември 26, 2011 Report Share Публикувано Ноември 26, 2011 Мисля, че Weather Watcher е добър избор за подобен софтуер. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
abracadabra Публикувано Ноември 26, 2011 Report Share Публикувано Ноември 26, 2011 http://www.wunderground.com -това е сайт,и май че се използва и от летището в София. Готин е, и има и за София и за цяла България, и прогнози, а и дават атмосферното налягане (което е много рядко). Виж го. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
barca_b0y Публикувано Ноември 26, 2011 Author Report Share Публикувано Ноември 26, 2011 @s.feradov,Вероятно е така, но програмата е платена, а на мен ми трябва нещо безплатно. Не знам защо в каталога на сайта е написано, че е Freeware.@abracadabra,Мисля, че бях достатъчно ясен, но все пак ще повторя, че искам програма, а не сайт. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
s.feradov Публикувано Ноември 26, 2011 Report Share Публикувано Ноември 26, 2011 Да не би да търсите Weather Watcher Live, тъй като това е платен софтуер. Последния път, когато използвах Weather Watcher, програмата беше безплатна. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
barca_b0y Публикувано Ноември 26, 2011 Author Report Share Публикувано Ноември 26, 2011 @s.feradov,Ами, в каталога на сайта за официален сайт на програма е посочен този на Weather Watcher Live. В такъв случай, грешката е в линка, а не в лиценза. Weather Watcher (безплатната) ми изглежда надеждна програма, но ще изчакам за още предложения. Благодаря. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tragedy Публикувано Ноември 26, 2011 Report Share Публикувано Ноември 26, 2011 Задължително ли е да е програма или може да е приставка към Firefox или към Windows? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
barca_b0y Публикувано Ноември 26, 2011 Author Report Share Публикувано Ноември 26, 2011 @Tragedy,Може и да е разширение за браузър. В момента ползвам FireFox, но мисля на следващата преинсталация да започна да използвам Opera. Нямам нищо против да е "притурка" за десктопа (мисля, че това имаш предвид), но идеята ми е програмата да не работи постоянно. Т.е., когато искам да видя прогнозата, да я включа, да видя прогнозата и пак да я изключа. Както разбираш, това става за секунди и не ме интересува какви ресурси заема, но ако ще работи постоянно, трябва да заема малко ресурси.P.S. Вградената в Windows притурка не ми работи (не намира регионът, който искам). Пак повтарям, че не е желателно програмата да работи постоянно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
leon70 Публикувано Ноември 26, 2011 Report Share Публикувано Ноември 26, 2011 От 2 години и половина ползвам WeatherMate 3.4 и съм много доволен от тази програма и не бих я заменил за никоя друга - според мене е най-добрата безплатна.Със здраве!Може да си я изтеглиш от тука - http://download.cnet.com/WeatherMate/3000-18555_4-11123732.html Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
barca_b0y Публикувано Ноември 26, 2011 Author Report Share Публикувано Ноември 26, 2011 @leon70,Благодаря.P.S. Все още чакам предложения. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tragedy Публикувано Ноември 26, 2011 Report Share Публикувано Ноември 26, 2011 Има доста добавки за Firefox за показване на времето - само трябва да потърсиш за Weather сред Add-on-ите. Аз лично ползвах Forecastfox и бях доста доволен, защото имаше немалко градове и показваше удобно времето и прогнозата. Относно добавката за Windows - да, имах в предвид Sidebar-а, който не е крайно лош. Не знам какво ти е мнението за sidebar-овете като цяло, но според мен са удачни, защото изпълняват и други функции, освен да показват времето (функции, които може да са ти полезни). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dimi073 Публикувано Ноември 26, 2011 Report Share Публикувано Ноември 26, 2011 Мисля че това ще ти хареса- http://www.htchome.org/bg/ Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
barca_b0y Публикувано Ноември 27, 2011 Author Report Share Публикувано Ноември 27, 2011 @dimi073,Не ми допада особено, но все пак благодаря. Дотук изборът е между Weather Watcher, WeatherMate и WeatherEye (тази, с която бях преди да пусна дискусията). Ще използвам всички известно време и ще избера някоя. Благодаря на всички, които взеха участие в темата. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Lautrec Публикувано Декември 11, 2011 Report Share Публикувано Декември 11, 2011 До колкото разбирам вече е без значение, и все пак Yo Window. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
as9993 Публикувано Декември 11, 2011 Report Share Публикувано Декември 11, 2011 Аз също препоръчвам YoWindow, понеже е с изключително красив интерфейс, а и има градове и села в България, които в никоя друга програма не съм видял. Аз я ползвам, като разширение за Chrome от магазина Chrome Web Store (безплатна е). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост