Flyer Публикувано Ноември 22, 2011 Report Share Публикувано Ноември 22, 2011 Здравейте.Разполагам с бюджет от 100лв. с които искам да закупя колонки + буфер за лаптоп. Ще ги използвам само за музика (хаос предимно). Не държа да са много мощни, а да имат чист звук. Не разбирам от озвучителни системи и за това приемам съвети и препоръки от всякакво естество. Благодаря. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 22, 2011 Report Share Публикувано Ноември 22, 2011 За толкова пари няма как да очакваш кой знае какво.Една от най-известните и лесно откриваеми марки у нас е Logitech. Те никога не са били нещо особено, дори и във високия клас, но не са били и лоши, така че си струва да им се обърне внимание. В момента в този бюджет се намират моделите Z313 и Z323, от които вторият трябва да е по-добър. Има и по-стари модели, които ми се струва, че всъщност бяха малко по-кадърни, но надали ще се намират вече. Това бяха X-230 и X-240.Друга доста известна марка по принцип е Creative, но техните колони се намират доста по-трудно в момента, ако не се лъжа. Inspire T3130 трябва да отговоря на бюджета ти. Или евентуално някой друг модел от серията - Inspire T3xxx. Като цяло винаги съм считал колоните на Creative за по-добри от тези на Logitech, независимо от ценовия клас.Друга марка, която най-вероятно ще заслужава внимание, е Microlab. Не съм им чувал продуктите, но от малкото информация, която намерих, би трябвало да са поне също толкова добри колкото Logitech, ако не и по-добри.Бих предложил също и SPEEDLINK, които са ме изненадвали с доста приличен звук за парите си. За жалост обаче не знам колко лесно ще ги намериш. Имай предвид обаче, че най-правилният начин да избереш колони е да ги чуеш. Ако имаш възможност да чуеш даден комплект колони на живо, направи го. Техническите данни са преувеличени и/или недостатъчни, а мненията на хората са субективни. Ти ще слушаш музика на тях, така че е редно ти да ги чуеш, преди да ги купиш. P.S.: пише се "хаус", не "хаос". Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Flyer Публикувано Ноември 23, 2011 Author Report Share Публикувано Ноември 23, 2011 Благодаря много за изчерпателния отговор! Аз лично предпочитам Microlab, защото вече съм ги чувал и ми харесва звученето им, но тези модели които искам ги няма.Много добри отзиви прочетох и за Microlab fc-330, който го има на пазара. P.S.: Благодаря и за поправката, винаги съм се възхищавал на правописа ти. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост