Jump to content

Имам проблем с ТВ ТУНЕР или софтуер незнам точно

Препоръчан пост

Здравейте форумци имам въпрос за тв тунер.Имам Sony Vaio VGC-VA1 Workstation се води пс и монитор в едно има вграден тв тунер няма изходи само входове включително и за кабелна.Въпроса ми може ли някои дам и помогне да си свържа да си гледам тв на него и да си записвам къде ли не попитах никои незнае във вас ми е надеждата.
Сподели другаде

Привет, явно начина по който питаше не е адекватен. По прицип може да включеш кабелната си телевизия в тунера и да си гледаш и записваш на воля. Но трябва да знаеш какъв е ТВ тунера да му инсталираш нужния драйвер. След това трябва да си избереш програма с която да настроиш каналите, за да можеш да гледаш и записваш.Една от най добрите програми за тази цел е FLY 2000 TV

http://auzol.narod.ru/index_e.html

Сподели другаде

Така свързах си кабелната към твто и от там с 3 към 3 жълт червен и бял от тв оут към компа квото гледам на тв това и на компа записва се видео без звук и с отвратително качество някви идеи да го оправя
Сподели другаде

Привет, мисля,че трябва да се научиш да се изразяваш по-добре за да получиш адекватна помощ. Така както описваш нещата трябва да хвърлям боб за да гадая какво всъщност правиш или си направил. Програмата има доста финни настройки има и добри обяснения тук в този форум.
Сподели другаде

• 4 months later...

Скъпи ли са тези ТВ-тунери? Нещо секън хенд?

Преди да се хвърлиш на нещо "секънд хенд", каквото със сигурност ще намериш за (и под) десетина лева - попитай чичко ти гооогле или друг негов роднина с ключови думи от сорта "проблем с тунер", "драйвер за тунер", "софтуер за тунер", "настройки-Албания", "няма звук... няма образ", "не тръгва под win7" и т.н.

Със сигурност ще останеш учуден от броя на резултатите от подобни търсения...

А що се касае до въпроса - качествен ТВ тунер в комбинация с добър софтуер дори на ЦРТ монитор със сигурност е по-добро решение от някои "прИмоционални" оферти по мол-овете... които неизвестно (?) защо напоследък бълват аналогови ТВ-та и дори "плазми", които обаче нямат нищо общо с DVB-T/MPEG-4...

btw ако не ти се хвърлят излишни пари - хвърли едно око по темите "цифровизация", "безплатна телевизия", "мултиплекси" - до септември 2013 не остава много време :newpaper:

Сподели другаде

Да, прав си. Ако цифровизират ТВ -супер. Май ще отлагат. Още 5-6 г. Знаем как е тука. Иначе искам да се откача от кабелната. Но нямам избор. За кабелна и интернет давам 35 лв. на месец. Често им се карам че ще им плащам с нарисувани хартийки, за менте качество-какво очакват.
Сподели другаде

Разгледах доста предложения за тв тунери.

Моите изисквания бяха

1-да е USB по ми е удобен за лаптопа в спалнята

2- необходими са :

-аналогов все още има аналогов сигнал/за вилата/

-цифров DVB-T за в бъдеще

-Цифров DVB-c за в къщи това по ми е необходимо,защото C не ми е кодирано

3.FM -radio

На пазара има много хибридни тунери,но исканата от мен конфигурация-крайно рядка с наличието на DVB-C

За мое съжаление AverMedia не предлагат исканата от мен конфигурация,или поне аз не можах да намеря.

Намерих два ,които заслужават внимание

http://www.conrad.de...-USB-Empfaenger

PCCTV и Terratec cinergi H5

За PCCTV намерих не ласкави отзиви в руски и немски сайтове,за това се спрях на Terratec cinergi H5

Поръчал съм го от конрад -до две седмици обещаха да ми го доставят.

Това е от моите проучвания за сега .

Сподели другаде