S0F.inc Публикувано Ноември 21, 2011 Report Share Публикувано Ноември 21, 2011 Здравейте ! Имам следния проблем свързан с рестартиране и забиване.Взех си порцесор Амд Атлон 64 х2 5400+ (2005г) и го сложих на място на стария Семпрон 3000+ (2005g), преинсталирах си Window-са и след като накачих всички програми и тем подобни PC-то започна да забива и да се рестарира(без никакви натоварвания). Другите ми компоненти са Н видия 9600 GSO, 4 гб рам, 2 харда 320 Ide + 80sata ,DVD-RW и захранване 400 W - среден клас.Първо си помислих че може да е от Биоса , да не е прекалено стар - но го проверих и е 2006г (и 2та порцесора са на 65нанометра технология)2-ро Дали не е от захранването , да не е прекалено слабо, но в HWMonitor нямам никави разлики в напреженията, и пуснах няклко бенчмарка както на отделни елементи на сиситемата , така и на цялата в PC Wizard и всичко беше нормално , нямаше забивание нито рестарт нито грешки3-Предполгам че е от XР-то да не се инсталирало правилно(да е прескочило някой файл и т.н.), тази вечер ще го преинсталирам Какви предположения и съвети можете да дадете какво и е на машината и как да я оправя ? ПС:Слабо ли е захранването,необходимо ли е да ъпдейтна биоса ? ППС:Забиването става още след като зареди ХР-то !?! Ресването както си разглеждам страници в Opera-та ?!? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Ноември 21, 2011 Report Share Публикувано Ноември 21, 2011 Така и така имаш HWMonitor, покажи един screenshot; направи и един тест при максимално натоварване с S&M. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
S0F.inc Публикувано Ноември 22, 2011 Author Report Share Публикувано Ноември 22, 2011 май е било от рам-та. Махнах всичко закачено от дъното, изключих захранването , махнах и батерията на дъното после вързах всичко , като оставих само 1 плочка рам. Преди да зареди уина , биоса даде съобщение че е намерило успешно нов хардуерНО Изникна следния проблем , като съм с 1-на платка всичко си е ОК, Но сложали другата , пак започва да забива и да се ресва.И 2-те платки са Кингстън (комплект 2х2ГБ).Докато бях със стария процесор и 2те платки си вървяха без проблем....Как мога да реша този проблем, освен да карам с 1 платка ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
s.feradov Публикувано Ноември 22, 2011 Report Share Публикувано Ноември 22, 2011 Може би самият хардуерен компонент е дефектирал. Ако желаете, направете един тест с Memtest86+ , за да бъдете сигурни, че проблемът се дължи на RAM-паметта. Ако е нарушена работата на RAM-паметта, в случая - работата на едната платка, поради дефект, било то фабричен или в следствие на експлоатация, то тя трябва да бъде премахната от конфигурацията, тъй като може да доведе до проблеми, свързани със стабилността на системата. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
S0F.inc Публикувано Ноември 23, 2011 Author Report Share Публикувано Ноември 23, 2011 Това ми даде Memtesthttp://prikachi.com/images/269/4069269i.jpg В друг форум ми преложиха да дигна малко наперженията vdd i NT Но как да го анрпявя под уиндоус , как точно, с програма ли , коя по точно ?В биоса не ми дава достъп да бърникам в напреженията, предлполагам трябва да се отключи, но как точно ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Lokoto Публикувано Ноември 23, 2011 Report Share Публикувано Ноември 23, 2011 Това ми даде Memtesthttp://prikachi.com/...69/4069269i.jpg В друг форум ми преложиха да дигна малко наперженията vdd i NTНо как да го анрпявя под уиндоус , как точно, с програма ли , коя по точно ?В биоса не ми дава достъп да бърникам в напреженията, предлполагам трябва да се отключи, но как точно ?Паметта ти е под въпрос.Има една последна надежда: Опитай се да наместиш памметта в слота. Извади я и после пак я сложи. После отново направи тест с Memtest86+. Ако отново даде грешка, то определено платката е за подмяна.Това може да се е случило, когато си подменял частите и не си се заземил към корпуса, а статично електричество от теб е ударило паметта. Те са много чуствителни на това, особено ако не си ги държал правилно (само за външните ръбове). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
S0F.inc Публикувано Ноември 23, 2011 Author Report Share Публикувано Ноември 23, 2011 Тази грешка я дава само когато и 2та кита са сложени , ако е сложен само 1ния (независимо коя платка,независимо на кой слот) нямам проблеми.И докато съм сменял процесора не пипал рамта изобщо , още след като го пуснах почнаха проблемите. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Ноември 23, 2011 Report Share Публикувано Ноември 23, 2011 Напълно е възможно новия процесор да консумира повече мощност и захранването да не се справя с товара.Ти така и не показа снимка от HWMonitor, не знам защо...Опитай да подмениш захранването с по-мощно и виж как ще се държи системата. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
S0F.inc Публикувано Ноември 23, 2011 Author Report Share Публикувано Ноември 23, 2011 Ето screen от HWhttp://prikachi.com/images/318/4071318D.jpg A да ме насочите към тема как точно се отключва Биос Award , и как се повишава волтажа под биос и под Windows Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
RamzesIII Публикувано Ноември 24, 2011 Report Share Публикувано Ноември 24, 2011 От чисто любопитство как си направил подмяната на процесорите,като единия е едноядрен,а другия е двуядрен и са с с различни сокети цокли? Дъното ли смени? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
S0F.inc Публикувано Ноември 24, 2011 Author Report Share Публикувано Ноември 24, 2011 И двата Процесора са АМ2 сокед. И какво от това че единият е 1-ядрен, а другия 2-двуядрен ?От сайта на производителя свалих флашваща програма и нов биос , ноФайла който е качен като нов биос не може да бъде зареден от флашващата програмка дава BIOS ID error (разширението на файла е .bs)http://206.108.48.60/app/en/mb/introduction.php?S_ID=28#Свалих и WarpSpeeder -при мен програмата дава само системна информация за извършен клок -без възможност да пипаш нищо по волтаж,честота и т.н.Юнякакви съвети от къде мога да сваля нов биос файл ? И до колко мога да дигам напрежението на CPU-то , стнадратно за моя го дават 1.3-1.35 ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
RamzesIII Публикувано Ноември 24, 2011 Report Share Публикувано Ноември 24, 2011 Да,попитах,защото има Семпрони и с цокъл754. А преди подмяната на процесора имаше ли забиване и рестарти?До колкото виждам това дъно дето си посочил-NF61V Micro AM2 Ver. 1.0 подържа памет макс.2ГВ! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
S0F.inc Публикувано Ноември 24, 2011 Author Report Share Публикувано Ноември 24, 2011 Не преди със стария процесор Семпрон 3000+ , и 4 ГБ рам нямах абсолютно никакви проблемиПП:Сега и аз видях че максимума е 2 гб , но преди нямах проблеми , което странно ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
RamzesIII Публикувано Ноември 24, 2011 Report Share Публикувано Ноември 24, 2011 Не преди със стария процесор Семпрон 3000+ , и 4 ГБ рам нямах абсолютно никакви проблемиПП:Сега и аз видях че максимума е 2 гб , но преди нямах проблеми , което странно ?Няма нищо странно.Просто остави една плочка РАМ 2ГВ и няма да имаш проблеми. Не се занимавай с флашване на БИОС и други щуротии. За това ти зададох тези въпроси,а и не знаех какво е дъното. Дълго е за обяснение,а имам и ангажименти в момента. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
S0F.inc Публикувано Ноември 24, 2011 Author Report Share Публикувано Ноември 24, 2011 Ако имаш време някой път обясни, може и на ЛС Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост